-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ankara Büyükşehir Belediyesi Mazot Desteği
Yerli üreticiye desteklerini çeşitlendirerek sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 bin çiftçiye toplam 50 milyon TL değerinde mazot desteğinde bulundu.
Yerli üreticiye desteklerini çeşitlendirerek sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 bin çiftçiye toplam 50 milyon TL değerinde mazot desteğinde bulundu.
Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli üreticilere can suyu olacak desteklerini sürdürüyor.
2022 yılında Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğini gerçekleştiren ve traktörü olan 17 bin 717 üreticinin Başkent Kartına 34 milyon 656 bin TL yatırarak mazot desteğinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, üretimi desteklemeye 2023 yılında da devam ediyor.
YAVAŞ: “İSTİYORUZ Kİ ÇİFTÇİMİZ ÜRETSİNZ, ANKARA KALKINSIN”
Mazot desteğinin yatırılmaya başladığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Geçtiğimiz yıl sunduğumuz, ülkemizin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğine bu yıl da devam ediyoruz. 17 bini aşkın üreticimize toplam 50 milyon lira tutarında mazot desteğinde bulunduk. Biz istiyoruz ki çiftçimiz üretsin, Ankara kalkınsın” ifadelerini kullandı.
TOPLAM 50 MİLYON TL’LİK MAZOT DESTEĞİ
Daha önce sıvı gübre, tohum, fide, sulama borusu gibi pek çok destek veren Kısal Hizmetler Daire Başkanlığı şimdi de çiftçilere mazot desteği sağladı. Başvuruda bulunan 17 bin çiftçin Başkent Kartlarına toplamda 50 milyon TL tutarında destek ödemesi yapıldı.
YERLİ ÜRETİCİDEN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR
29 Nisan Cuma günü itibarıyla destek ödemeleri Başkent Kartlarına yatırılan çiftçiler, uygulamadan memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:
-Şahin Golcü: “Allah razı olsun. Bir şişe mazot bulamıyorduk. Çok yardımcı oldular bize. Diğer desteklerden de faydalanmıştım. İlk kez böyle bir destek görüyoruz. Motorlarımız içeride yatıyordu. Ankara Büyükşehire çok teşekkür ederiz.”
-Yaşar Demiray: “Mazotumuzu aldık, Allah razı olsun. Bundan iyisi olmaz. Mazotumuzu alıyoruz, tarlamızı işleyeceğiz, ekonomik yönden büyük destek oluyor. Çok teşekkür ederim.”
-Sefa Yılmaz: “Mazot desteğimizi aldık, çok memnunuz. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tüm çalışmalardan çok memnunuz. Her ihtiyacımızı karşılıyor. Mazot desteği olmasaydı petrollere gelip boynu bükük bekliyorduk, çünkü paramız yoktu. Bu destek olmasaydı yapamazdık. Mansur Yavaş Başkan’ımıza çok teşekkür ederiz.”
-İsmail Sezer: “Ankara Büyükşehir’e çok teşekkür ederiz. Bu zamana kadar böyle bir destek yoktu.”
-Ramazan Uzuner: “Gölbaşı Oyaca Mahallesi’nde istasyon işletmeciliği yapıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyemizin verdiği mazot desteği için teşekkür ederiz. Desteğin büyüğü, küçüğü olmaz. Çiftçilerimiz çok memnun. Daha öncesinde ne böyle bir proje oldu ne de böyle bir destek gördük. Belediyemiz elinden geldiği kadar Ankara çiftçisine destek oluyor.”
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Yükleniyor





















