• BIST 100

    9741,07%1,75
  • DOLAR

    36,53% 0,28
  • EURO

    37,98% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3363,44% -0,07
  • Ç. ALTIN

    5468,87% 0,00

Beyoğlu Belediyesi’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Vefa

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerin aileleri ve gazilerle

24.02.2025 17:23:00 0
Beyoğlu Belediyesi’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Vefa

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerin aileleri ve gazilerle “Şehit Yakınları ve Gaziler Vefa buluşması” adı altında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Güney, “Burada İnan Güney belediye başkanı olarak konuşuyorsa, bu bayrak burada dalgalanıyorsa, bu toprak benim diyebiliyorsak, okullarımız açıksa, bu işyeri benim diyorsak,  Türkiye Cumhuriyeti bugün ayaktaysa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir” diye konuştu.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıya Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıbrıs Gazisi Celal Cavit Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Şehit Yakınları Ve Gazi İlişkileri Şube müdür yardımcısı Tuba Eroğlu’nun yanı sıra Beyoğlu’nda ikamet eden şehit yakınları ve gaziler katıldı. 

İNAN GÜNEY: ŞEHİT YAKINLARIMIZ VE GAZİLERİMİZ KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN

Beyoğlu Belediyesi bünyesinde Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğini kurduklarını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğimizi kurduk. Göreve gelir gelmez böyle bir birime ihtiyaç olduğunu ve 30 yıl boyunca kurulmadığını, bunun çok büyük eksiklik olduğunu gördük. Yılın bir günü, adet yerini bulsun diye değil, 365 gün şehit yakınları ve gazilerimizin iyi gününde zor gününde, hastalığında sağlığında yanında olalım istedik. Göreve geldiğimizde Beyoğlu’nda kaç şehit ve gazi olduğunu dahi bilmiyorduk. Şimdi tek tek telefon açarak, tek tek ev ziyaretleri yaparak kayıt altına alıyoruz” dedi. Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğinin kurulma amacının şehit yakınları ve gazileri yalnız bırakmamak olduğunun altını çizen Güney,  “Beyoğlu’nda şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendini yalnız hissetmesin. Ne olursa olsun, bir sıkıntısı, bir zorluğu,  bir ihtiyacı, bir talebi olursa belediyeden kime ulaşabilirim diye dertlenmesin. Beyoğlu Belediyesi sizindir, kapısı sonuna kadar açık. İnan Güney’i kardeşiniz, evladınız, yeğeniniz olarak görün, belediye başkanı değil bir kardeşiniz olarak yanınızdayım” dedi.

“BİRBİRİMİZE KAN AKRABALIĞI İLE OLMASA DA VATAN SEVGİSİ İLE BAĞLIYIZ”

Beyoğlu’ndaki şehit kabirlerini ziyaret ederek, kabirlerin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini belirten Güney konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ateş düştüğü yeri yakıyor. O nedenle biz en azından bundan sonra şehitlerin emaneti olarak gazilerimize sahip çıkma adına üzerimize düşeni yapalım, o manevi rahatlığı yaşayalım. Çünkü biz biliyoruz ki burada İnan Güney belediye başkanı olarak konuşuyorsa, bu bayrak burada dalgalanıyorsa, bu toprak benim diyebiliyorsak, okullarımız açıksa, bu işyeri benim diyorsak,  Türkiye Cumhuriyeti bugün ayaktaysa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Sizler sadece şehitlerin ve gazilerin değil hepimizin akrabasınız artık. Hepimizin annesi, babası, yeğeni, kuzenisiniz. Burada hep birlikte vatan sevgisi etrafında, bayrak sevgisi etrafında birleşmiş insanlarız. Birbirimize kan akrabalığı ile olmasa da vatan sevgisi ile bağlıyız. Ve bu akrabalık her şeyden daha kıymetlidir. Bugün burada bizlerle bir arada olduğunuz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca vatan ve bayrak onuru için mücadele eden şehitlerimizi ve siz değerli gazilerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum”. 

“ŞEHİTLER VE GAZİLER VURULUNCA DEĞİL VE UNUTULUNCA ÖLÜR”

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik de yaptığı konuşmada başkan İnan Güney ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “Şehitler ve gaziler vurulunca değil ve unutulunca ölür. İşin en acı tarafı bu. Fakat biz unutturmadık ve unutturmayacağız. Bu salonda bulunan bir kısım şehit ailelerimizin evlatları vatan uğruna can verdiler, kahraman gaziler uzuvlarını kaybettiler, bunlar hiç kolay şeyler değil. İnsanların hayatlarına 45 saniyelik bir haberle giriyorsunuz, sonra unutuluyorsunuz. Aslında asıl hayat bundan sonra başlıyor. Yalnızlık, bir evladın yitirilişi, bir gazinin yaşadığı travmalar, sosyal hayata adaptasyon… Hepimiz yaşadık hepimiz yaşıyoruz. Sorumluluğu sadece birilerinin üzerine yıkmak doğru değil ya da kendi kendimize bizim bunları aşmamız söz konusu değil. Bize nefes olacak, el tutacak, ayak olacak bir güç lazım” şeklinde konuştu. Program, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


Dalyan Diş’ten Din Görevlilerine Özel Sağlık Anlaşması

Başkan ÇAYKARA Göle Kadın Meclisini Ziyaret Etti

Gazeteci Gülsevin Kuzu Edirne YAK Lideri Oldu

Avcılar Kent Konseyi, Siyasi Partilerle Buluştu

Türkiye Yerel Basın Birliği İçin Sağlıkta İndirim Anlaşması ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Çalık: Emeğin Olduğu Her Yerde, Alın Terinin Damladığı Her Noktada Var Olmaya Devam Edeceğiz

Arıklı, Kıbrıs Türk Oto Elektrikçiler Birliği’ni Kabul Etti

Başkan Çaykara, Okul Aile Birliği Temsilcileriyle Buluştu

Mil Diyanet Sen'den Toplumsal Duyarlılık Mesajı

Çalık; Kuzey Makedonya Arasında Dostluk Köprüsü Kuruyoruz

Edis yeniden Volkswagen Arena'da

Ramazan Öncesi Market Denetimi: Raf ve Kasa Fiyatı Uyuşmazlığına Yaptırım!

Kan Davası Barışla Sonuçlandı: Kanaat Önderleri Aileleri Uzlaştırdı!

İstanbul Beylikdüzü'ne Kuzey Makedonya'dan yeni kardeş

Devriye Görevindeki Polis Memuru Şehit Oldu, 2 Polis Ağır Yaralandı

Ramazan Coşkusu: Etkinlikler ve İftar Sofralarıyla Dolu Bir Ay!

İstanbul’un en kapsamlı istihdam fuarı Esenyurt’ta

Müjde Ar kaza geçirdi.. Tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi

İklim Ağı: İklimi koruyan yasa talep ediyoruz

Konya Karatay Belediyespor'dan çifte başarı

Konya Meramlı sporcular damga vurdu

Artvin'de üniversite güvenlik toplantısı

Reel sektörün enflasyon beklentisi azaldı

Obezitede bel çevresine dikkat!

TBMM'de 'Hocalı Soykırımı' fotoğraf sergisi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz!

Sürdürülebilirlik denetim belgesi ücretleri belli oldu

Dokuz Eylül'de uluslararası buluşma

Lise öğrencileri araştırma projeleri bölge yarışması sergisi gerçekleştirildi

Karlı havaya rağmen maNga'dan unutulmaz gece

Yükleniyor

Azerbaycan ve Gabon ile milletlerarası anlaşma 'Resmi'leşti

Malezya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora beratı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Asya yolcusu

Karar açıklandı: Sekiz subay TSK'dan atıldı

Gazze için tonlarca gıda malzemesi Ürdün'e ulaştırıldı

Bol Kahkahalı Sohbet Programında Şok Dolu Anlar

Ata tohumları ulaşılabilir hale geliyor... Tescilli tohum sayısı 49'a çıkacak

Türkiye'nin lojistik gücü 13. merkezi yolda

Başkan Ferhat ULUCUTSOY, Sarıkamış Kahramanlık Örneğidir       

Belediye Başkanı ÇERKEZ" Sarıkamış Şehitlerini Hep Yaşatacağız

Ramazan Öncesi Market Denetimi: Raf ve Kasa Fiyatı Uyuşmazlığına Yaptırım!

Reel sektörün enflasyon beklentisi azaldı

Sürdürülebilirlik denetim belgesi ücretleri belli oldu

ASELSAN yeni sözleşme imzaladı

Vergi Haftasıda “Vergi Güvendir” Dendi…

İhracatta levrek ve çipura ilk sırada

Marmarabirlik'ten ABD'deki 'uyarı etiketi' iddialarına açıklama!

Nihat TANRIKULU,MADOS’un programına konuşmacı olarak katıldı.

Fatma Sahur'dan Iğdır'a Vefa Çağrısı

Toplam ciro yıllık yüzde 41,3 arttı

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Konya Karatay Belediyespor'dan çifte başarı

Konya Meramlı sporcular damga vurdu

60.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun efsanevi rotası belli oldu

Galatasaray Avrupa'ya neden veda etti!

Konya Karatay'ın U16 takımları Anadolu Şampiyonası'nda

Avrupa Şampiyonu kadınları “duble” peşinde

32 MADALYA İLE ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDULAR

Tarihi Şampiyonada Heyecan Dolu Mücadeleler Yaşandı

Potada Türkiye kupası Fenerbahçe Beko'nun oldu

Nilüfer Belediyespor'dan Beşiktaş galibiyeti

'Son Bilet' karakış dinlemedi!

Avcılar’da Engelli Bireyler Afetlere Hazırlanıyor

Eğitimci Yazar Halil AKTAŞ’tan Gazetemize Ziyaret

Ardahan’ın Tarihteki İzleri Panel’ine Davet

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğrencilerinden ‘’Yansıma’’ Sergisi

Esenyurtlu Minikler Sömestir Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Araştırmacı Hacı Ahmet Ünlü’den, Tolstoy’un ders niteliğindeki 17 sözü

İstanbul Yakacık’ta Dursun Akçam Kültür Ve Sanat Vakfı Coşkusu…

Cemal Süreya, Vefatının 35. Yılında Kabri Başında Kır Çiçekleriyle Anıldı

Küçük Çekmece Belediyesinden “Gelenekten Geleceğe” Sergisi Sanat Galerisi’nde

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 24 20 0 4 36 64
2.Fenerbahçe 24 18 2 4 37 58
3.Samsunspor 24 14 6 4 13 46
4.Beşiktaş 23 11 4 8 13 41
5.Eyüpspor 24 11 6 7 12 40
6.Göztepe 23 10 8 5 12 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Trabzonspor 23 8 7 8 11 32
9.Kasımpaşa 24 7 7 10 -5 31
10.Alanyaspor 24 8 9 7 -5 31
11.Rizespor 24 9 12 3 -11 30
12.Antalyaspor 24 8 10 6 -15 30
13.Gazişehir Gaziantep 23 8 10 5 -3 29
14.Konyaspor 24 6 11 7 -8 25
15.Sivasspor 24 6 12 6 -12 24
16.Kayserispor 23 5 9 9 -18 24
17.Bodrum FK 24 6 13 5 -12 23
18.Hatayspor 24 2 15 7 -19 13
19.Adana Demirspor 24 2 19 3 -34