• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Başkan Özer: Esenyurt İhmal Edilmiş Bir İlçe

Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin yoğun nüfusuna rağmen birçok yatırımdan mahrum bırakıldığını söyledi.

DİĞER 9.06.2024 00:42:00 0
Başkan Özer: Esenyurt İhmal Edilmiş Bir İlçe

Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin yoğun nüfusuna rağmen birçok yatırımdan mahrum bırakıldığını söyledi. Başkan Özer, “Esenyurt ihmal edilmiş bir ilçe. Burası başka ilçelere bağımlı hale getirilmiş” diyerek, yapacağı çalışmalarla Esenyurt’u hak ettiği değere kavuşturacağını vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programının canlı yayın konuğu oldu. Göç, yatırımlar ve 2 ayda ilçede yapılan hizmetlerin konuşulduğu programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özer, kalabalık nüfusuna rağmen devletin Esenyurt’a yeterince yatırım yapmadığını söyledi. İlçede yoğun göç ile birlikte birçok sosyal sorunun da meydana geldiğini vurgulayan Prof. Özer şöyle konuştu: “Burası devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Örneğin sağlıkla ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış, koca şehirde bir tane devlet hastanesi var. Eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımız ihmal edilmiş, 60 kişilik sınıflarda okuyorlar. Adliye gibi kamu kurumları yok. İlçemiz başka ilçelere bağlı hale getirilmiş.”

“Başka ilçelere bağımlı hale getirilmişiz”

Esenyurt’un yoğun bir genç nüfusa sahip olduğunun altını çizen Başkan Özer, “81 ilden, 101 ülkeden göç almışız. 240 bin gencimiz 160 bin emeklimiz var ama maalesef şehirleşme ile ilgili sorunlarımız da var. Hızlı büyümenin getirmiş olduğu bir çarpık kentleşme, altyapı ve üstyapı sorunları söz konusu. Bu durumun geleceğimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda Esenyurt'ta sosyal bir takım problemleri de beraberinde getirmiş. Şehrimiz, ayrıca devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Sağlıkla, eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımız ihmal edilmiş. 60 kişilik sınıflarda okuyorlar. Bir akademisyen olarak baktığımda 60 kişilik sınıflarda yetkin insan yetiştirmek mümkün değil. Mesela bir şoförler cemiyetimiz yok, bir adliye sarayımız yok. Başka ilçelere bağımlı hale getirilmişiz. Ne devlet tam anlamıyla ilgilenmiş ne de yerel yönetimler bu göç dalgalarının getirmiş olduğu sorunların üstesinden gelmiş” diye konuştu.

“Yerel yönetimlerde reform yapacağız”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde Yerel Yönetimler Reform Komisyonu üyesi seçildiğini ifade eden Başkan Özer, “Önümüzdeki en temel meselelerden biri de yerel yönetimler reformudur. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. İlk genel seçimde iktidara da geleceğiz. Bu değişimle beraber aynı zamanda iktidarı demokratikleştireceğiz ve yerel yönetimlerde reform yapacağız. Benim seçildiğim Yerel Yönetimler Reform Komisyonu aynı zamanda hem genel hem de yerel reformu içeriyor. Bu görevi de Sayın İmamoğlu'yla birlikte en iyi biçimde yerine getireceğiz” dedi.

“Esenyurtluluk kimliğini oluşturacağız”

İlçede barış ve kardeşliğin hakim olması için bir Esenyurtluluk kimliği oluşturacaklarını söyleyen Başkan Özer şunları ekledi: “Yapılması gereken insanlarımıza bir aidiyet duygusu kazandırmak. Bir Esenyurtluluk kimliğini yaratacağız. Bunun da panzehri kültür, sanat ve spordur. Dolayısıyla buradaki mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmek. Esenyurtlu bunu hak ediyor. Ayrıca ilçemizin medyadaki olumsuz imajını da olumluya çevireceğiz. Esenyurtluları gururla ‘Ben Esenyurtluyum’ diyeceği bir Esenyurt'a kavuşturacağız.”

​ 


 

Esenyurt Belediyesinden Vatandaşlara Ücretsiz Kültür Turları

Vali Yardımcısı Beypınar'a Hüzünlü Veda

Emniyet Uyuşturucuya Geçit Vermiyor…

Kurtulmuş'tan NATO Zirvesinde Gazze Tepkisi

Erdoğan, Fatih Projesiyle Dünya Lideriyiz

Özdağ, Sürecin En Zor Anlarında Yanımdaydı

Vali ve Müdürden Ortak Sevinç…

Benzin ve Motorine Yeni Zam Ne zaman geliyor

Sağlık Turizminde Rekor Artış…

64 Bin Öğrenciye Hem Eğitim Hem Hediye

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

Karne Sevinciyle Tatil Başladı

Siber Operasyonlarda 190 Kişi Gözaltına Alındı

Bozkent İnşaat’tan Yeni Bir Vizyon Hamlesi

Geleneksel Tıp Festivalinden, Renkli Görüntüler

Edirne Vali Yardımcısı Hayatını Kaybetti

Muharrem İnce CHP’ye Dönüyor: Rozeti Özgür Özel Takacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kırkpınar Daveti

Saldırgan Köpeğin Sahibi Dehşeti Yaşattı

Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Bağcılar’da Kiraz Festivali Coşkusu

Esenyurt’ta Eğitime Büyük Yatırım: 24 Derslikli İlkokulun Temeli Atıldı

Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

İzel Erim 9. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu

AB Ortalamasının Gerisinde

Çalık’ın Tahliye Talebi Başsavcılığa Sunuldu

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Bakan Yerlikaya'dan Edirne Merkezli Operasyon Duyurusu

Dijital Dolandırıcılığa Dikkat..!

Yükleniyor

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

AB Ortalamasının Gerisinde

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Emeklilere Müjde

Altın Düştü, Dolar Dalgalı

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Vatandaş Mağdur Oldu

Zam Umudu Artıyor

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Ali Koç’un Yunus Akgün Planı

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinde Görücüye çıkacak

BEYOĞLU’NDA KADIN EMEĞİ GÜNLERİ BAŞLADI

Esenyurt’ta Kültür Sanat Coşkusu: Çehov Kabare Kapalı Gişe Oynadı

Volkan Konak, Türkiye’yi Yasa Boğdu

DEM Partililer Yenikapı'da Nevruz'u kutlamasında Tutuklamalara tepki v ardı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2