Tarih: 29.08.2024 20:57

Başkan OYMAK, 30 Ağustos Düşman Ayak izlerini silmiştir

Facebook Twitter Linked-in

30 Ağustos Zafer Barımı nedeniyle bir açıklamada bulunan İstanbul Kafkas Kars Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Oruç OYMAK; Yurdumuzun  düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen “30 Ağustos  Zafer Bayramı” tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir.  dedi.

            26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından  düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. diyen genel Başkanı Oruç OYMAK; Milletimiz bu şanlı zaferle; milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş,  hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

            Bu zafer Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Aziz Milletimiz,  göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneğidir

            Bu duygu ve düşüncelerle; bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Yağmur KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —