Tarih: 21.12.2023 01:15

AREV’den Eğitime Destek Gecesinde Önemli Mesajlar Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan ve Başkanlığını İlter Avşar’ın yaptığı Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) 14 Aralık 2023 Perşembe akşamı Şişli Marriott Hotel’de eğitim gönülleri tarafından yoğun katılımın olduğu eğitime destek gecesi düzenledi.  

     

Ardahan Eğitim Vakfı (AREV), Eğitime destek gecesinde THM Sanatçıları Yahya Yılmaz ve Zilan Avşar sahne aldı. Ayrıca ünlü Sinama ve dizi oyuncusu Talat Bulut sahneye çıkıp Yahya Yılmaz ile ”Ardahan’dan Bal Getir” türküsüne eşlik etti. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise yoğun istek üzerine sahneye çıkarak ”Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türküsünü okudu. Gecenin sunuculuğunu Neslihan Maltepe yaptı.            

AREV’in “Geleceği Birlikte Okutalım” mottosuyla düzenlediği gecede yoğun katılım ve ilgiden dolayı konuklarına hemyehrilerin teyekkür edin Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Vakfı Başkanı İlter AVŞAR;  “Kuruluşumuzdan bu yana siz değerli dost ve hemşerilerimizin de katkılarıyla binlerce öğrencimize burs verdik. Bunun yanı sıra okullarımıza tadilat desteği verdik. Yine Pandemi döneminde öğrencilerimize 250 adet tablet desteğinde bulunduk. Kardelenlerimizi bu süreçte yalnız bırakmadık dedi.

Ardahan 23 Şubat Okulu ile Bilim Okuluna iki adet kodlama sınıfı kurduk. Bu sınıflarda kodlama öğrenen öğrencilerimiz İstanbul’da yapılan yarışmada birinci oldular.  Dilen AREV Başkanı İlter AVŞAR, Ülkemizde birinci olan Ardahanlı çocuklarımız Cinde yapılan ülkeler arası kodlama yarışmasında ise ilk ona girerek ülkemize ve bize büyük gurur yaşattı. 

Başkan İlter Avşar  AREV olarak geleceğimiz dediğimiz çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı “dedi.

AREV Başkanı İlter Avşar, Metropollerde her alanda mesleğinde başarılı olan Ardahanlıların desteklerinin önemine değindiği konuşmasının devamında, “Faruk Demir, Doğan Şentürk gibi ülkenin her kesimi tarafından tanınan bu insanlarımızın vakfımıza verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Medyada ki en büyük destekçimiz Doğan Şentük’e bu organizasyonu yapmamızda bize ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin’e, yine vakfımıza desteklerinden ötürü iş insanımız Yakup Süt’e ve gazeteci Deniz Zeyrek’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ARDAHAN LOBİSİ GECEDEYDİ

Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Eğitime destek gecesine; CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP Sancaktepe Belediye Başkanı aday adayı Dr. Gazi Karakurt, CHP Çekmeköy Belediye Başkan aday adayı Orhan Çerkez, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Oruç Oymak, Eski Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, FOX TV Haber Müdürü Doğan Şentürk, Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Milli sporcu Halis Avşar, Avukat Serkan Kaya, Avukat Ergun Özer, Esenyurt Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Metin Karakoç, Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, Eski Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Ardahan Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, İBB Koordinatörü Coşkun Danış, Kağıthane Belediyesi Meclis üyesi Kemal Taştan, CHP Üsküdar ilçe Başkan Yardımcısı Sönmez Küpeli, Gazeteci Sevda Durgun, Sanatçı Hakan Kılıç, Gazeteci Erkan İş İnsanları Volkan Süt, Kemal Kaya, Alihan Akkoç, Bülent Samancı, Selim Erdoğan, Fikret Kaya, Nihat Angişhan, Levent Nayki, Metin Akdemir gibi adanı yazamadığımız iş insanları ve bölgenin renkli simaları katıldı.

KÜPELİ, AREV’e 100 YILI ÖDÜLÜ VERDİ

Gecenin sonunda Ardahan Gazeteci Mustafa Küpeli, yıllarca eğitim ve öğretimde Türkiye’nin sonuncusu olan Ardahan’da umut olarak ortaya çıkan AREV’in okuttuğu öğrenciler Türkiye’de birincilik ve Çin’de başarı ödülleri alan öğrencilere verdiği destek ten ötürü Cumhuriyetin 100. Yılında bir Atatürk siületini Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’le birlikte Vakfın başkan Yardımcısı Fuat Avşar’a verdiler.

Gecenin sonunda Eğitim gönüllü konuklar verilen AREV hesap numaralarına öğrencilere burs desteği için katkı sundular.

Turan AKTÜRK/İstanbul/Serhat Birikim 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —