• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Başkan Özer; Selahaddin Eyyübi Mahalle Halkıyla Kucaklaştı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak” sloganıyla Esenyurt’ta yeni dönem… Kararlar halkla birlikte alınıyor: Selahaddin Eyyübi’den start verildi.

GÜNDEM 17.10.2024 13:44:00 0
Başkan Özer; Selahaddin Eyyübi Mahalle Halkıyla Kucaklaştı.

“Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak” sloganıyla Esenyurt’ta yeni dönem…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’u ortak akılla buluşturmak ve katılımcı demokrasiyle kentin geleceğini inşa etmek üzere başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi. Selahaddin Eyyubi Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özer, yurttaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi; yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 “Mahallemiz Bizim, Kararlarımız Ortak” sloganıyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkini Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Başkan Özer’in yanı sıra Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve yurttaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Özer; “Halkın desteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuru halkı dinlemektir. Bu nedenle halkın karar alma süreçlerine daha fazla katılım sağlamasını önemsiyorum” açıklamasında bulundu.

“SORUNLARINIZA ÇÖZÜMLER BULMAK ÜZERE TOPLANDIK”

Programa başlarken yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu güne kadar gösterdiği gayreti anlatan Başkan Özer; “Bugün burada, sizlerin güvenine layık olabilmek için verdiğimiz çabayı anlatmak, sizleri dinlemek ve sorunlarınıza çözümler bulmak üzere toplandık.” dedi. İlçede yaptığı çalışmalarla halkın güvenine layık olmayı amaçladığını belirten Özer; “Herkes belediyeye gelemeyebilir, biz halkın ayağına gidelim dedik. Bu yüzden her mahallede toplantılar düzenleyip halkımızı dinliyoruz. Bugüne kadar birçok yol, park, kreş yaptık, aş evleri açtık, okulları tamir ettik. Ancak daha yapacak çok işimiz var,” şeklinde konuştu.

Mahallede yapılan her çalışmada halkın katılımını önemsediklerini belirten Özer, konuşmasına şunları ekledi: “Halkın desteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuru halkı dinlemektir. Örneğin, bir temizlik şantiyesi projesi planladık. Fakat halkımız o bölgede istemediğini söyleyince, hemen başka bir yere taşıdık. Biz halka rağmen iş yapmayız. Ancak sizden ilk olarak ricam; öncelikle mahallemizin ortak sorunlarını dile getirin. Ortak sorunlar çözülürse mahallemiz iyi olur, siz de iyi olursunuz. Sonrasında ise kişisel sorunlarınızı ilgili ekiplerimize yazılı ya da sözlü olarak iletmenizi istiyorum. Bu şekilde hep birlikte, el ele vererek mahallemizi daha iyi bir yer haline getireceğiz.”

“PAZAR YERİ MÜJDESİ”

Buluşmada, mahallelerinde pazar olmadığı için uzak noktalara gitmek zorunda kaldıklarını belirten ve pazar kurulması talebinde bulunan vatandaşlara Başkan Özer, pazar alanı çalışmasının müjdesini verdi. Modern bir pazar alanı kurulması için çalışmalara başladıklarını belirten Özer; “Mahallemizin pazar ihtiyacını gidermek için proje hazırlıklarına başladık. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’ne modern bir pazar alanı kazandıracağız. Bu sayede mahalle sakinlerimiz, ihtiyaçlarını daha yakın bir yerden karşılayabilecek,” diyerek mahalle halkını sevindirdi.

 

“MODÜLER KREŞ VE YENİ SOSYAL ALAN MÜJDESİ”

Başkan Özer, Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde 1551. Sokak’ta bulunan 8 bin 800 metrekarelik çamlık alanda proje çalışmalarına başlandığını da duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen projede, bölgeye bir modüler kreş kazandırılacağı müjdesini veren Özer, çocuklar ve aileler için yeni sosyal alanlar oluşturulacağını belirtti. Programda ulaşımla ilgili çalışmalardan da bahseden Başkan Özer, İETT seferlerinin artırıldığını ve güzergahlarda iyileştirmeler yapılması için İETT ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

“ÇOCUKLAR ÖZER’DEN İSTEKLERDE BULUNDU”

Esenyurt halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, çocuklar da Başkan Özer’den birtakım isteklerde bulundu. Mahallelerinde yüzme havuzu olmadığı için pakın havuzunda yüzmek zorunda kaldığını belirten çocuk ise programa katılanları gülümsetti. Başkan Özer’e taleplerini ileten çocuklar yüzme havuzunun yanı sıra; oyun ve spor alanlarının artırılmasını istedi. Çocukların taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Özer, gelecekteki planlarında bu istekleri de mutlaka göz önünde bulunduracağını ifade etti.

“6 AYDA YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI”

Buluşmanın sonunda, Başkan Özer, Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde son 6 ayda yapılan çalışmalara da değindi. Mahallede altyapı yenilemesi yapıldığını, park alanlarının iyileştirildiğini ve çeşitli sosyal projelerin hayata geçirildiğini belirterek, önümüzdeki süreçte mahallede daha fazla sosyal donatı alanı ve hizmet sunmayı planladıklarını vurguladı.

 

Burhan AYDIN/Esenyurt/Serhat Birikim 

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Kış Lastiği Zorunluluğu Yoğunluğu Artırdı

23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı

Büyükkılıç'tan kahraman askerler için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere vergi tepkisi...

Ulu Önder Beylikdüzü’nde Saygı Ve Özlemle Anıldı

Deniz AYDEMİR,  CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklandı

İYİ Parti GİK Üyesi POLAT; Cumhuriyet Bağımsızlığın Yolunu Açmıştır

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Ağıralioğlu; Yapılanı Yok Saymayız, Yapılmayanı Tamamlamaya Geliyoruz ( GÜRÜNTÜLÜ HABER )

Şehit Bilal Özcan İlkokulu Başarıları İle Göz Dolduruyor

Atatürk’ün Selanik’teki Evi yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı

Aslan’ın 19 Günlük Yoğun Bakım Bitti

Esenyurt Belediyesi’nden Eğitimde Bir İlk: Paket Ders Sistemi Hayata Geçti

Yüzlerce Kişi Ata’ya Saygı İçin Koştu

Tır Geçişlerinde Rekor: Kapıkule’de 1 Saatte 96 İşlem

Nezir Karayün’den 10 Kasım Mesajı

Muhammed Mustafa Karayün’den 10 Kasım Mesajı

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Bakan Uraloğlu Alanya’da gazetecilerle buluşacak, Gazipaşa Marina’yı açacak

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Bir Annenin Yürek Isıtan Gerçek Hikâyesi: Bi Umut

Esenyurt’ta Temizlikte Yeni Dönem: Yapay Zeka Destekli Filoyla Sokaklar Pırıl Pırıl!

Hamsi Fiyatları Dibe İndi

Can Aksoy; 1 Yılın Hesabını Verdi… ( GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Ülkü Ocakları’ndan Terasında Safran Hasadı

Başkan Erkan KOÇALİ; CUMHURİYETİMİZ 102 YAŞINDA

Hamsi Ucuzladı, Tezgahlar Şenlendi

Esenyurt’ta 29 Ekim Coşkuyla Kutlanıyor!

KÜDEF’in Toplantısında Milletvekili İzsiz, Umreye 500 Kişi Göndereceğiz

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7