• BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,93% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4268,16% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

Avcılar Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Planı

Avcılar Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Çalıştayı” düzenledi.

25.11.2024 17:53:00 0
Avcılar Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Planı

Avcılar Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Çalıştayı” düzenledi. 

Yağmur KÜPELİ/Avcılar/Siyasal Birikim 

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, STK temsilcileri, akademisyenler, siyasi parti üyeleri, hukukçular, medya uzmanları ve alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştayda; toplumsal cinsiyet eşitliğinden, hukuki güvencelere, kadınların ekonomik güçlendirilmesinden, kriz dönemlerindeki dayanışmaya kadar pek çok konuda somut çözüm önerileri konuşuldu.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Avcılar Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle düzenlediği çalıştaya kadınların ilgisi büyüktü. “Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla bir araya gelen katılımcılar gün boyu süren grup çalışmalarında; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddetle Mücadele Stratejileri, Kadın Hakları ve Yasal Güvenceler: Şiddete Uğrayan Kadınların Hukuki Korunması, Ekonomik Bağımsızlık ve Kadın Güçlendirme Politikaları, Medya, Dil ve Toplumsal Algı: Şiddetin Normalleştirilmesine Karşı Mücadele, Yerel Yönetimlerin Rolü: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Belediyelerin Faaliyetleri, Kadın Örgütlülüğü ve Sivil Toplumun İş Birliği, Afet, Kriz Dönemi ve Şiddetle Mücadele, Psikolojik Şiddet ve Kadınlar: Sessiz Tehdidin Yıkıcı Sonuçları”  konularını konuştu, çözüm yolları aradı.

Kadına şiddetin önlenmesine yönelik stratejiler geliştirmek, ilgili kurumlarla iş birliği olanaklarını artırmak ve yerel yönetimlerin bu alandaki sorumluluklarını güçlendirmek için düzenlenen çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlandı. Hazırlanan sonuç bildirgesi 81 ilin belediyelerine emsal teşkil etmesi açısından gönderilecek ve kadınların güvenliğini sağlamaya yönelik Avcılar Belediyesi için bir Eylem Planı oluşturulacak.

“HEP BİRLİKTE EŞİT BİR AVCILAR YARATACAĞIZ”

Çalıştayın açılış konuşmasını ise Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın eşi Asiye Çaykara yaptı. “Kadına karşı şiddet, yalnızca bireylerin değil; toplumun onuruna dokunan bir meseledir. Bugün burada bu karanlık gerçeği dönüştürmek için omuz omuza olmak güç veriyor. Şiddete karşı yalnız ve çaresiz olmadığımızı, birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve şiddete karşı çözüm önerileri üretebilmek için bir aradayız. Şiddetin bahanesi olmaz diyerek bugün bir kez daha İstanbul Sözleşmesi ve onun hukuki dayanağı 6284 yasasının önemini biliyor; uygulanması gerektiğine inanıyorum. Bugün bu salonda, birbirimizi güçlendirecek, yeni yollar ve çözümler üreteceğiz. Ortak aklımızı kalbimizi bugün şiddetle mücadele için birbirinden farklı alanlardan gelen mücadele eden bizlerle buluşturacağız. Birbirimizi dinleyerek, kenetlenerek, fikirlerimizi paylaşarak, dayanışmamızla bir kez daha iyi ki kadınlar var iyi ki kadın dayanışması var diyeceğiz! Ben, bir eğitimci olarak her gün kız çocuklarının gözlerine bakıyor ve gelecek ışığını görüyorum. Aydınlık yarınların habercisi olan bu ışığın sönmemesi için onlara güvenli, eşit ve adil bir dünya bırakmamız gerekiyor. Bunun yolu da bugün burada konuşulan, tartışılan ve hayata geçirilen adımlardan geçiyor. Ve bu değerli tartışmalar sonucu bugün bu kenti yeniden inşa etmenin yollarını, görevlerini çıkaracağımıza ve hep birlikte eşit bir Avcılar yaratacağımıza yürekten inanıyorum. Bu çalıştayı hayata geçiren arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca, sözü bana bırakarak biz kadınların sesine verdiği değeri gösteren saygıdeğer eşim, belediye başkanımız Utku Caner Çaykara’ya da teşekkür etmeyi bir borç bilirim. İstanbul sözleşmesi yaşatır! Birlikte daha güçlüyüz!” dedi.

BAŞKAN ÇAYKARA: SALONLAR KADINLARIN

Açılış konuşmasının ardından salondan ayrılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara; “Tabi biraz önce salondaydım ama kadın arkadaşlarımız, başkanım sizin de çıkmanız gerekiyor dediler. Bizde salonları tamamen kadın arkadaşlarımıza bıraktık. Çok önemli bir çalıştay gerçekleştiriyorlar. Toplumun her alanında bu konun maalesef kadınlar tarafından tartışılmaması, olaya bu açıdan bakılmaması bizi endişelendiriyor. Tabi yerel yönetimler olarak bizler yaptığımız toplantılarda ve çalıştaylarda özellikle kadına yönelik şiddetin önüne nasıl geçebiliriz diye her fırsatta değerlendiriyoruz. Ama esas çözümün yasalarla mümkün olabileceğini, caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini, ve mutlaka İstanbul Sözleşmesi’nin, hatta ötesine de geçerek çok daha etkin yasaların olması gerektiğini,  her zaman her fırsatta dile getiriyoruz.” dedi.

“EŞİT VE ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İNŞA EDECEĞİZ!”

Sokakların kadınlar için güvenli hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çaykara sonuç bildirgesi ile hazırlanacak eylem planın Avcılar Belediyesi tarafından uygulanacağını söyledi. 

Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Çaykara; “Ekiplerimizle bir tespit çalışması yaptık. Özellikle şehrimizde yanmayan sokak lambalarını konusunda. Tabi bu konu direk bizim yetki alanımızda değil. İlgili kurum BEDAŞ’la da gerekli diyalogları kurarak Avcılar’da yanmayan tek bir sokak lambası bırakmayacağız. Çok ciddi farkındalık çalışmaları yapacağız. Avcılarımız eğitim seviyesi yüksek bir Cumhuriyet kenti. O anlamıyla Avcılar’da bu olayların yaşanması bizi derinden ve fazlasıyla üzmektedir. Bunların yaşanmaması için vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yürüteceğiz. Bir “acil eylem planı” oluşturuyoruz, Zabıta ekiplerimize sokaklarda kadın güvenliği eğitimi vereceğiz. Sokaklarda güvenliği sağlayan zabıtalarımız, kadınlara destek olmak için hazır olacak. Kadınların öz savunma anlamında eğitimlere ihtiyaçları var, bu konuda belediye olarak adımlar atıyoruz. Öz savunma kursları ile kadınlarımızı sadece yasalarla değil kendi güçleriyle de koruyacağız. Kadınların olası bir şiddet anında nereye ulaşabileceği konusunda ulaşabilmesi için belediyemizde bir birim oluşturuyoruz. Olası bir şiddet anında da vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Eşit ve şiddetsiz bir toplum inşa edeceğiz. Avcılarımızın sokakları güvenli olsun diye, biz elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

48 Bin Kanser Hastasına Umut

Mahmut Cömert: "Edirne Teşkilatımız Stratejik Önemde"

Sokağa Atılan Dilber Teyze’ye Esenyurt Belediyesi Sahip Çıktı!

Güzel’den Yeni Kaymakam’a Ziyaret

Hayri Erçağ, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dağ; Esenyurt’un Geleceğine Sahip Çıkacağız…

Yangın Hayatı Felç Etti

Geçmişe Yolculuk Festivaline Büyük İlgi

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Gaz Fiyatları Neden Düşüşe Geçti?

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Bakan Murat Kurum’dan Esenyurt’a Temizlik Desteği: 8 Yeni Atık Aracı Hibe Edildi!

Başkan Vekili Can Aksoy’tan Fatih Mahallesi’ne Hizmet Atağı!

Türk Kızılayı’ndan Öğrencilere Moral Dolu Destek

kü Ocakları'ndan "Ormanlarımız Yanmasın" Çağrısı…

Işık, İlçe Yönetimini Açıkladı!

Belediye Personeline Promosyon

Hekimliğe İlk Adım, Valinin Elinden

Eğitimde Kimlik Arayışı

CHP'nin Üç Eski Genel başkanından Kılıçdaroğlu’na Mesaj

Binlerce Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor

Çetiner’den Kaymakam Öztürk’e Ziyaret

Candaroğlu’dan Işık’a Ziyaret

Şişli, Yeni Bir Sivil Toplum Kuruluşu ile Güçleniyor

Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Yolculuğu Masaya Yatırıldı

Genç Mucitler Beylikdüzü’nde Buluştu

Uzmanlar Uyarıyor…

Trafikte kural tanımayana ağır darbe: 140 bin TL ceza kapıda!

Rektör Hatipler: “Rasyonel Radikalizm Stratejisini Uyguluyoruz”

O Tarihi Kalıntılar Koruma Altına Alındı

Yükleniyor

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Bölgesel Savaş Petrol Fiyatlarını Neden Yükseltti..?

İran’dan Doğal Gaz Sevkiyatı Varmı?

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

AB Ortalamasının Gerisinde

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Emeklilere Müjde

Altın Düştü, Dolar Dalgalı

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sporla Dolu Bir Yaz Başlıyor…

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinde Görücüye çıkacak

BEYOĞLU’NDA KADIN EMEĞİ GÜNLERİ BAŞLADI

Esenyurt’ta Kültür Sanat Coşkusu: Çehov Kabare Kapalı Gişe Oynadı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2