• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,95% 0,00
  • EURO

    48,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5522,14% -0,14
  • Ç. ALTIN

    9333,62% 0,00

Başkan Özer'den Büyük Müjde: Esenyurt’ta İmar Sorunları Çözülüyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede yıllardır devam eden imar planı mağduriyetlerini çözüme kavuşturuyor. Kıraç bölgesinde bulunan 7 mahallede yapılacak çalışmalarla bölgenin imar sorunları sona erecek ve konut mağduriyetleri giderilecek.

GÜNDEM 7.08.2024 11:06:00 0
Başkan Özer

Esenyurt Belediyesi, ilçede yıllardır devam eden imar planı mağduriyetlerini çözüme kavuşturuyor. Kıraç bölgesinde bulunan 7 mahallede yapılacak çalışmalarla bölgenin imar sorunları sona erecek ve konut mağduriyetleri giderilecek.

Yanlış planlamalardan ve rant odaklı yaklaşımlardan bugüne kadar olumsuz etkilenen Esenyurt’ta yaşanan imar sorunları çözüme kavuşuyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliği ile 5 şehir plancısının katkılarıyla hazırlanan planlar, Kıraç bölgesinde 7 mahallede uygulanacak. Bölgede yaşayan 150 bin vatandaşın doğrudan faydalanacağı çalışmanın bilgilendirme toplantısına İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda bölge halkı katıldı. Programda konuşan Başkan Özer; “Bu çalışma imarda bir devrim sayılır. Çünkü bir şehrin imar planı o şehrin anayasasıdır. İmar planı delinirse ve birtakım yanlış işlere kurban edilirse o şehir hasta olur. Bugün burada 150 bin vatandaşımızın yararlanacağı bu sorunu kökten çözdük, bölgeyi imara açtık. Esenyurtumuza ve İstanbulumuza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“7 mahallede bütün sorunları giderdik”

Yaptığı açıklamada çalışma sürecine değinen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer şunları söyledi; “Esenyurtumuzda 7 etap imar planı var. Bir buçuk milyon insan, 43 kilometre kareye adeta dikey bir büyüme ile sıkıştırılmış durumda. Betona boğdurulan şehrimiz, yapılan yanlış işlerden dolayı bu 10 etabın 7 etabı yasaklı hale getirilmiş ve mahkemelerce tamamen iptal edilmişti. Yani her türlü çalışması durdurulmuştu. Biz göreve gelir gelmez bunları ele aldık, inceledik. 3 ay gibi kısa bir süre içinde Kıraç bölgemizde 8 yıldır yasaklı olan, bir çivi bile çakılmayan 7 mahallemizi yaptığımız çalışma ile bütün sorunlarını giderdik, imara açtık. Şimdi 1/1000’lik planımız Eylül ayında meclise geliyor. Oradan çıktıktan sonra İBB meclisine gönderiyoruz. Orada da bir ay askıda kaldıktan sonra gelecek ve Esenyurt’un kalbi olan Kıraç halkına bir müjde ile bunu armağan edeceğiz. Bundan yaklaşık 150 bin vatandaşımız istifade edecek. Bu 8 yıldır yapılmamış bir çalışma. Kimse kılını kıpırdatmamış ama biz gelir gelmez bu sorunu da çözdük. Bu imarda bir devrim sayılır çünkü bir şehrin imar planı o şehrin anayasasıdır. İmar planı delinirse ve bir takım yanlış işlere kurban edilirse o şehir hasta olur. Tıpkı anayasanın delik deşik olarak hukukun rafa kaldırılması gibi. Onu iyileştirmenin yolu, onu usulüne uygun bir biçimde yeniden ihya ve inşa etmektir. Biz de bunu yaptık. Şimdi burada Kıraç halkı ile birlikteyiz. İstiklâl Mahallemizde 8 yıldır yasaklı olan 7 mahallemizin, 150 bin vatandaşımızın yararlanacağı bu sorunu kökten çözdük, imara açtık. Esenyurtumuza ve İstanbulumuza hayırlı ve uğurlu olsun.”

“Esenyurt’ta imarla ilgili çözülmemiş sorun bırakmayacağız”

 Esenyurt’ta imarla ilgili sorunların hepsini çözüme kavuşturarak tek bir sorun dahi bırakmayacaklarının altını önemle çizen Başkan Prof. Dr. Özer; “Bir müjde daha vermek istiyorum. 2025 yılına kadar inşallah Esenyurt’ta imarla ilgili çözülmemiş sorun bırakmayacağız. 40 bin konut mağduru var, bir o kadar tapu mağduru var. Bütün bunlar üst üste yığılmış. Onları kurduğumuz çalışma ekipleri, komisyonlarla peyderpey masaya getiriyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Tıpkı bu 7. etap imar planını çözdüğümüz gibi. Onları da adım adım çözüme kavuşturacağız. ‘Barış ve Kardeşlik Şehri’ diyoruz. Barış ve kardeşlik şehri, sorunları çözülmüş şehir ile olur. Biz sorunları çözmeye başladık. Yeşil, ulaşılabilir, temiz bir Esenyurt dedik ve bunların altını doldurduk. Bu kısa süre içinde 65 bin ton asfalt döktük. Bir o kadar da bordür taşı döşedik. 2 park yaptık. 100 bin metrekarelik bir parkın inşaatı sürüyor. Yakında Sayın İmamoğlu ile birlikte bu parkın da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda bizimle koordine içinde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir’e ve İstanbul Büyükşehir Meclisine de buradan teşekkür etmek istiyorum. İmar problemleri en önemli sorunumuz. Bu şehir çarpık gelişmiş, betona boğdurulmuş. Yer bizim, gök Allah’ın, denilerek yukarı çıkılmış. Bu anlamda hedeflerimiz net. Bilgimiz birikimimiz var. Bu projeleri yapacak ekiplerimiz var. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada Esenyurt’ta bir model üreteceğiz. Bu modeli İstanbulumuza ve ülkemize hediye edeceğiz. Bütün Esenyurt’ta, İstanbul’a, Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Burhan AYDIN/Esenyurt/Serhat Birikim 

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi

“Yabancılar İçin Türkçe Konuşma Kulübü” Başladı

Mansur Yavaş Osman Gökçek'in 600 Milyonluk Villasını Yapanı Açıkladı.

Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

MEB teftiş sistemini değerlendirdi

İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

Takvim belli oldu... TBMM’de bütçe maratonu başlıyor!

Anadoludakiler Belgeseli’nde Serhat’ın Bereketi ve Emeği Ekranlara Taşındı

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Ordu’da yıldızlı yol konforla buluştu

Kurtlar Vadisi’nden acı kayıp!

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Şimdi el ele mücadele zamanı

İçişleri: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize iade edildi

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars Ziraat Odası Başkanı Sayın Özcan Mücük,

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Yeniden Başkan Seçild.

Kars’ta Uygulamada Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Kars 36 Spor Taraftarlarına Asbaşkandan Ücretsiz Otobüs Tahsis Edildi!

Kars'ta Düğün Salonunda Kız Kaçırma olayına 3 Tutuklama!

KAFKAS Projesi Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kars’ta ‘Türk Dünyası’nda Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Araştırmaları’ sempozyumu

BİAD Görücüye Çıktı…

Gazi Şehir’de Ortak Akıl Buluşması

Kenç; Zor Günlerin Çözümü İçin “Deva” Gerek

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Kamu Projelerinde Fiyat Artış Oranı Güncellendi

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

U.S. Polo Assn., XV. FIP Avrupa Polo Şampiyonası'nın resmi giyim ortağı oldu

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3