-
BIST 100
16155,93%-0,02
-
DOLAR
44,32% 0,25
-
EURO
50,73% -0,14
-
GRAM ALTIN
6720,27% -1,87
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Başkan Özer’den İşsizliğe ‘Mesleki Eğitim’ Çözümü Nitelikli İş Gücü Esenyurt’ta Yetişecek
Esenyurt’ta işsizliğe çözüm bulmak ve sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksek okullarının hayata geçirilmesi planlanıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in geliştirdiği çözümle ilçede nite
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği bayramlaşma programında konuştu. Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 7’sini karşılayan Esenyurt’ta sanayinin nitelikli ara eleman bulmakta zorlandığını söyleyen Özer, “Burada sanayinin aradığı ara eleman ihtiyacını karşılayacak bir meslek yüksek okulu açmayı düşünüyoruz. Esenyurt'ta Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan güzellikler ve olanaklar var. Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini biz üretiyoruz. Göçle gelen bir nüfus var. İki yüz elli bin gencimiz var. Bunlar iyi yönetici için bir nimet. Bu durumu iyi değerlendirerek yılda 100 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz” dedi.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Özer’in yanı sıra Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Fatih Yağız, Van İş Adamları Derneği Genel Başkanı Fetullah Kardaş, dernek başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşmaların yapıldığı programda vatandaşlar Başkan Özer ile fotoğraf çektirerek sohbet etti. Katılımcıları, iki ayda ilçede yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgilendiren Özer, “Halk bize güvendi. Bizim sorumluluğumuz ağır. Onlara karşı mahcup olmamak için görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” dedi.
“İki ayda 25 bin ton asfalt döktük”
Ulaşılabilir bir Esenyurt için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Özer, “Geldiğimizde çöp dağlarıyla karşılaştık. Şimdi Esenyurt geçmişe göre çok temiz. Bir hafta içinde on iki tane yeni aracı temizlik filomuza ekledik. Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Ulaşılabilir bir belediye için iki ayda yirmi beş bin ton asfalt döktük. Bu yüz bin tonu aşacak. Yetmiş caddeyi asfaltla buluşturacağız. Otuz beş bin metrekare parke taşı döşeyerek sokakları düzelttik. Bir park açtık, bayramdan sonra da 100 bin metrekareyi bulan bir park açacağız. Komşu belediyelerimiz bu kadar büyük sorunlara rağmen iki ayda bunları yaptığımıza inanamıyor” diye konuştu.
“Kent lokantaları açacağız”
Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaları da değinen Prof. Özer, “Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak bir tesis yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede hizmete açacağız. Bunun yanı sıra kent lokantaları açacağız çünkü buradaki insanlar, insanlık onuruna yakışır derecede yaşamayı hak ediyorlar. Onlara el uzatmamız, sosyal belediyecilik yapmamız lazım. Şu anda atıl durumda olan dört, beş tesisimiz var, onları da ayağa kaldıracağız. Bir Kardeşlik Merkezi açacağız ve tüm derneklerimizi bir çatı altında toplayarak Barışın ve Kardeşliğin Kenti Esenyurt idealini hayata geçireceğiz.” dedi.
Çekmeköy KAISİAD, Sahur Programında “Birlik Mesajı Verildi
‘Kral Dairesi’ Cennet Sahnesi’nde Prömiyer Yaptı
Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
3. Geleneksel Çanakkale Geçilmez Satranç Turnuvası’nda Hamleler Konuştu
Esenyurt’ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin “Minnet ve Vefa” İftarı
Büyük iç Anadolu Platformu Genel Başkanı YALIM’ın Nevruz Bayramı Mesajı
Orhan ÇAÇAN; “NEVRUZ” Dostluk Kardeşlik Bayramıdır.
İş İnsanı Halil Yılmaz, İftarda Gazetecileri Buluşturdu
Avcılar’da Kadir Gecesi Bereketi; Gönüller Bir, Sofralar Bir...
Başkan Vekili Aksoy ve Vali Gül, Kadir Gecesi’nde Vatandaşlarla İftar Yaptı
Beylikdüzü Hayırlı İftar Sofrası 11’inci Kez Kuruldu
Esenyurt’ta Ara Tatil Şenliği Coşkusu: Çocuklar Doyasıya Eğlendi
BTP'den İran açıklaması
Nezir Karayün’den Ramazan Bayramı Mesajı
Vergi Beyanında Yeni Dönem Başladı
Dr. Volkan Sinan Kardeşini Kaybetti
Avcılar Belediyesi 14 Martta Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu
GÖLE-FED Olağanüstü Genel Kurul Yaptı, Küpeli Yeniden Seçildi
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Yükleniyor





















