Tarih: 17.10.2024 02:34

Cemil Kırbayır, 44. Yılında Göle'de Etkinliklerle Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

12 Eylül 1980’de gözaltına alınıp kaybolan Cemil Kırbayır’ın kayboluşunun 44. yılında, Ardahan’ın Göle ilçesi Okçu Köyünde Cemil Kırbayır Kültür Evi’nde yoğun katılım ve ilgi içerisinde anıldı.

CEMİL KIRBAYIR ANILDI, AMA BARFO ANA GÖZÜ AÇIK GİTTİ

Etkinlikte konuşmacılar Cemil Kırbayır’ın Kayboluşunu anlatırken, en çok oğlunu mezarını bulamadan gözü açık giden Berfo anadan çok söz edildi. 

 Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Kırbayır ölmeden önce, oğlunun buluncağı müjdesini veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan haber beklelerken umutlarıyla vefat etiği konuuda adile getirildi.

 “Hafızanın Zaman Aşımı Yok” başlığıyla, Cemil Kırbayır’ın kaybolduğu günden bugüne yaşanan sürecin unutulmaması ve toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla gerçekleştirilen anma etkinliğinde müzik, şiir dinletisi, söyleşi ve çocuklar için atölyeler büyük ilgi gördü.

Duygulu anların yaşandığı anma etkinliğine ÖDP eski Genel Başkanı Alper Taş, Esenyurt’un önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Cemil Kırbayır’ın abisi Mikail Kırbayır, Yazar Zeynep Altıok Akatlı, Yazar Engin Kasap, Şair Haydar Ergülen, Müzisyen Erdal Güney, Avukat Yaşar Kaya,  Esenyurt’un önceki dönem Belediye Başkan vekili  Selçuk Günerhan, CHP Göle İlçe Başkanı Recai Özalp, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, Göleli Okçu köy halkı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kayboluşunun 44. yılında yapılan anma etkinliği, Cemil Kırbayır’ın adalet arayışının bir simgesi olarak hafızalarda yer etti.

Şanlıbey Alabay/Göle /Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —