• BIST 100

    10613,00%0,58
  • DOLAR

    41,98% 0,03
  • EURO

    48,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5554,97% 0,45
  • Ç. ALTIN

    9401,25% 0,65

Başkan Özer’den Memleketi Van’a Ziyaret

Özer: Esenyurt ile Van arasında gönül köprüsü kuracağız

DİĞER 1.08.2024 11:28:00 0
Başkan Özer’den Memleketi Van’a Ziyaret

Hemşehrilerinin daveti üzerine memleketi Van’a giden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, burada Van’ın ticari ve ekonomik gelişimine katkı sunacak temaslarda bulundu. Doğduğu topraklarda yoğun ilgiyle karşılanan Özer, Van ile Esenyurt arasında bir gönül ve hizmet köprüsü kuracaklarını söyledi.

Doğu Anadolu turunun ardından Memleketi Van’a giden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Üç gün süren programda il ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Özer, Van’ın ekonomik, ticari anlamda gelişimine katkı sunacak temaslarda da bulundu. İlk olarak Çaldıran Belediyesi’ne giden Özer, Belediye Eş Başkanları Hatice Gündoğdu Atabay ve Fettah Hasçelik ile bir araya geldi. Ardından Muradiye’ye geçen Özer, Muradiye Belediyesi Eş Başkanları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz ile istişarelerde bulundu. Özer, aynı ilçedeki Muradiye Şelalesi’nde vatandaşlara buluştuktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'ın kendisi için düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Programda il ve ilçe eş başkanları, meclis üyeleri ve STK temsilcileriyle görüşmeler yaptı.
 Van’ın gelişimine katkı sağlayacak projeler görüşüldü

Prof. Özer, Van ziyaretinde ayrıca Orhan Olgun ile “Ekstra Gündem” programına da konuk oldu. Göreve geldiği günden bugüne Esenyurt’ta yapmış olduğu çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri anlatan Özer, Esenyurt’u bir ‘Barış ve Kardeşlik Şehri’ haline getirecekleri söyledi. Özer ziyaretlerini, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)’nda sürdürdü. Düzenlenen toplantıda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yönetim kurulu üyeleri, iş insanları, meclis üyeleri ve il STK başkanları ile bir araya geldi. Programda Van’ın ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gelişimine katkı sağlayacak projelerle ilgili görüşmeler yapıldı. Özer’in bir sonraki durağı Van Büyükşehir Belediyesi’nde Eş Başkanlar Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal’ı makamlarında ziyaret etti. Özer, şehrin basın mensuplarıyla da buluştu. Gazetecileri Esenyurt’ta 100 günde yaptığı çalışmalarla igili bilgilendiren Başkan Özer, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van gezisinin üçüncü gününde CHP Van İl Başkanlığında Başkan Vekili Abdülkadir Altay ile görüşme yaptı. Ardından DEM Parti Van İl Eş Başkanı Mehmet Veysi Dilekçi’ye ziyarette bulundu. Gevaş Belediye Eş Başkanları Sayın Kübra Aktı ve Sayın Ruknettin Hakan'ın düzenlediği kahvaltı programında CHP il, ilçe yönetimi ve vatandaşlarla bir araya geldi. Özer, Edremit Belediye Eş Başkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, Tuşba Belediyesi Eş Başkanları Ümit Keser ve Hanım Akkoş, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Cevdet Altındağ ile Canan Uzunay’ı makamlarında ziyaret etti. Memleketindeki son ziyaretini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine yapan Özer, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile üniversitenin akademik çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alarak, eğitim alanında yapacakları iş birliklerini konuştu.

“Bir Van Masası kurmayı plan​lıyoruz"

Van’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Özer, “İstanbul’da ilçe belediye başkanıyım ama Van Muradiyeliyim. Yıllarca Van ile ilgili genel sekreter, akademisyen, üniversite yöneticisi olarak hizmet vermeye çalıştım. Van ile ilgili çeşitli kitaplar yazdım; konferanslar, seminerler verdim. İlk defa kısmet oldu belediye başkanı olarak doğduğum topraklara geldim. Amacımız Van ile Esenyurt, Van ile İstanbul arasında hem bir gönül köprüsü hem bir hizmet köprüsü kurmak. Bu çerçevede Sayın İmamoğlu ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, bir ‘Van Masası’ kurmayı planlıyoruz. Büyükşehir’in ilgili yöneticileri, eş genel başkanları, İstanbul'da Sayın İmamoğlu ve onun ekibi hem de benim katkılarımla neler yapabileceğimizi konuşacağız, tartışacağız. Belediye ve siyasi açıdan çeşitli görüşmeleri ilerleteceğiz. Zaman içinde Doğu ve Batı kaynaşmasını sağlayacak, çok önemli bir adımı hayata geçirmiş olacağız. Eğer bölgesel bir kalkınma olacaksa bu önce Van'da başlamalı, Van'dan kademeli olarak giderek kendi etrafına dalga dalga bunu hissettirebilmeli ve yayabilmelidir. Bu anlamda belediye başkanlarımıza önemli görevler düşüyor. Biz de her ne kadar İstanbul’da olsak da köklerimiz burada” diye konuştu.
Burhan AYDIN/Siyasal Birikim


 

İzsiz, Esnafa Tebligat Göndermek Hangi Aklın Ürünü?

Pera Kampüs’te Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı

Başalan, Sert Konuştu Kifayetsizliğin ve Çaresizliğin Göstergesi

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi

“Yabancılar İçin Türkçe Konuşma Kulübü” Başladı

Mansur Yavaş Osman Gökçek'in 600 Milyonluk Villasını Yapanı Açıkladı.

Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

MEB teftiş sistemini değerlendirdi

İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

Takvim belli oldu... TBMM’de bütçe maratonu başlıyor!

Anadoludakiler Belgeseli’nde Serhat’ın Bereketi ve Emeği Ekranlara Taşındı

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Ordu’da yıldızlı yol konforla buluştu

Kurtlar Vadisi’nden acı kayıp!

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Şimdi el ele mücadele zamanı

İçişleri: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize iade edildi

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars Ziraat Odası Başkanı Sayın Özcan Mücük,

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Yeniden Başkan Seçild.

Kars’ta Uygulamada Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Kars 36 Spor Taraftarlarına Asbaşkandan Ücretsiz Otobüs Tahsis Edildi!

Kars'ta Düğün Salonunda Kız Kaçırma olayına 3 Tutuklama!

KAFKAS Projesi Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Kars’ta ‘Türk Dünyası’nda Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Araştırmaları’ sempozyumu

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Kamu Projelerinde Fiyat Artış Oranı Güncellendi

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

U.S. Polo Assn., XV. FIP Avrupa Polo Şampiyonası'nın resmi giyim ortağı oldu

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3