Tarih: 04.09.2024 14:55

"3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası: Aile Hekiminizle Sağlıklı Geleceğe"

Facebook Twitter Linked-in

Kars'ta her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında, halk sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla seminerler düzenlenmekte, yoğun bölgelerde stantlar kurulup broşürler dağıtılmaktadır. Bu etkinlikler, halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'nın önemi ise, Bu hafta, 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmiş olup, her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanmaktadır.

Bu özel haftanın amacı, halkın sağlığını korumak, geliştirmek ve sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmektir. Bunun yanı sıra toplum bilincini yükselterek hastalıkların önlenmesi ve toplumun genel hayat standartlarının yükseltilmesi hedeflenmektedir.Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır,daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur.

Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır.Bu yılın Halk Sağlığı Haftası'nda belirlenen tema ise "Sana En Yakın Hekimin, Aile Hekimin" olmuştur. Bu tema ile sağlıklı bireylerin ve sağlıklı toplumun oluşturulması vizyonu ön plana çıkarılmaktadır. 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen seminerler ve dağıtılan broşürlerle halkın bilinçlendirilmesi ve sağlık konusunda farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.

Halk Sağlığı Haftası, toplumun sağlık konularında bilinçlenmesini sağlayarak her bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamaktadır. Bu haftanın önemi ve etkileriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için etkinliklere katılabilir ve sağlık profesyonellerinden destek alabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim!

Ayten Alkaşı/Siyasal Birikim 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —