Tarih: 23.07.2024 18:20

Bedirhan Berk DOĞRU; Ürünlerimiz Markalaşmazsa Değerinde satamayız

Facebook Twitter Linked-in

26-27-28 Temmuz’da yapılacak 23. Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar festivali öncesi Serhat Birikim Gazetesine konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk DOĞRU: Ürünlerimiz Markalaşmaladır dedi.

1996 yılında başlayan bu güne kadar gurbetle sılayı buluşturmak için yapılan festivallere emeği geçen herkese teşekkür eden CHP Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk DOĞRU: Göçten sonra Gurbetteki insanlarımızın baba ocağında tanışmasını kaynaşmasını hasret gidermesini gerçekleştirdik. Bu anlamda da büyük aşamalar kat ettiğimize inanıyorum dedi.

Artık festivalin diğer asıl amaçlardan biri olan ürünlerimizi markalaştırıp ulusal pazarlarda tam değerinde satma aşamasıdır diyen CHP Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk DOĞRU konuşmalarını şöyle sürdürdü; 

“Dünyada ürün üzerine yapılan festivallerin genel politikası ürün pazarlaması olmuştur. 26 yılını geride bırakmış bir festival ürününün pazarlanması için bir politika izleseydi şimdi Göle'de kaşar peyniri değerinin üzerinde ve yok satıyor olacaktı. Böyle bir yol izlenilmediği için büyük pazarlar oluşturulamamış festival amacına ulaşamamıştır. Bu nedenledir ki festival projesi çerçevesinde Göle ilçemizin kalkınmasına büyük katkılar sunamadığımız gibi festivalimizi de büyütemedik” dedi. 

ÜRÜNLERİN SATIŞINDA SINIRLARI ZORLAMALIYIZ

Eskiden Kars doğu sınır kapısından kaşarımızı, peynirimizi, yağımızı, etimizi, Kafkas ülkelerine rahatlıkla ihraç ediyor ve ticareti canlı tutuyorduk. Bu yüzden göç kelimesi bile duymamıştık Türkgözü sınır kapısı ve Aktaş sınır kapısından komşu ülkelere giriş çıkış kimlikle sağlanmaktadır.Yaptığımız festivallere komşu ülkeleri davet etmemiz yoğun bir katılımı da beraberinde getirecektir.

Aktaş sınır kapısı ticaretini geliştirilmesi bölgenin kalkınmasını hızlandıracak ve bölgedeki dış göçü azaltacaktır, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Burhan AYDIN,/İstanbul/İstanbul




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —