Tarih: 29.08.2024 21:03

Başkan Sait ATALAY'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

30 Ağustos Zafer Barımı nedeniyle gazetemize bir açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir önceki dönem Belediye Başkan Vekili Sait ATALAY; Tarihi şan ve şerefle dolu Yüce Türk Milleti’nin böylesine anlamlı 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım dedi.

            Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyoruz diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait ATALAY konuşmalarını şöyle sürdürdü; 

            Bugün; 30 Ağustos; Kahraman Türk’ün dünyanın en büyük sömürge güçlerine karşı verdiği İstiklal Mücadelesini, Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kesin bir zaferle taçlandırdığı gün!

            Bugün; tarihimize zaferler ayı olarak geçen Ağustos ayında, milletçe birlik ve beraberliğimizi, vatanımıza sevdamızı ve bayrağımıza aşkımızı tüm dünyaya haykırdığımız gün! 

Vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen, azimle ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa, tüm dünyaya göstermiştir. Bize düşen görev, 30 Ağustos Zaferi’nin ardından Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Bu vesileyle, 30 Ağustos Zaferi’nin 102. Yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim                                              

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —