• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,07
  • EURO

    48,82% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5355,25% 0,52
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

Avcılar Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Planı

Avcılar Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Çalıştayı” düzenledi.

25.11.2024 17:53:00 0
Avcılar Belediyesi’nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Planı

Avcılar Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil Eylem Çalıştayı” düzenledi. 

Yağmur KÜPELİ/Avcılar/Siyasal Birikim 

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, STK temsilcileri, akademisyenler, siyasi parti üyeleri, hukukçular, medya uzmanları ve alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştayda; toplumsal cinsiyet eşitliğinden, hukuki güvencelere, kadınların ekonomik güçlendirilmesinden, kriz dönemlerindeki dayanışmaya kadar pek çok konuda somut çözüm önerileri konuşuldu.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Avcılar Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle düzenlediği çalıştaya kadınların ilgisi büyüktü. “Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla bir araya gelen katılımcılar gün boyu süren grup çalışmalarında; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddetle Mücadele Stratejileri, Kadın Hakları ve Yasal Güvenceler: Şiddete Uğrayan Kadınların Hukuki Korunması, Ekonomik Bağımsızlık ve Kadın Güçlendirme Politikaları, Medya, Dil ve Toplumsal Algı: Şiddetin Normalleştirilmesine Karşı Mücadele, Yerel Yönetimlerin Rolü: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Belediyelerin Faaliyetleri, Kadın Örgütlülüğü ve Sivil Toplumun İş Birliği, Afet, Kriz Dönemi ve Şiddetle Mücadele, Psikolojik Şiddet ve Kadınlar: Sessiz Tehdidin Yıkıcı Sonuçları”  konularını konuştu, çözüm yolları aradı.

Kadına şiddetin önlenmesine yönelik stratejiler geliştirmek, ilgili kurumlarla iş birliği olanaklarını artırmak ve yerel yönetimlerin bu alandaki sorumluluklarını güçlendirmek için düzenlenen çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlandı. Hazırlanan sonuç bildirgesi 81 ilin belediyelerine emsal teşkil etmesi açısından gönderilecek ve kadınların güvenliğini sağlamaya yönelik Avcılar Belediyesi için bir Eylem Planı oluşturulacak.

“HEP BİRLİKTE EŞİT BİR AVCILAR YARATACAĞIZ”

Çalıştayın açılış konuşmasını ise Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın eşi Asiye Çaykara yaptı. “Kadına karşı şiddet, yalnızca bireylerin değil; toplumun onuruna dokunan bir meseledir. Bugün burada bu karanlık gerçeği dönüştürmek için omuz omuza olmak güç veriyor. Şiddete karşı yalnız ve çaresiz olmadığımızı, birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve şiddete karşı çözüm önerileri üretebilmek için bir aradayız. Şiddetin bahanesi olmaz diyerek bugün bir kez daha İstanbul Sözleşmesi ve onun hukuki dayanağı 6284 yasasının önemini biliyor; uygulanması gerektiğine inanıyorum. Bugün bu salonda, birbirimizi güçlendirecek, yeni yollar ve çözümler üreteceğiz. Ortak aklımızı kalbimizi bugün şiddetle mücadele için birbirinden farklı alanlardan gelen mücadele eden bizlerle buluşturacağız. Birbirimizi dinleyerek, kenetlenerek, fikirlerimizi paylaşarak, dayanışmamızla bir kez daha iyi ki kadınlar var iyi ki kadın dayanışması var diyeceğiz! Ben, bir eğitimci olarak her gün kız çocuklarının gözlerine bakıyor ve gelecek ışığını görüyorum. Aydınlık yarınların habercisi olan bu ışığın sönmemesi için onlara güvenli, eşit ve adil bir dünya bırakmamız gerekiyor. Bunun yolu da bugün burada konuşulan, tartışılan ve hayata geçirilen adımlardan geçiyor. Ve bu değerli tartışmalar sonucu bugün bu kenti yeniden inşa etmenin yollarını, görevlerini çıkaracağımıza ve hep birlikte eşit bir Avcılar yaratacağımıza yürekten inanıyorum. Bu çalıştayı hayata geçiren arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca, sözü bana bırakarak biz kadınların sesine verdiği değeri gösteren saygıdeğer eşim, belediye başkanımız Utku Caner Çaykara’ya da teşekkür etmeyi bir borç bilirim. İstanbul sözleşmesi yaşatır! Birlikte daha güçlüyüz!” dedi.

BAŞKAN ÇAYKARA: SALONLAR KADINLARIN

Açılış konuşmasının ardından salondan ayrılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara; “Tabi biraz önce salondaydım ama kadın arkadaşlarımız, başkanım sizin de çıkmanız gerekiyor dediler. Bizde salonları tamamen kadın arkadaşlarımıza bıraktık. Çok önemli bir çalıştay gerçekleştiriyorlar. Toplumun her alanında bu konun maalesef kadınlar tarafından tartışılmaması, olaya bu açıdan bakılmaması bizi endişelendiriyor. Tabi yerel yönetimler olarak bizler yaptığımız toplantılarda ve çalıştaylarda özellikle kadına yönelik şiddetin önüne nasıl geçebiliriz diye her fırsatta değerlendiriyoruz. Ama esas çözümün yasalarla mümkün olabileceğini, caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini, ve mutlaka İstanbul Sözleşmesi’nin, hatta ötesine de geçerek çok daha etkin yasaların olması gerektiğini,  her zaman her fırsatta dile getiriyoruz.” dedi.

“EŞİT VE ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İNŞA EDECEĞİZ!”

Sokakların kadınlar için güvenli hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çaykara sonuç bildirgesi ile hazırlanacak eylem planın Avcılar Belediyesi tarafından uygulanacağını söyledi. 

Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Çaykara; “Ekiplerimizle bir tespit çalışması yaptık. Özellikle şehrimizde yanmayan sokak lambalarını konusunda. Tabi bu konu direk bizim yetki alanımızda değil. İlgili kurum BEDAŞ’la da gerekli diyalogları kurarak Avcılar’da yanmayan tek bir sokak lambası bırakmayacağız. Çok ciddi farkındalık çalışmaları yapacağız. Avcılarımız eğitim seviyesi yüksek bir Cumhuriyet kenti. O anlamıyla Avcılar’da bu olayların yaşanması bizi derinden ve fazlasıyla üzmektedir. Bunların yaşanmaması için vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yürüteceğiz. Bir “acil eylem planı” oluşturuyoruz, Zabıta ekiplerimize sokaklarda kadın güvenliği eğitimi vereceğiz. Sokaklarda güvenliği sağlayan zabıtalarımız, kadınlara destek olmak için hazır olacak. Kadınların öz savunma anlamında eğitimlere ihtiyaçları var, bu konuda belediye olarak adımlar atıyoruz. Öz savunma kursları ile kadınlarımızı sadece yasalarla değil kendi güçleriyle de koruyacağız. Kadınların olası bir şiddet anında nereye ulaşabileceği konusunda ulaşabilmesi için belediyemizde bir birim oluşturuyoruz. Olası bir şiddet anında da vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Eşit ve şiddetsiz bir toplum inşa edeceğiz. Avcılarımızın sokakları güvenli olsun diye, biz elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

Esenyurt’ta 29 Ekim Coşkuyla Kutlanıyor!

KÜDEF’in Toplantısında Milletvekili İzsiz, Umreye 500 Kişi Göndereceğiz

Ak Parti'nin Esenyurt' ta düzenlediği STK 'lar Kahvaltısına Yoğun İlgi Vardı.

Ortak Masada, Ortak Akıl Buluşması

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

Minikler Cumhuriyet Coşkusunu Sahneye Taşıdı

Taddef, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya’yı Ziyaret Etti

Yatırımların Zirvesi Ulaştırma ve Tarımda

Tanju KARAKUŞ CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Mİlletvekili İzsiz,  İstanbul’un bir kez daha tökezlemesine asla müsaade etmem

Pera Kampüs’te Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı

Başalan, Sert Konuştu Kifayetsizliğin ve Çaresizliğin Göstergesi

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi

“Yabancılar İçin Türkçe Konuşma Kulübü” Başladı

Mansur Yavaş Osman Gökçek'in 600 Milyonluk Villasını Yapanı Açıkladı.

Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

MEB teftiş sistemini değerlendirdi

İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

Takvim belli oldu... TBMM’de bütçe maratonu başlıyor!

Anadoludakiler Belgeseli’nde Serhat’ın Bereketi ve Emeği Ekranlara Taşındı

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Ordu’da yıldızlı yol konforla buluştu

Kurtlar Vadisi’nden acı kayıp!

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Şimdi el ele mücadele zamanı

İçişleri: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize iade edildi

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Kamu Projelerinde Fiyat Artış Oranı Güncellendi

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

U.S. Polo Assn., XV. FIP Avrupa Polo Şampiyonası'nın resmi giyim ortağı oldu

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4