Tarih: 19.09.2024 17:21

Beslenme Saatine Ödül…

Facebook Twitter Linked-in

 

Beslenme Saatine Ödül…

Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” Uygulaması Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024'te Ödüle Layık Görüldü

2022 yılında Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye genelinde örnek gösterilen “Beslenme Saati” uygulaması, Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024 kapsamında “Sosyal Etki-İnsan Odaklı Belediye” kategorisinde ödüle layık görüldü. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ödülü Beylikdüzü’ndeki ve Türkiye’deki tüm çocuklar adına aldıklarını belirtti. Başkan Çalık, projenin bir eğitim politikası haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarda öğün yemek uygulamasına başlayana kadar projeyi sürdüreceklerini ifade etti.

“BESLENME SAATİ” PROJESİ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Beslenme Saati" projesiyle ödül almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu projeyi 2022 yılında "Yoksulluk bir çocuğun kaderi olamaz" diyerek başlattıklarını hatırlattı. Çalık, projeyle özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşarak onların hem fiziksel hem de ruhsal ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. “Bir çocuğun beslenme çantasında hiçbir şey yoksa sadece fiziksel açlık çekmez, hayalleriyle ilgili de açlık çeker” diyerek, çocukların geleceğine yönelik sorumluluğu vurguladı.

Proje kapsamında bugüne kadar 470 bin gıda paketi ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Çalık, “Bir gün bile aksatmadık. Asıl amacımız bu uygulamanın bir eğitim politikası haline dönüşmesi. Sorumluluk sahibi olan bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÖDÜLLERİ VE SOSYAL ETKİ

Sürdürülebilir İş Ödülleri, her yıl sürdürülebilir iş modelleri ve projeleri öne çıkararak, sosyal, ekonomik ve çevresel alanlarda pozitif etkiler yaratan çalışmaları ödüllendiriyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” uygulaması, özellikle çocukların sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirilmiş sosyal sorumluluk odaklı bir proje olarak dikkat çekiyor. Uygulama, Türkiye genelinde pek çok belediye ve yerel yönetim için ilham kaynağı oldu.

MEB DESTEK VERENE KADAR DEVAM EDECEK

Başkan Çalık, konuşmasında projenin geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. “Bu projeyi ne zaman MEB okullarda bir öğün yemek vermeye başlar, biz de ancak o zaman sonlandırırız” diyen Çalık, uygulamanın bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Çocukların sağlıklı beslenmesinin eğitimde başarıya olan katkısına dikkat çeken Çalık, Beylikdüzü Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —