-
BIST 100
16012,97%-1,69
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,69% -0,48
-
GRAM ALTIN
7234,54% 0,40
-
Ç. ALTIN
11630,13% -1,13
Başkan Hançerli Avcılar'daki Büyük Dönüşümü Yerinde Tanıttı
Başkan Hançerli’den Türkiye'de Bir İlk: “Dönüşüm Mahallesi Projesi”
Başkan Hançerli’den Türkiye'de Bir İlk: “Dönüşüm Mahallesi Projesi”
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli dünyaya örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde tanıttı, 5 yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği Avcılar dönüşüm modelini ve hemşehrilerin rızası ile yapılan büyük dönüşümü sayıları ile anlattı. 1999 depreminden sonra 20 yılda yapılan kentsel dönüşümün 4 katını 4 yılda yaptıklarını belirten Hançerli, yaklaşık 100 bin vatandaşın güvenli konutlara kavuştuğunu söyledi.
Kentsel Dönüşümde “Avcılar Modeli”
17 Ağustos 1999 günü meydana gelen depremden etkilenen Avcılar'da kentsel yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin göreve gelmesiyle Avcılar’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları daha önce hiç görülmediği şekilde ivme kazandı, kentte binlerce insanının yarınını kurtaran “Hayat Kurtarma Hareketi” başlatıldı.
Hançerli tarafından kentsel dönüşümde sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek olan “Avcılar Modeli” adıyla bir model hayata geçirildi. Kentsel dönüşüm sürecinin yerinde, güvenli ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayan, binasını yenilemek isteyen vatandaşa sürecin her aşamasında destek olan bu model sayesinde 2 bin 70 binada 25 bin konut yenilenerek yaklaşık 100 bin vatandaş güvenli konutlara kavuştu.
Avcılar’da Büyük Dönüşüm
Kentsel dönüşümde ‘Avcılar Modeli’nin mimarı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli gazetecilerle buluştu. Dünyaya ve ülkemize örnek olan çalışmalarını yerinde tanıtan Hançerli’ye; Avcılar Belediye Başkan Yardımcıları Erol Şahin ve Tuna Yüksel, Kentsel Dönüşüm Müdürü Köksal Koçhan, AVBEL Genel Müdürü Gökhan Boztaş’ta eşlik etti.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra kentte olası bir afet sonrası için de çalışmalar devam ediyor. Binlerce insanın hayatını kurtaran çalışmaları yerinde inceleyen Hançerli ve gazeteci heyeti doğal afetler için hazırlanan ‘Dönüşüm Mahallesi’ni de gezdiler.. Firuzköy Atatürk Stadyumu yanında yapımı devam eden Dönüşüm Mahallesi,kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen ve kiralık yer bulamayan ya da kirasını karşılayamayacak durumda olan 47 ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.
Hançerli: 2029’da Avcılar’da riskli bina kalmayacak dedi
Kentte devam eden çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Güzel insanların yaşadığı güzel kentimiz Avcılar göl ve denizin arasında kalan bir cennet. Geçmişten günümüze çok önemli bir konuma ve coğrafyaya sahip kentimizi hak ettiği noktaya taşımak için “Avcılar 2029” vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1999 depremiyle eski değerini kaybeden bir Avcılar var. Tabiri caizse 1999 yılı depremi ile sarsılan Avcılarımızı, biz göreve geldiğimiz günden bu yana dirençli ve dayanıklı bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Epey yol kat ettik. Ömrünü tamamlamış binasını yenilemek isteyen komşularımızın bu süreci güvenli, hızlı ve ekonomik olarak yürütebilmesi için Türkiye’de bir ilk olan 'Avcılar Modeli’ni hayata geçirdik, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdık. Binlerce insanının yarınını kurtaran “Hayat Kurtarma Hareketi”ni başlattık. 1999 depreminden sonra 20 yılda yapılan kentsel dönüşümün 4 katını 4 yılda yaptık. Son verilere göre 2 bin 70 binada 25 bin bağımsız birim yıkıldı. Yaklaşık 100 bin komşumuzun hayatı kurtuldu. Bu bir rekor! Avcılar’a güvenli yaşam geldi ve dönüşüm muhteşem oldu. Bu başarı uzlaşma ve komşularımızın rızası ile oldu. Şimdi sıra 40 yıllık imar sorununu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İBB’nin desteği ile çözdüğümüz Yeşilkent ve Tahtakale Mahallelerimizde kentsel dönüşüm başlayacak, 2029 yılına kadar kentimizde bir tane riskli bina bırakmayacağız.” dedi
Başkan Hançerli’den Türkiye'de Bir İlk: “Dönüşüm Mahallesi Projesi”
Kentsel dönüşüm çalışmalarını tanıtan Hançerli daha sonra gazetecilerle birlikte çalışmaları devam eden Dönüşüm Mahallesi’ne geçti. Dönüşüm mahallesi hakkında bilgi veren Hançerli: Türkiye’de bir ilk olan Dönüşüm Mahallesi’ndeyiz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Burası yatak odası, mutfak, oturma alanı ile 47 evden oluşan bir Dönüşüm Mahallesi. Geçici bir mahalle. Kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen ve kiralık yer bulamayan ya da kirasını karşılayamayacak durumda olan komşularımızın yaklaşık 18 ay geçici konaklayacağı bir mahalle oluşturuyoruz. Deprem olmadan, depreme hazırlanma sürecinde geçici barınma alanları yapıyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Dönüşüm mahallemizin bir ya da iki ay içerisinde yapımı tamamlanacak ve burada konaklama başlayacak. Sosyal yaşam alanlarıyla, meydanı ve parkıyla çocukların cıvıl cıvıl sesleri burada, dönüşüm mahallesinde yankılanacak. Yıkılmadan, deprem olmadan, güvenli yaşamı kurmak, dayanıklı bir kent inşası için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni yöntem ve enstrümanlarla hizmet sunuyoruz. “dedi.
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Yükleniyor




















