Tarih: 20.03.2024 04:19

Başkan OYMAK; “NEVRUZ” Kardeşliğin Müjdecisidir

Facebook Twitter Linked-in

21 Mart Nevruz Bayramı nedeni ile bir serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulanan İstanbul Kafkas Kars Dernekler Federasyonunun Genel Başkanı Oruç OYMAK: Baharın gelişini simgeleyen ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramının tüm milletimize güzellikler ve yenilikler getirmesini diliyorum. dedi.

İnsanlığın köklü geleneklerimizden birisi olan Nevruz Bayramı, “Yenigün” anlamını taşıyan ve kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır. Diyen Kafkas Kars Dernekler Federasyonu  Genel Başkanı Oruç OYMAK; Yalnızca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanın yetersiz kalacağı Nevruz Bayramı, aynı zamanda bolluk ve bereketin, barış ve huzurun, kaynaşma ve kucaklaşmanın da habercisi olmuştur. dedi

Bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, bugün tüm yurtta, ve çok sayıda Türk Cumhuriyetleri’nde ve Ortadoğu’daki birçok ülkede olduğu gibi ve Ülkemiz’de etkinliklerle kutlandı. Diyen, Başkan Oruç OYMAK; konuşmalarını şöyle sürdürdü; Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi olan, Nev (yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen, doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz kutlamalarında sevgi ve barışın egemen kılınması dileğimdir.

Pek çok olayın başlangıç günü olarak kabul edilmiş ve bir bayram olarak türlü geleneklerle kutlana gelmiş, Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilip sembolleştirdiği,  Nevruz bayramı ülkemize ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Gündüz ARAS/İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —