• BIST 100

    16663,31%2,50
  • DOLAR

    43,43% 0,12
  • EURO

    52,03% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7570,15% 0,55
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Beylikdüzü Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri Hizmete Açıldı

Beylikdüzü Belediyesi verdiği bir sözü daha tutarak 726 tezgah kapasitesine sahip Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri’ni ilçe halkının hizmetine açtı.

GÜNDEM 15.11.2024 16:33:00 0
Beylikdüzü Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri Hizmete Açıldı

Beylikdüzü Belediyesi verdiği bir sözü daha tutarak 726 tezgah kapasitesine sahip Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri’ni ilçe halkının hizmetine açtı. 

Yağmur KÜPELİ/Beylikdüzü/Siyasal Birikim 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açılış töreninde yaptığı konuşmada, pazarın kurulmadığı günlerde alanın; spor, festival ve olası afet anlarında da lojistik ve destek merkezi olarak kullanılacağına dikkat çekti. Çalık,  “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum” dedi. 

Beylikdüzü halkının daha modern, temiz ve düzenli ortamlarda alışveriş yapmalarına olanak sağlamak için ilçeye yeni pazar alanlarını kazandırmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, 726 tezgah kapasitesine sahip Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri’ni hizmete açtı. 4 bin 500 metrekarelik alana sahip pazaryerinin açılışına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, eski İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Rıdvan Budak,  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, siyasi parti ilçe başkanları, ilçe protokolü ve bölge sakinleri katıldı. 

Çalık: Bu kadar büyük bir yatırıma cesaret edebilmek ancak inanç işidir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, Barış Mahallesi’ndeki pazar alanıyla ilgili yaşanan sorunlar, engellemeler ve süreçlerle ilgili detayları paylaştı. Verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çalık, “Ekonomik kriz karşısında tutunmaya çalışan komşularımız için hayata tutunmalarını sağlayacak taze ve sağlıklı gıdaya ulaşabilecekleri yeni pazaryerimizi açıyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak, şartlar ne kadar çetin olursa olsun projeleri rekor hızda hayata geçiren, çeviklikte öncü olmuş bir belediyeyiz. Fakat biliyorum, sizleri bu konuda biraz beklettik. Geçen döneme yetiştirmeyi hedeflediğimiz pazar yerimizi 2024 yılının başında açmayı planlamıştık. Ancak böylesi büyük bir kapalı pazar için Barış Mahallemizde yer bulmak, alan tahsis etmek takdir edersiniz ki kolay olmuyor. Yaklaşık 12 bin m2’lik bir alandan bahsediyoruz. Arsa maliyetlerini de düşündüğünüzde yaklaşık 150 milyon liralık bir değeri Barış Mahallemize kazandırdığımızı söyleyebiliriz. Derin ekonomik krizin olduğu bir ortamda bu kadar büyük bir yatırıma cesaret edebilmek ancak inanç ve kararlılık işidir” şeklinde konuştu. 

Alan birçok işleve sahip olacak

Beylikdüzü’nde hayata geçirdikleri her yapıyı haftanın 7 günü hizmet verecek şekilde tasarladıklarını ve birden fazla fonksiyonla işlevlendirdiklerini belirten Çalık, “Artık kaynakları en etkin şekilde kullanmak zorunda olduğumuz ve sürdürülebilirliği hayatımızın her alanına yaymak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Bu bağlamda Beylikdüzü’nde sosyal belediyeciliği bir adım öteye taşıyarak, sürdürülebilir belediyecilik esaslarıyla ilerliyoruz. Bu güzel eser de tek bir yatırımla çok fazla ihtiyaca cevap veren bir yapı oldu. Bu yüzden, bugün aslında sadece bir pazaryerini değil çok fonksiyonlu ve mühendislik açısından birçok ihtiyacı karşılayan bir eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Pazar olmayan günlerde tıpkı Pazar İstanbul’da olduğu gibi burası bir spor tesisi, festival ve panayır yeri olarak da kullanılacak. Pazarın bitiminde bir çocuk parkı ve meydanımız var. Ama en önemlisi de afet hazırlıklarımız kapsamında burası Kapalı Afet Lojistik ve Destek Merkezimiz olacak. Yani Beylikdüzü’nün dirençliliğini daha da ileri taşıyacak. Bu güzel eserin mahallemize ve kentimize büyük bir değer kazandıracağına, ihtiyaçlarımızı karşılayacağına gönülden inanıyorum. Bu pazaryerinin hem komşularımız hem de esnafımız için bereketli olmasını, Mahallemize ve Beylikdüzü’ne güzellikler getirmesini diliyorum. Pazarımız bayram olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Şengün: Bugün verdikleri sözü tutuyorlar

Barış Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin İstanbul’da açılan 469’uncu pazar olduğunu belirten İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün ise “Bu pazarımız hepinizin bildiği gibi Barış Mahallesi'nde daha önce vardı, kuruluyordu. Ama daha önceki belediyeler döneminde yapılan üst kapamanın çok kötü olmasından kaynaklı bir kar nedeniyle yıkıldı. O dönemlerde bizler mücadele ettik. Esnafımız ve Barış Mahallesi halkıyla beraber o dönemin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan pazarı tekrar burada talep ettik. O günün şartlarında belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ve şimdiki belediye başkanımız Mehmet Murat Çalık ile çok yakından tanışma ve çalışma fırsatı bulduk. Bu kadar yıllık oda başkanı ve esnafım, otuz dokuz ilçe belediye başkanıyla birebir görüşüyorum. Böylesine bir ilişkiyi yaşamadım diyebilirim. Esnafım adına gece üçlere kadar toplantı yaptık. ‘Barış Mahallesi halkı bu pazarı istiyor ve bu pazarı günün birinde aynı yerine açacağız’ demişlerdi ve bugün verdikleri sözü tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

Pazaryeri tam not aldı

Açılış töreninin ardından Başkan Çalık ve beraberindeki heyet,  pazar alanını ziyaret ederek ilk kez tezgâh açan esnaflara hayırlı işler diledi. Pazar, ilçe halkı ve esnaftan da tam not aldı. Ada Çiftliği ile Hoşdere Sokak arasında bulunan pazaryeri 425 tekstil, 301 gıda tezgahıyla hizmet verecek.

 

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Bu Kıraathane Esenyurtluların İlgi Odağı Oldu!

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Esenyurt Belediye Personelinden İnsanlık Dersi…

81 Yaşındaki Kadını Nasıl Dolandırdılar!

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Adalet Kürsülerine Taze Kan!

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Yeşil Gelecek Büyüyor…

Minikler Atık Kağıtları Sanata Dönüştürüyor…

Tuna, Devlet Kurumları Kişilere Bağlı Değildir!

Avcılar Belediyesi Fitness Salonunu Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sundu

KUŞAKLAR KÜÇÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU

CHOCO TURN Çikolatılı Döner Bahçeşehir’de Açıldı!

Ukrayna'dan Alınan Derslerle Türk Savunma Sanayii'nin Gelecek Vizyonu

RESS GROUP, Uluslararası Arenada Büyüyor:

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Okullar İçin Güvenlik Seferberliği…

Başoğlu, Yeniden Göreve Başladı

Beylikdüzünde Çocuklar Bilim Ve Sanatla Geleceğe Kanat Açıyor!

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Bir Dünya kuruldu!

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

Ulaştırmada Yeni Dönem Hidrojenleri

Rengin Hafızası Sanatseverlerle Buluştu...

Aksu; Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir…

Afete Dayanıklı Avcılar İçin Güçlü İş Birliği

Anayol Partisi Genel Başkanı Ali KARAKURT’tan Birlik Mesajı

Bakan Memişoğlu'nda Büyük Müjde

Ardahan Dernekler Federasyanları Tanıtım Günlerine Katılmayacak

Polis Merkezi Yeni Yüzüne Kavuştu

Yükleniyor

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

CHOCO TURN Çikolatılı Döner Bahçeşehir’de Açıldı!

RESS GROUP, Uluslararası Arenada Büyüyor:

Veysel ÇAMLI." Sarıkamış Şehitlerini Hep Yaşatacağız

Başkan Şamil YALÇIN, Sarıkamış Vatan İçin Bile Bile Ölüme Yürüyüştür 

İş İnsanı Öztürk SAKUR; Sarıkamış, unutmayacak acılar Bıraktı

İş İnsanı Ali ŞAYİR; " Sarıkamış; Binlerce Şehidin Yüreklerinin Donduğu Yerdir.

Altın Tarihi Zirveyi Gördü

Güven AKSU; Sarıkamış’ta Unutulmaz Bir Tarih Yazılmıştır

Emekliye Seyyanen Zam Davasında Kritik 15 Gün

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

Olympos’ta Tarihi Keşif

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9