• BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,09
  • EURO

    51,40% -0,17
  • GRAM ALTIN

    6258,14% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16

Belediye Başkanı Özer; 100 Günün Hesabını Verdi…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,Halkın kendi parasıyla neler yapıldığını bilmesi lazım

GÜNDEM 18.07.2024 12:20:00 0
Belediye Başkanı Özer; 100 Günün Hesabını Verdi…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede yaptığı hizmetleri düzenlenen ‘Esenyurt’ta 100 Gün’ tanıtım programında kamuoyu ile paylaştı. Altyapı, sağlık, çevre, temizlik, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda ilçeye getirdiği yenilikleri anlatan Özer, “Halkın kendi parasıyla neler yapıldığını bilmesi lazım. Bana göre siyasetçi halkına hesap veren kişidir. Nihai hedefimiz; ilçemizin güçlü yanlarımızı geliştirip, Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldiği günden bu yana kente kazandırdığı, yapımı devam eden ve projelendirilen çalışmaları “Esenyurt’ta 100 Gün” tanıtım programında kentin paydaşlarına anlattı. Düzenlenen programa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İBB CHP Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan, DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz, Esenyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Turgut Şavlı, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun, Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıolu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Esenyurt ve İBB meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Özer, ilçede ilk 100 günde yapılan hizmetlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan programda bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıları yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendiren Özer, “Nihai hedefimiz; güçlü yanlarımızı geliştirip Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” diye konuştu.

“HALKA HESAP VERECEĞİZ”

Yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili düzenli periyotlarla halka hesap vereceğini açıklayan Başkan Özer şunları söyledi: “Bana göre siyasetçi halkına hesap veren kişidir. Demokrasiyi otokrasiden ayıran çok ince bir nokta var. O da şu; Otokraside kim ne yaparsa yanına kar kalır, asla hesap vermez. Ama demokrasi hesap verme rejimidir. Biz de istedik ki yüz günde neler yaptığımızın hesabını sizlere ve değerli halkımıza verelim. Sonra altı ayın ve bir yılın hesabını vereceğiz. Sonra her sene, seneyi devriyesinde Esenyurt halkına, İstanbul halkına ve sizlere hesap vereceğiz. Biz belediye başkanları olarak halkın parasıyla halka hizmet eden kişileriz. Halkın, kendi parasıyla ne yapıldığını bilmesi lazım. O nedenle bu tarzımızı 5 yıl boyunca sürdüreceğiz.”

 

“ADİL, KAPSAYICI, EŞİT VE ERİŞİLEBİLİR OLACAĞIZ”

Programda bir belediye başkanın hizmetleri ile konuşması gerektiğinin altını çizen Başkan Ahmet Özer, ilkelerini ise şöyle sıraladı: “Biz neler yaptığımızı hizmetlerimizle anlatacağız. Bir belediye başkanı hizmetleriyle konuşur. Biz adil, kapsayıcı, eşit ve erişilebilir bir belediyecilik ve bir Esenyurt hayal ediyoruz. Bizim en temel ilkemiz bu. Çünkü adil değilseniz, adalet yoksa orada ne yaparsanız yapın işe yaramaz. Kapsayıcı değilseniz, herkesi kucaklamıyorsanız o zaman adaletsiz olursunuz. Eşitlikçi yaklaşmıyorsanız terazinin bir kefesi daima aşağıda olur ve siyasetin işlevini yerine getirmemiş olursunuz. Çünkü siyasetin üç temel işlevi var. Üretimi arttırmak, üretilenin adil bölüşümünü sağlamak ve bunu toplumsal barış içinde gerçekleştirmek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Demokratik, katılımcı, şeffaf bir belediyecilik uygulamaya çalışıyoruz.

Bugün, burada katılımcılığın da bir başka örneğini yaşıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalıştaylarımız var. Muhtarlarla, kadınlarımızla, dezavantajlı gruplarımızla, sanayicilerimizle yaptığımız çalıştaylar devam ediyor. İlçemizi yönetirken her şeyi biz biliyoruz demiyoruz. Bizim fikrimiz var, projelerimiz var ama halkımızın dediklerine öncelik veriyoruz. Bu nedenle onları proje ağımıza alıyoruz. Geri dönüşü, kaynağı, halka dokunuşu yüksek olan; çevreci, kente katma değer katacak olan projeleri teker teker hayata geçiriyoruz.”

“HEDEFİMİZ: SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BİR ESENYURT”

Başkan Özer hedeflerini ise şöyle sıraladı: “Bizim Esenyurt için en önemli hedefimiz; barış ve kardeşlik kenti Esenyurt. Bu hedef sadece Esenyurt için değil bütün belediyelerimiz için, İstanbul'umuz için, Türkiye'miz için de çok elzem bir hedef. İkinci hedefimiz; temiz, yeşil, ulaşılabilir bir Esenyurt. Üçüncüsü kültür, sanat ve sporun başkenti Esenyurt. Dördüncü hedefimiz; sosyal belediyeciliğin kalbi Esenyurt, beşincisi; lojistik, sanayi ve ticaret üssü Esenyurt. Altıncı hedefimiz; imar sorunları, planlama sorunları çözülmüş bir Esenyurt. İlk altı hedefimizi gerçekleştirip yedinci hedefimize ulaşmış olacağız. O da: 21. yüzyıla yakışan bir Esenyurt. Hepimizin en temel özlemi bu. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz”

“ESENYURT'UN ZEHİRLENMİŞ RUHUNU İYİLEŞTİRMEYE GELDİK”

Daha temiz bir Esenyurt için ilçedeki temizlik filosunu genişlettiklerini söyleyen Prof. Özer, “Geldiğimizde çöp dağları vardı ve hemen temizlik filomuzu 12 yeni çöp kamyonu ile güçlendirdik. 540 tane yeni temizlik konteyneri aldık. Var olan tüm konteynerimizin bakımını, onarımını gerçekleştirdik. Çok şükür temiz bir Esenyurt yarattık. Yeşil bir Esenyurt yaratmak içinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Normalde kişi başına düşen yeşil alanın 10 metrekare olması lazım. Bu oran Esenyurt'ta 72 santimetrekare. Deprem toplanma alanlarını bile betona boğmuşlar. Esenyurt'un ruhu zehirlenmiş. Biz onu yeniden iyileştirmeye geldik. Onun için gelir gelmez betona boğulmuş bu kentin kaderini değiştirmek için kolları sıvadık. Yüz bin metrekarelik bir yeşil vadiyi gece gündüz çalışarak tamamlama aşamasına getirdik. İstiklal ve Akçaburgaz Mahallelerinde iki park açtık. 14 tane park çalışmamız da devam ediyor. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik bir parkın temelini attık. O parkımızın içinde bir kreş de var, bitki tünelleri var, antik tiyatroları var, çocuk oyun alanları var. İnşallah en kısa sürede biz bunu bitirip halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“100 BİN TON ASFALT DÖKECEĞİZ”

Başkan Özer sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimiz, ulaşılabilir bir Esenyurt. Bu çarpık kentleşmenin getirmiş olduğu en büyük problemlerden biri; yolların, asfaltın bozuk olması, otopark probleminin olması, trafiğin çok büyük bir sorun haline gelmesi. Gelir gelmez bu işe el attık ve 45 bin ton asfalt döktük. Hedefimiz bu sezon 100 bin ton asfalt dökmek. Yetmiş tane caddemizi asfaltlayacağız. İki tane prestij cadde yapıyoruz. 54 bin metrekare parke ve bördür taşı döşedik. 8 bin noktada yol bakım onarım çalışması yaptık. 1.625 metre yağmur suyu hattı, 6.552 asfalt yama çalışması yaptık. 16 bin 865 metre refüj ve bordür boyaması ve 20 kilometre yol çizgi boyası yaptık. İki prestij caddemizin düzenleme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarda İstanbul Büyükşehir' Belediyesi’nin katkıları var. Buradan Sayın İmamoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum. 70 caddemizde asfalt için hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Hazırlığını sürdürdüğümüz yirmi dört adet geometrik düzenleme ve kavşak projesiyle ulaşılabilir bir Esenyurt için çalışıyoruz.”

“3 BİN ÖĞRENCİMİZE HAYAL ETTİKLERİ OKULLARA KAVUŞMALARI İÇİN EĞİTİM VERDİK”

Eğitim ve spor alanında da yaptığı çalışmalara değinen Özer, “29 farklı branşta 14 bin 683 vatandaşımıza toplam 109 bin 594 spor hizmeti verdik. 3 dünya şampiyonu, 1 dünya ikincisi, 1 Avrupa birincisi, 2 milli sporcumuzu ödüllendirdik. 19 amatör spor grubunun tesislerimizden faydalanmasını sağlıyoruz. 211 özel gereksinimli çocuğumuzu yüzme havuzlarımızdan faydalandırıyoruz. Sınavlara hazırlık noktasında ise 100 günde 600 öğrenciye, 22 farklı branşta 415 kursiyere eğitim verdik. LGS ve YKS kurslarımızda 3 bin öğrencimize hayal ettikleri okullara kavuşmaları için eğitim verdik. Yapımı yarım kanun kampüs lise projemizde devam ediyoruz.”

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KALBİ ESENYURT”

Sosyal belediyecilikle ilgili yürüttükleri çalışmaları anlatan Özer, “Geldiğim günden beri en önemsediğim ikinci konu sosyal belediyecilik. 1.600 evladımızın sünnet operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak bir aşevinin açılışını yaptık. İki adet kent lokantasını en kısa sürede hayata geçireceğiz. 117 beyaz eşya yardımı gerçekleştirdik. Bunları gelecekte ikiye üçe katlayacağız. 2.450 metrekare alan üzerinde projelendirilmesi hazırlanan et entegre tesisi ve kuru gıda tanzim satış marketinin çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde, özellikle alım gücü olmayanlara yardımlarımızı dağıtmayı düşünüyoruz.” dedi.

“İLÇEYE 15 YENİ KREŞ GELİYOR”

Esenyurt’a 40 yılda sadece 9 tane kreş yapıldığını belirten Prof. Özer, “Biz gelir gelmez bir kreşi bitirdik. Bir tanesinin temelini attık. On beş yeni kreşin de çalışmalarını yürütüyoruz. Kariyer merkezimizdeki çalışmaları hızlandırdık, sayıları arttırdık. İlk yüz günümüzde 3 bin 844 vatandaşımızla görüşme yaptık. 1.397 kişiyi iş sahibi yaptık. Burada hedefimiz 100 bin istihdam. 11 bin 143 Esenyurtlu kadına 27 farklı kategoride mesleki eğitim verdik. Kadınların ürettikleri ürünlerin sergilendiği kadın ve sanat sergisini açtık. Ekrem Başkandan, üretilen ürünlerin İstanbul'da da, örneğin Sultanahmet Camii'nin altında satılabileceği bir yer tahsis etmelerini istedik. Düzenlediğimiz 7 gezi ve 4 etkinlik ile 792 kursiyerimize, 260 çocuğumuza bu anlamda keyifli anlar yaşattık. Kadınlara 3 bin 188 seans psikolojik destek sunduk” diye konuştu.

“BARIŞ VE KARDEŞLİK ŞEHRİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Esenyurt’a, Büyükşehirle uyum içerisinde hizmet ettiklerini söyleyen Özer, “Beş tane kreşi birlikte yapıyoruz. Yaşam Vadisi'nin 3. etabını bitiriyoruz. Mahmut Bey-Esenyurt metrosu çok önemli. Başkanımız da bunun üzerinde çok duruyor. Ayrıca Esenyurt Hızray Projesi var. Ama maalesef bir buçuk yıldır Cumhurbaşkanlığının önünde, bir türlü imzalanmıyor. Halbuki bu imzalandığı takdirde İstanbul'un çok önemli bir ulaşım sorunu giderilmiş olacak. Nihai hedefimiz güçlü yerlerimizi geliştirip Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN ÖZER’DEN ULUSLARARASI DANS FESTİVALİNE ÇAĞRI”

Prof. Özer, programda ayrıca 18 Temmuz’da, 35 ülkeden 500 dansçının katılacağı 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali düzenleyeceklerini duyurarak katılımcıları festivale davet etti.

Burhan AYDIN/Esenyurt/Serhat Birikim

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Minderde Çifte Bronz Gururu

Mobil Tehditlerde Büyük Artış

Şehit Haberi Yürekleri Yaktı

Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı

Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..

Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü

Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor

Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım

Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?

Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…

Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!

Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır

Ergenekon’dan Nevruz’a: Ortak Mirasın Milli Bayramı

Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır

Başkan Erol ÖGEDİK: “NEVRUZ”, Umudun, Barışın Kardeşliğin Elçisidir.

İş İnsanı Adem TOPRAK: “NEVRUZ” Berekettir, Dostluk ve Kardeşliktir

İş İnsanı Ertürk KILIÇ; 'NEVRUZ' Yeniliğin, iyiliğin, Bayramıdır

Başkan Nasrettin BAVAŞ; "NEVRUZ" çoçukluğumuzun Unutulmaz Bayramıdır

Mali Müşavir Başkan vekili Turgut TARLIĞ, NEVRUZ Çocukluk Bayramımızdır

Eğitimci Bahattin DURMUŞ; "NEVRUZ" Baharın Müjdecisidir

Emin ALAGÖZ: "NEVRUZ" Bereketin Barışın Kardeşliğin Bayramıdır

Esenyurt Bayrama Hazır: İlçe Genelinde Kapsamlı Temizlik Seferberliği

Esenyurt Belediyesi Ramazan Boyunca Her Gün 14 Bin Kişi İftar Sofralarında Ağırlandı!

Seyithan İzsiz'Den, Demokratik Kongo vatandaşı'na Yanıt.

Çanakkale Ruhu Esenyurt’ta Sahneye Taşındı

Seyithan İzsiz İddialara Tek Tek Cevap Verdi

Çekmeköy KAISİAD, Sahur Programında “Birlik Mesajı Verildi

‘Kral Dairesi’ Cennet Sahnesi’nde Prömiyer Yaptı

Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Yükleniyor

loading

İş İnsanı Ertürk KILIÇ; 'NEVRUZ' Yeniliğin, iyiliğin, Bayramıdır

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı

İş İnsanı Adem TOPRAK: “NEVRUZ” Berekettir, Dostluk ve Kardeşliktir

Başkan Nasrettin BAVAŞ; "NEVRUZ" çoçukluğumuzun Unutulmaz Bayramıdır

Mali Müşavir Başkan vekili Turgut TARLIĞ, NEVRUZ Çocukluk Bayramımızdır

Eğitimci Bahattin DURMUŞ; "NEVRUZ" Baharın Müjdecisidir

Seyithan İzsiz'Den, Demokratik Kongo vatandaşı'na Yanıt.

Büyük iç Anadolu Platformu Genel Başkanı YALIM’ın Nevruz Bayramı Mesajı

Orhan ÇAÇAN; “NEVRUZ” Dostluk Kardeşlik Bayramıdır.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Ergenekon’dan Nevruz’a: Ortak Mirasın Milli Bayramı

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17