• BIST 100

    16116,66%-0,31
  • DOLAR

    44,08% 0,06
  • EURO

    51,18% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7356,26% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Aydın Karadağ’ı 6 Kez Posoflular Derneği Başkanı Oldu

27 Yıl önce büyük emeklerle kurulan İstanbul Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği 14. Olağan genel kurulun yaptı Aydın Karadağ 6. kez Başkan seçildi.

STK'lar 24.03.2023 01:34:43 0
Aydın Karadağ’ı 6 Kez Posoflular Derneği  Başkanı Oldu

27 Yıl önce büyük emeklerle kurulan İstanbul Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği 14. Olağan genel kurulun yaptı Aydın Karadağ 6. kez Başkan seçildi.

İstanbul Posoflular Dernek lokalinde yapılan yoğun katılım ve ilgini yaşandığı 14. Olağan genel kurulda iki liste halinde seçime gidildi, Avukat Tarık Ekici 8 oy alırken, Aydın Karadağ 136 oy alarak 6. Kez Başkan seçildi

Divan başkanı İşadamı siyasetçi Metin Çelik, Katip üyliğini Aşıkzülali köyü Dernek Başkanı Yahya Bilican ve Anadolu yakası Posoflular Dernek Başkanı Atilla Güngör yaptı.

BAŞKAN KARADAĞ TEŞEKKÜR ETTİ

Faaliyet Raporunu okumak üzere kürsüye davet edilen Dernek Başkanı Aydın Karadağ, Genel kurula Yoğun katılım ve ilgiden dolayı konuk ve hemşehrilerine teşekkür etti.

Dernek Başkanı Aydın Karadağ,  Faaliyet raporunu şu cümlelerle açıkladı.

Yönetim kurulu arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle İstanbul Posoflular Derneği olarak 1 yılda başarı destanları yazdık. Bu nedenle Posof Derneği güvenin adresi oldu Bu anlamda yönetim kurulun teşekkür ediyorum.

Faaliyetlerimizin özetinde iki yılda 347 öğrenciye toplamda 1 milyon 525 bin lira eğitim burs katkısı sunduk. 426 bin lira Ramazan yardımı, 432 bin lira deprem bölgesine yardım yaptık.

Toplamda iki yılda üyelerden toplamda aidat ve bağış olarak 67 bin lira toplanmasına karşın, iki yıllık Yapılan tüm faaliyetlerin toplamı 2 milyon 825 bin lira, ayrıca kasa da da 200 bin liranın üzerinde nakit para mevcut.

Yüksek öğrenim bursları, ihtiyaç sahiplerine yardım, Ramazan kumanya yardımları,  Posof’taki okullara destek, silahi rahim ziyaretleri vs devam edecek, faaliyet raporundaki etkinliklere ilave olarak. Sayısız hizmetlerimiz oldu.

Dernek olarak önceliğimiz deprem bölgesine ve depremzedelere yardımlarımız aralıksız devam edecek.

Ramazan ayı derneğimiz için bereket ayı, daha ilk gün 80 bin lira değerinde 120 kumanya kolisi derneğimize teslim edildi. Posof federasyonu oluşturulması, Posoflular vakfının kurulması, derneğe yatırım olarak bir arsa alınması gibi girişimlerimiz devam ediyor.

Sonuç olarak derneğimize kurulduğu günden bu güne kadar yardım eden, katkı sunan herkesten Allah razı olsun, şahsım, yönetim kurulumuz ve tüm Posoflular adına çok teşekkür ediyorum.

 “BİZLER ÇALIŞACAĞIZ, POSOF VE POSOFLU KAZANACAK. HER ŞEY POSOF VE POSOFLU İÇİN “ diyerek faaliyet raporunu sundu.

Tüzük gereği maddeler okunup onaylandıktan iki liste halinde seçime gidildi Avukat Tarık Ekici 8 oy alırken Aydın Karadağ 136 oy alarak 6. Kez Başkan seçildi.

Aydın Karadağ Rakibi Avukat Tarık Ekicinin elini havaya kaldırarak hemşehrilerini selamlarken Posof kazandı dedi.

İŞTE FAALİYET RAPORU
ARDAHAN İLİ, POSOF İLÇESİ, KÜLTÜR, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 13. DÖNEM FAALİYET RAPORUDUR.

1. Derneğimizin 10.200 ₺ Çevre Temizlik Ve Emlak Vergisi ödenmiştir.

2. İki yılda üniversite de okuyan ihtiyaç sahibi 357 öğrenciye toplamda yaklaşık 1.525.000 ₺ karşılıksız EĞİTİM BURSU verilmiştir. (1.525.000 ₺)

3. 2021 ve 2022 ramazan aylarında toplamda 426.000 ₺ tutarında nakit ve gıda yardımı yapılmıştır. Yapılan yardımlar dernek üyelerimiz başta olmak üzere Posof, Kocaeli, Bursa ve ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi olan üyelerimize yapılmıştır. (426.000 ₺)

4. Ramazan ayında iki defa yaklaşık 200 kişilik İFTAR YEMEĞİ düzenlenmiştir. (15.000 ₺)

5. Posof'taki ilköğretim ve liselerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi 147 ÖĞRENCİ KARDEŞİMİZE kışlık bot, kaban, kazak, bere, atkı ve eldiven hediye olarak gönderilmiştir. (56.000 ₺)

6. Mehmetçik Vakfına 8.500 ₺, Lösemili Çocuklar Vakfına 8.500 ₺, Özel Lösemili Çocuklar Derneğine 3.000 ₺ ve Kızılay'a 3.000 ₺ olmak üzere toplamda 23.000 ₺ yardım yapılmıştır. (23.000 ₺)

7. Derneğimize yapılan başvurularda 37 kişiye kışlık bot, kaban ve kazak hediye olarak verilmiştir. (14.800 ₺)

8. Dernek üyelerimizin çocuklarına 67 ADET BİSİKLET hediye olarak dağıtılmıştır.(23.000 ₺)

9. Dernek üyelerimiz ve ailelerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplamda 570 çift spor türünde AYAKKABI hediye olarak verilmiştir.( 62.000 ₺)

10. Posof'ta burs verdiğimiz öğrencilerle yönetimimiz arasında yapılan kahvaltı programına katılan 24 öğrencimize SPOR AYAKKABISI ve Posof'lu yazarlardan destek amaçlı satın aldığımız KİTAPLAR hediye edilmiştir.      (5.500 ₺)

11. Posof'ta faaliyet gösteren tüm okullara ihtiyaçları olan SPOR MALZEMELERİ temin edilerek derneğimizce hediye edilmiştir. (35.000 ₺)

12. Posof Spor Kulübüne SPOR MALZEME desteği verilmiştir. (6.500 ₺)

13. Erzincan-Üzümlü, Bursa-İnegöl, İstanbul-Sultanbeyli ve Eskişehir de AHISKALI toplam  72 kardeşimize kışlık bot, kaban, kazak, bere, atkı ve eldiven hediye olarak gönderilmiştir. Ayrıca kişi başı 500 ₺ tutarında ALIŞVERİŞ KARTI hediye edilmiştir. (83.500 ₺)

14. 2022 yılında 600 adet ve 2023 yılında toplamda 1300 adet TAKVİM bastırılmış, bastırılan takvimlerin 1000 adedi Posof'a gönderilmiştir.       (13.000 ₺)

15. 23 Nisan 2022 tarihinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında geleceğimiz olan çocuklarımıza AYAKKABI, TİŞRÖT VE OYUNCAK hediye edilmiştir. (11.000 ₺)

16.  14 Mayısta özel bir kafe de ANNELER GÜNÜ etkinliği düzenlenmiştir. (4.500 ₺)

17. 19 Haziranda  aynı kafe de eşli BABALAR GÜNÜ etkinliği düzenlenmiştir. (4.250 ₺)

18. 23 Temmuzda Posof'ta yapılan Aşıklar ve Türkü Şölenine yönetim olarak iştirak edilmiş, kaymakam, belediye başkanı ve siyasi partiler ziyaret edilmiştir.

19. Her yıl düzenlemeye özen gösterdiğimiz SILAHİ RAHİM kapsamında talepte bulunan 43 kişi  23 Temmuzda ÜCRETSİZ OLARAK Posof'a götürülmüş, 36 kişi 5 gün sonra aynı araçla geri dönmüştür. (43.000 ₺)

20. Üyelerimize ve eşlerine ÜCRETSİZ İSTANBUL KART derneğimizce hediye edilmiştir. ( 1.350 ₺)

21. Posof Belediyesine 24 adet KAPLAMA KAMYON LASTİĞİ hediye edilmiştir. (36.000 ₺)

22. Üyesi olduğumuz Güngören il dernekler birliğince düzenlenen KAN BAĞIŞI (35 KİŞİ) ve İLAÇ TOPLAMA kampanyalarına katılım sağladık, destek verdik.

23. Maltepe de düzenlenen KARS ARDAHAN IĞDIR tanıtım günlerine katılım sağladık, aktif olarak Anadolu Yakası derneğimizle beraber faaliyette bulunduk. 4.300 ₺)

24. Güngören Platformu adında Tv kanalında 50 dakika süre ile derneğimizi tanıtmaya çalıştık. (1.500 ₺)

25. Serhat Yaşam Dergisine derneğimiz, Posof ve Güncel Yaşamla ilgili 4 sayfa röportaj verildi. (500 ₺)

26. Yöresel tatlarımız Taze ve Eski kaşar, Tereyağı, Kuru Fasulye, Çeçil Peyniri ve Bal derneğimizde üyelerimizin hizmetine sunuldu.

27. Cenazelerimize, yaşlı ve hasta ziyaretlerine ve düğünlerimize imkanlarımız ve haberimiz doğrultusunda katılmaya çalıştık.

28. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde de etkili olan Asrın Felaketi olan deprem de derneğimiz ilk aşama da üyelerimizin katkılarıyla kışlık bot, kaban, kazak, battaniye, yastık, yorgan, bebek bezi ve maması, ıslak mendil ve muhtelif kuru gıda dan oluşan toplamda yaklaşık 350.000 ₺ tutarındaki 4 araçlık malzemeyi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ilk günlerde yetkililere teslim ettik.

Ramazan bayramında üyelerim ve çocuklarına Ramazan Bayramında hediye olarak dağıtmak için alınan 151 çift spor ayakkabıları ihtiyaca binaen depremzedelere gönderilmiştir. 18.000 ₺

Kahramanmaraş Göksun Karacaömer köyünde depremzede bir aileye çadır alınıp gönderilmiştir. 3.800 ₺

Depremzedeler için toplanan yardımdan paketi 600 ₺ değerinde başlangıç için 100 PAKET KUMANYA yaptırılmıştır. 60.000 ₺

Deprem bölgesine bugüne kadar toplam 431.800 ₺ yardım yapılmıştır.

İki Yılda Toplam 67.00 ₺ Aidat Ve Bağış Toplanmasına Karşın, 

Yapılan Faaliyetlerin Toplam Bedeli 2.825 Milyon

Kasamızda Da Yaklaşık 200.000 ₺ Nakitimiz Var.

13.Dönem Yönetimimizin yapmış olduğu faaliyetler bu şekilde gerçekleşmiş olup, katkısı olan ve uzaktan yakından maddi manevi destek veren herkese sahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Yağmur KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim

Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…

Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi

Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi

Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı

Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi

Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser

Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında

Milletvekili Aksal’ın Acı Günü

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

 Ak Parti Büyükçekmece Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…

Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.

Avcılar Belediyesi Kürek Takımı, Avcılar’dan Çanakkale’ye Kürek Çekecek

Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman'ın İftarında Önemli Mesajlar Verildi.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, İktidar Yürüyüşünü İstanbul’dan Başlatıyorum

AK Parti Esenyurt’nin “Vefa İftarı”nda Başkan Çoban Birlik Mesajı Verdi

Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu

Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

İncesu: Halkın iktidarı için mücadelemiz sürüyor

Başkan Kemal Çebi, “Duvarlar” Galeri Cennet’te Sanatseverlerle Buluştu

Kaymakam Çobanoğlu, Esenyurt İl Dernekler Birliği’i Ziyaret Etti

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Hizmetleri Yerinde İnceledi.

2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?

Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz

Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

Yükleniyor

loading

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi bedava dağıtıldı 

HIZIR GLOBAL A.Ş. YETİŞ+ ÇARŞI, İstanbul’da Bayi toplantısıni gerçekleştirdi.

Piyasalarda Dengeler Altüst Oldu!

Üreten Toprağa Büyük Destek!

CHOCO TURN Çikolatılı Döner Bahçeşehir’de Açıldı!

RESS GROUP, Uluslararası Arenada Büyüyor:

Veysel ÇAMLI." Sarıkamış Şehitlerini Hep Yaşatacağız

Başkan Şamil YALÇIN, Sarıkamış Vatan İçin Bile Bile Ölüme Yürüyüştür 

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

Olympos’ta Tarihi Keşif

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14