• BIST 100

    10698,67%0,01
  • DOLAR

    42,34% 0,08
  • EURO

    49,14% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5537,43% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9198,84% 0,10

Çalık: Öldürmek İçin Değil Yaşatmak İçin Sahipleneceğiz

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti.

DİĞER 4.06.2024 14:51:00 0
Çalık: Öldürmek İçin Değil Yaşatmak İçin Sahipleneceğiz

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Başkan Çalık, meclis konuşmasında geçtiğimiz günlerde İsrail’in Refah’taki çadır kente düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı konusuna da değinen Başkan Çalık, “Sokak hayvanlarının uyutulması konusunun sakinlikle, daha doğru yöntemlerle çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyorum. Bizler öldürmek için değil, yaşatmak için sahipleneceğiz. Sokaktaki can dostlarımızı koruma altına alacağımız yeni bir merkezi inşa ediyoruz” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasına mayıs ayında şehit olan polis ve askerleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mayıs ayındaki önemli gün ve haftalara da değindi. Konuşmasında ayrıca İsrail tarafından Refah’ta bulunan çadır kente düzenlenen, 45 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınayan Başkan Çalık, “İsrail’in düzenlediği saldırıda ölen çocukları tüm dünya gördü. Dünya kamuoyu üç maymunu oynamaya devam ediyor. Biz nerede bir mazlum varsa yanında olacağız. Nerede bir zalim varsa karşısında duracağız. Bu çocukların suçu ve günahı neydi? Kamuoyunun bu konuyu daha net görmesi adına bu insanlık dışı alçak saldırıyı Beylikdüzü Belediye Meclisi’nden kınıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış, dünyada barış sözü bizim yol haritamız olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Can dostlarımız için yeni bir merkezi inşa ediyoruz”

Konuşmasının devamında sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı konusuna da değinen Başkan Çalık, hiçbir canlının ne sebep olursa olsun uyutulmasından yana tavır almadıklarını belirterek, “Maalesef bu konuda da ikiye bölünmüş durumdayız. Sokak hayvanlarının uyutulması konusunun sakinlikle, daha doğru yöntemlerle çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyorum. Hayvanlara karşı olan hassasiyetimi herkes biliyor. Bizler öldürmek için değil, yaşatmak için sahipleneceğiz. Sokaktaki can dostlarımızı koruma altına alacağımız yeni bir merkezi de inşa ediyoruz. Bunun müjdesini de buradan vermiş olayım. Benim de iki tane köpeğim var. Biz Yaşam Vadisi’nin bir kolunda yaklaşık yirmi beş, otuz dönümlük bir alanda sokak canlılarımızın doğal ortamlarda olacağı, huzurla yeşil alanlarını kullanabileceği bir ortamı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Beylikdüzü huzurun başkenti olmaya devam edecek”

Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi ile Türkiye’de yarışma ile yapılmış ilk cemevi olan Fatma Ana Cemevi’nin, İBB Meclisi’ndeki CHP grubunun çoğunluk oyları ile imar planlarına “ibadethane alanı (cem evi)” olarak işlendiğini dile getiren Başkan Çalık, “Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’nin bulunduğu parsel kapalı ve açık spor tesis fonksiyonundaydı. Biz bu alanı ibadethane alanı, cemevi olarak planlara işledik. Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu parsel, sosyal ve kültürel tesis alanı olan imar fonksiyonunu da aynı şekilde ibadethane alanı, yani cemevi olarak planlarımıza işledik. Emeği geçen başta imar komisyonunda o mücadeleyi veren CHP Grup Başkan Vekilimiz Erkan Erdoğan beye ve onun nezdinde bütün İstanbul Büyükşehir Belediyesi üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Beylikdüzü tüm inançların özgürce yaşandığı bir kent olmaya, huzurun başkenti olmaya devam edecek” diye konuştu.

İkinci oturum 07 Haziran Cuma günü

Beylikdüzü’nde yaptıkları her işi Beylikdüzü Aklı ile yaptıklarını da vurgulayan Başkan Çalık, “Ben yaptığı her işe bir anlam yükleyen, her işin bir felsefesi olması gerektiğine inanan bir yerel yöneticiyim. 7 den 77’ye her bireyimizin aklına ihtiyaç duyduğumuzu her yerde söyledik. Ne mutlu ki ortak akılla çalıştık. Bugüne nefes yarına umut olan 252 proje yaptık. Sahici, hayata ve insana dokunan projeler yaptık. Kadınların, çocukların, gençlerin, yoksulların hayatına dokunacak işleri hayata geçirdik. Bu beş yılda da Yarının Öncüsü olacak işlere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. CHP, AK Parti ve MHP grup başkan vekillerinin de gündem dışı söz aldığı meclis toplantısının ikinci oturumunun 07 Haziran Cuma günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

 

 

Nehir Yatağında Bir Kişi Ölü Bulundu

Erten, Amacımız Sendikal Çalışmaların Gücünü Artırmak

Eğitimci Şerafettin Demirkuş, Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Kandilli’den Marmara için kritik adım!

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

27 İlde FETÖ'ye 71 gözaltı!

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk...

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde kaç arttı..

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Esenyurt’ta Personel İçin Afet Bilinci Seferberliği

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Kış Lastiği Zorunluluğu Yoğunluğu Artırdı

23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı

Büyükkılıç'tan kahraman askerler için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere vergi tepkisi...

Ulu Önder Beylikdüzü’nde Saygı Ve Özlemle Anıldı

Deniz AYDEMİR,  CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklandı

İYİ Parti GİK Üyesi POLAT; Cumhuriyet Bağımsızlığın Yolunu Açmıştır

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Ağıralioğlu; Yapılanı Yok Saymayız, Yapılmayanı Tamamlamaya Geliyoruz ( GÜRÜNTÜLÜ HABER )

Şehit Bilal Özcan İlkokulu Başarıları İle Göz Dolduruyor

Atatürk’ün Selanik’teki Evi yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı

Aslan’ın 19 Günlük Yoğun Bakım Bitti

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7