Başkan Özer Basın Emekçileriyle Buluştu

Başkan Özer Basın Emekçileriyle Buluştu

Başkan Özer: Basın Daima Özgür Olmalıdır

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın emekçileriyle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Güçlü ve özgür basın güçlü demokrasi demektir. Güçlü ve özgür demokrasi ise bizim daha iyi bir ülkede yaşamamız demektir. Basının verdiği bilgiler toplumsal refleksleri hayata geçirir. Dolayısıyla basın asla sansür edilemez, daima özgür olmalıdır” dedi

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, basına sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde gazetecileri kahvaltı programında ağırladı. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında belediye binasında düzenlenen programa basın mensupları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı. Programda yaptığı konuşmada basın emekçilerinin gününü kutlayan Başkan Özer, belediye faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu söyleyen Prof. Özer şöyle konuştu: “Her zaman basının yanında olacağız. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Basın milletin müşterek sesidir.’ diyor. Bakın bu önemli. Yani siz de belediye başkanının, cumhurbaşkanının değil, milletin sesi olacaksınız.”
 

“Her zaman basının yanında olacağız”

Basının daima özgür olması gerektiğini vurgulayan Özer, “Halkın bilgi alma hakkı kutsal bir haktır. Dolayısıyla bu kutsal hakkı medya yerine getiriyor. Halk da değerlendirme yapıp sisteme, demokrasiye katılıyor. Medya, yürütmeyi elinde bulunduranların da bir çeşit otokontrol sağlaması açısından bir olanak sunuyor. Siz bu işin kahramanlarısınız. Basın özgürlüğü dolayısıyla bugününüzü kutlarken sizi de alkışlıyorum. Güçlü ve özgür basın güçlü demokrasi demektir. Güçlü ve özgür demokrasi bizim daha iyi bir ülkede yaşamamız demektir. Basın özgür bir biçimde ses çıkardığında bazı otoriteler bundan rahatsızlık duyabilirler. Zamanla basını susturma yoluna gidebilirler. Ama basının bir etkisi yetkisi de verdiği bilgilerle toplumsal refleksleri hayata geçirmektir. Dolayısıyla basın asla sansür edilemez, basın daima özgür olmalıdır” diye konuştu.

“Amacımız Esenyurt’u İstanbul’un yıldızı haline getirmek”

Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirten Özer şöyle devam etti: “Meclis toplantılarımızı açık yayınlıyoruz, yaptığımız işleri halka anlatmaya çalışıyoruz. Asla ve kat'a bilerek yanlış yapmayız. Yapacağımız her şeyi halkımız için halkımızın yararı için yapacağız. O nedenle hedefler koyduk. Onun altını projelerle doldurduk. Şimdi hayata geçiriyoruz. Örneğin bugüne kadar 50 bin ton asfalt döktük, bu sadece İstanbul’da değil bizim çapımızda bir belediye için Türkiye rekorudur. Esenyurt’ta 40 yılda 9 kreş yapılmış, ‘Anneler işe, çocuklar kreşe dedik!’, biz bu sezon 15 tane kreşin yapımını sürdüreceğiz. Bir kreşimizin temel atma törenini de bugün sizinle beraber yapacağız. Amacımız Esenyurt’u İstanbul’un yıldızı haline getirmek ve bundan beş yıl sonra herkesin gururla ‘Ben Esenyurtluyum!’ diyeceği bir Esenyurt yaratmak.”

“Esenyurt’ta bir fark yaratmak istiyoruz”

Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Özer, “Bu ülke benim ülkem. Benim halkım bana bu görevi verildiğinde de elimi taşın altına koyma meselesinden kaçınmak istemedim. Halkımın gönlünde bir iz bırakmak istiyorum. Esenyurt’ta bir fark yaratmak, bir model uygulamak istiyoruz. Sizin de katkılarınızla, desteğinizle bunu yapacağız. Bizden desteğinizi esirgemeyin. Bizim iyi şeyler yaptığımızı gördüğünüzde siz de yazın, alkışlayın. Ama yanlış şeyler, eksik şeyler varsa da eleştirin. Ona da açığız. Bizim amacımız, bundan sonra sizlerle beraber adil, eşit, ulaşılabilir ve kapsayıcı bir Esenyurt’u, daha demokratik, daha katılımcı, daha şeffaf bir Esenyurt’u, 21. yüzyıla yakışan bir Esenyurt'u el birliğiyle yaratmaktır. Ben bu vesileyle bugüne kadar gösterdiğiniz, bundan sonra göstereceğiniz emekleriniz için tekrar size teşekkür ediyorum. Basın bayramınızı, gazeteciler bayramınızı, medya bayramınızı da yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. Özer, konuşmasını Ahmet Arif’in ‘Sevdan Beni’ şiiriyle noktaladı.

 

 

 



Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Bölgesel Savaş Petrol Fiyatlarını Neden Yükseltti..?

İran’dan Doğal Gaz Sevkiyatı Varmı?

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

AB Ortalamasının Gerisinde

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Emeklilere Müjde

Altın Düştü, Dolar Dalgalı

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sporla Dolu Bir Yaz Başlıyor…

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinde Görücüye çıkacak

BEYOĞLU’NDA KADIN EMEĞİ GÜNLERİ BAŞLADI

Esenyurt’ta Kültür Sanat Coşkusu: Çehov Kabare Kapalı Gişe Oynadı

1 Ton Kaçak Et Ele Geçirildi

Akçansa'dan Bir İlk Herkes İçin Eşit Erişim

48 Bin Kanser Hastasına Umut

Mahmut Cömert: "Edirne Teşkilatımız Stratejik Önemde"

Sokağa Atılan Dilber Teyze’ye Esenyurt Belediyesi Sahip Çıktı!

Güzel’den Yeni Kaymakam’a Ziyaret

Hayri Erçağ, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dağ; Esenyurt’un Geleceğine Sahip Çıkacağız…

Yangın Hayatı Felç Etti

Geçmişe Yolculuk Festivaline Büyük İlgi

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Gaz Fiyatları Neden Düşüşe Geçti?

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Bakan Murat Kurum’dan Esenyurt’a Temizlik Desteği: 8 Yeni Atık Aracı Hibe Edildi!

Başkan Vekili Can Aksoy’tan Fatih Mahallesi’ne Hizmet Atağı!

Türk Kızılayı’ndan Öğrencilere Moral Dolu Destek

kü Ocakları'ndan "Ormanlarımız Yanmasın" Çağrısı…

Işık, İlçe Yönetimini Açıkladı!

Belediye Personeline Promosyon

Hekimliğe İlk Adım, Valinin Elinden

Eğitimde Kimlik Arayışı

CHP'nin Üç Eski Genel başkanından Kılıçdaroğlu’na Mesaj

Binlerce Dekar Tarım Arazisi Suya Kavuşuyor

Çetiner’den Kaymakam Öztürk’e Ziyaret

Candaroğlu’dan Işık’a Ziyaret

Şişli, Yeni Bir Sivil Toplum Kuruluşu ile Güçleniyor

Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Yolculuğu Masaya Yatırıldı

Genç Mucitler Beylikdüzü’nde Buluştu

Uzmanlar Uyarıyor…

Trafikte kural tanımayana ağır darbe: 140 bin TL ceza kapıda!

Yükleniyor