Başkan Utku Caner Çaykara öncülüğünde afet dirençli bir kent için çalışmalarını sürdüren Avcılar Belediyesi’nden bir proje daha. Marmara Grubu Vakfı iş birliğiyle “Afet Dayanıklı Şehirler - Avcılar” projesiyle, kenti afetlere karşı dirençli hale getirmeyi amaçlıyor.
AFETE KARŞI DAYANIKLI AVCILAR
Avcılar Belediyesi ve Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (MGF) iş birliğiyle hayata geçirilen “Afet Dayanıklı Şehirler - Avcılar” projesi, İstanbul'un afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi adına önemli bir adım olarak hayata geçirildi. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler desteğiyle yürütülen projeyle, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu güçlendirerek, afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.
Projenin lansmanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Köşk Toplantı ve Davet Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Süven ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara yaptı. Lansmanda düzenlenen panelde uzman konuşmacılar ve katılımcılar, afetlere dayanıklı şehirler üzerine önemli görüşlerini paylaştı.
GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN ORTAK ÇÖZÜM
Avcılar Belediyesi, “Afet Dayanıklı Şehirler - Avcılar” projesi ile sadece mühendislik ve kriz yönetimi değil, dayanışma ve yönetişimi de ön planda tutuyor. Proje kapsamında şu adımlar atılacak:
Toplumu afetlere karşı bilinçlendirme ve dirençli hale getirme misyonuyla başlatılan , “Afet Dayanıklı Şehirler - Avcılar” projesi, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirilerek, dayanıklı şehirler oluşturma yolunda örnek bir model olmayı hedefliyor.
“GÜÇLÜ AVCILAR İÇİN EL ELE”
Konuşmasına Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Eski Avcılar Belediye Başkanı Merhum Yüksel Çengel’i anarak başlayan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Bugün burada sadece bir proje değil, bir yaşam felsefesini, bir kent vizyonunu ve bir dayanışma ruhunu konuşmak için bir aradayız. Bugün burada kayıplarımızdan ders alarak geleceğe umutla bakabilmek için bir aradayız. Bizler afetlerin ne anlama geldiğini yaşadığımız büyük felaketlerden, en derin acılarımızdan öğrendik. Maalesef depremi yaşadık, enkazın altında kaldık ve bu yıkımın acısının ne demek olduğunu yüreğimizde hissediyoruz. Tabii bu projelerin artması, kentlerimizin afet dayanıklı kentlere dönüşmesi, doğal afetlerde ayakta kalması geleceğimiz adına bir milli güvenlik sorunudur. En hayati konulardan bir tanesidir. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren bulunduğumuz ilçenin bu konuda ne denli hassas olduğu bilinciyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Gerek geçmiş dönemden aldığımız ödevler ve bizlere kalan görevler, gerekse afet dirençli kentler yaratma konusunda attığımız planlama ve kentsel dönüşüm adımlarıyla derin yoksulluğun yaşandığı bu dönemde kentsel dönüşümün önünü açmak için yürüttüğümüz çalışmalar inşallah en kısa sürede meyvelerini verecek. Yine hepinizin bildiği gibi Büyükşehir Belediyemizle beraber bir işbirliği içerisindeyiz. Gerek KİPTAŞ, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bürokrasisi, gerekse Avcılar Belediyemizin bürokrasisi bu anlamda hem dayanıksız binaların tespiti konusunda hem de binaların dönüşümü konusunda yoğun bir çaba sarf ediyor. Güçlü bir Avcılar için de el ele vererek bu projeyi de hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.