Tarih: 23.07.2024 00:12

Av. Okan GÜNDÜZ: Akıllarda Kalacak Festivaller Yapmalıyız

Facebook Twitter Linked-in

Av. Okan Gündüz, bu yıl 26-27-28 Temmuz’da yapılacak olan 23. Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali hakkında görüşlerini paylaşarak, iz bırakan unutulmaz festivaller yapmanın geleceğe dair umutlar vadettiğini belirtti.

"Festivaller, bölgelerin gelişimine katkı sağlayan sosyal etkinliklerdir," diyen Av. Okan GÜNDÜZ, "Birçok ülkeyi gezdim ve çeşitli festivallere katıldım. Bölgeler, festivaller aracılığıyla ciddi tanıtım ve kazanımlar elde ediyorlar. Fransa’da yaşayan bir Göleli olarak, zenginliklerle dolu bölgemin festival aracılığıyla tanıtılacak çok fazla kültürel ve yerel değere sahip olduğunu biliyorum."

Sözlerine devam eden Av. Okan GÜNDÜZ, "Biz, organik ürünler içinde dünyanın en güzel kaşar peynirini üretiyoruz, yüksek besin değerine sahip hayvansal ürünler üretiyoruz. Ayrıca kış turizminden en verimli şekilde yararlanacak iklim koşullarına sahibiz. Son yıllarda tüm dünyada ivme kazanan yayla turizminden maksimum verim alabileceğimiz bitki örtüsüne sahibiz. Bu zenginliklerimizi Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali aracılığıyla dünyaya tanıtabiliriz," dedi.

"Festivalimizi güçlendirip dünya çapında ün kazanmış festivaller arasında yer alarak bir marka haline getirebiliriz," diyen Av. Okan GÜNDÜZ, "Festivalimiz dünya çapında ün kazandıktan sonra, yöresel değerlerimizi tüm dünyaya sunabiliriz. 1600 rakımlı, kirlenmemiş organik ürünler diyarı Göle, kendi kaşarını üretmektedir. Bu nedenle Göle'ye yakışır nitelikte bir festival diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Esra KÜPELİ/Fransa/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —