-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Bakan Bolat: Kent lokantasına değil, Vedat Milor'a soruldu!
Bakan Bolat: Kent lokantasına değil, Vedat Milor'a soruldu!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent lokantasına soruşturma açıldığına dair sosyal medyada köpürtülen bir haberlere açıklık getirerek işin aslını anlattı.
ANKARA (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde düzenlenen "MÜSİAD Geleneksel İftar Programı"na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Youtube'dan para kazanan influencerlara yöneltilen sorunun dosya hazırlığı ile ilgili olduğunu kaydetti.
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün görevleri arasında sahte reklamlarla ve örtülü reklamlarla mücadele diye de kanuni görevi olduğunu belirten Bakan Bolat, işin aslını şöyle anlattı:
"Bu görevini yaparken tarafsız ve bağımsız bir kurum olmak açısından yine kanunla belirlenmiş bir Reklam Kurulu var. Bu tarafsız kurumun içinde 19 üye var. Bizim Bakanlığımızdan sadece iki kişi var. Genel müdürümüz ve genel müdür yardımcısı. 2-3 tane daha bakanlık üyesi var. Gerisi STK'ler ve temsilcilerden oluşuyor. Bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcisi, o reklam kurulunun üyesi. İddia şu, Vedat Milor isimli bir yiyecek içecek gurmesi genelde lüks yerlerde teftiş yapar ve kent lokantasına gitmiş, orada yemek yemiş. Ne güzel, biz bundan mutluluk duyarız ama Youtube sayfasında bununla ilgili örtülü reklam yapıyor şeklinde CİMER'den şikayet gelmiş. Reklam Kurulunun sekreteryasına. Sekreterya da bununla alakalı bir kendisi dosya hazırlıyor ve diyor ki ilgili daire başkanı da görüyor, imzalıyor. 5 Mart Çarşamba günü Vedat Milor'a bilgi almak için siz bu YouTube'unuzda örtülü reklam yaptınız mı diye soru soruyor. Kent lokantasına değil, Vedat Milor'a soruyor. Vedat Milor Youtuber ya, Youtube'dan para kazanıyor. Böyle binlerce Youtube'dan para kazanan influencerlar var. 6 Mart günü bir araya geliyorlar."
Olay üzerine yaşanan gelişmeleri de değerlendirne Bakan Bolat, "'Biz bunu nasıl bir mağduriyet ve büyük reklam operasyonuna çeviririz' diye kendi besledikleri yandaş bir sosyal medya üzerinden Cuma sabahı haber köpürtmeye çalışıldığını belirterek, "İşte ucuz yemek verdiği için kent lokantasına soruşturma açtı Ticaret Bakanlığı diye. Bir kere dosyayla ilgilenen bağımsız bir kurul, Reklam Kurulu ve onun sekreteryası. Bu sekreteryanın içinde İBB temsilcisi de var. Bununla alakalı bir soru soruyor. Bilgi istiyor. Sizin hakkınızda böyle şikayetler geldi CİMER'e. Bunun için ne diyeceksiniz diye. Bunu kamufle edip bir algı, her zaman en iyi bildikleri şey, yalan, takiye, algı, reklam olduğu için bir mağduriyet edebiyatına döndürmeye çalışıyor." diye konuştu.
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır
Ergenekon’dan Nevruz’a: Ortak Mirasın Milli Bayramı
Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır
Başkan Erol ÖGEDİK: “NEVRUZ”, Umudun, Barışın Kardeşliğin Elçisidir.
İş İnsanı Adem TOPRAK: “NEVRUZ” Berekettir, Dostluk ve Kardeşliktir
İş İnsanı Ertürk KILIÇ; 'NEVRUZ' Yeniliğin, iyiliğin, Bayramıdır
Başkan Nasrettin BAVAŞ; "NEVRUZ" çoçukluğumuzun Unutulmaz Bayramıdır
Mali Müşavir Başkan vekili Turgut TARLIĞ, NEVRUZ Çocukluk Bayramımızdır
Eğitimci Bahattin DURMUŞ; "NEVRUZ" Baharın Müjdecisidir
Emin ALAGÖZ: "NEVRUZ" Bereketin Barışın Kardeşliğin Bayramıdır
Esenyurt Bayrama Hazır: İlçe Genelinde Kapsamlı Temizlik Seferberliği
Esenyurt Belediyesi Ramazan Boyunca Her Gün 14 Bin Kişi İftar Sofralarında Ağırlandı!
Seyithan İzsiz'Den, Demokratik Kongo vatandaşı'na Yanıt.
Çanakkale Ruhu Esenyurt’ta Sahneye Taşındı
Seyithan İzsiz İddialara Tek Tek Cevap Verdi
Çekmeköy KAISİAD, Sahur Programında “Birlik Mesajı Verildi
‘Kral Dairesi’ Cennet Sahnesi’nde Prömiyer Yaptı
Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
3. Geleneksel Çanakkale Geçilmez Satranç Turnuvası’nda Hamleler Konuştu
Esenyurt’ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin “Minnet ve Vefa” İftarı
Büyük iç Anadolu Platformu Genel Başkanı YALIM’ın Nevruz Bayramı Mesajı
Orhan ÇAÇAN; “NEVRUZ” Dostluk Kardeşlik Bayramıdır.
İş İnsanı Halil Yılmaz, İftarda Gazetecileri Buluşturdu
Avcılar’da Kadir Gecesi Bereketi; Gönüller Bir, Sofralar Bir...
Başkan Vekili Aksoy ve Vali Gül, Kadir Gecesi’nde Vatandaşlarla İftar Yaptı
Beylikdüzü Hayırlı İftar Sofrası 11’inci Kez Kuruldu
Esenyurt’ta Ara Tatil Şenliği Coşkusu: Çocuklar Doyasıya Eğlendi
BTP'den İran açıklaması
Nezir Karayün’den Ramazan Bayramı Mesajı
Yükleniyor





















