Tarih: 20.03.2024 04:25

Av. Sema KILIÇ: "NEVRUZ" Bayramı Kardeşliğin Meşalesidir.

Facebook Twitter Linked-in

 21 Mart NEVRUZ Bayramı nedeniyle Serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulunan Av. Sema KILIÇ NEVRUZ Kardeşliğin Bayram Meşalesidir.

Türk Dünyasının kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan Türk Devletlerinin ve topluluklarının milli ve ortak bir bayramı olan       Nevruz’un tarihsel sürecini anlattığı uzun konuşmasında kısaca; “Selçuklularda yılbaşı olarak kutlanan Nevruz'da eğlencelerin ve şenliklerin yapıldığı, özel yemeklerin pişirildiği, özel hediyelerin alınıp verildiği; Osmanlılar da ise Padişahın Nevruz kutlamalarını kabul ettiği, halkın Nevruz Bayramını kutladığı, hediyeler dağıttığı bir gündü.” dedi.

             “Nevruz, Türk milletinin nesilden nesile taşıdığı barış ve bayram meşalesidir. Bu meşalenin altında birlik ve kardeşlik duyguları dostluk ve dayanışma hasretleri canlı bir şekilde var olmuştur. 

            Türk milleti Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış, buna güvenmiştir. Asırlar geçse de bu çok önemli tarihsel ve kültürel gerçek Türklüğün vicdan ve ruhunda bugüne kadar özenle korunmuş, hassasiyetle yaşatılmıştır. Aynı ülkelere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemiştir.

             “Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe, kucaklaşmaya ve sevgiye işaret etmiştir. Nevruz, birlik ve beraberliğin ateşini körükleyip fitne ve fesada geçit vermemektir. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. 

            Nevruz´un tüm Türk dünyası için büyük bir öneme sahip olduğunu Bu nedenle Nevruz, dünyada Türklerin yoğun olarak yaşadığı her yerde yoğun bir şekilde kutlanıyor. Beklide en kısa ve en az coşkuyla Türkiye'de kutlanıyordur. 

            Nevruz Türkün çok büyük bir bayramı. Bayramların hepimizin bildiği birleştirmesi kaynaştırması gibi bir yönü var. İnsanlığın her geçen gün daha çok kaynaşmaya daha çok birlik beraberlik içerisinde hareket etmeye daha çok barışa ihtiyacı va.

Av. Sema KILIÇ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —