-
BIST 100
16072,12%-1,16
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,36% -0,26
-
GRAM ALTIN
6210,84% -1,05
-
Ç. ALTIN
10690,32% -0,63
Dünya Çocukları Anıtkabir ve TRT'yi Ziyaret Etti
“TRT’den Dünyaya Barış Mesajları Verdiler”
TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak için dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen çocuklar, Anıtkabir ve TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Dünyanın uluslararası ilk çocuk şenliği TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin 46’ncısı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 29 ülkeden yüzlerce çocuğun katılımıyla başkent Ankara’da devam ediyor. Bu yılki ana teması “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele” olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar, bugünkü programları kapsamında Anıtkabir ve TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Dünyanın dört bir yanından gelen çocukları temsilen bir heyet TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı eşliğinde 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e gitti. Saygı duruşunun ardından TRT Genel Müdürü Sobacı, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
TRT Genel Müdürü Sobacı, deftere şunları yazdı; “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğiniz bu müstesna günü 1979 yılından beri ruhuna uygun şekilde kutluyoruz. Bu yıl 46’ncısını düzenlediğimiz TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye’de buluşan dünya çocukları, barış için el ele veriyorlar. Dünyanın geleceğine kardeşlik tohumları ekmek için çıktıkları bu yolda, çocuklarımız ile beraber yürümeye devam edeceğiz.”
TRT’den dünyaya barış mesajı
Anıtkabir ziyaretinin ardından temsil heyeti TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette dünya çocuklarını TRT Çocuk’un sevilen kahramanlarının maskotları karşıladı. Çocuklara seslenen TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT Uluslararası Çocuk Şenliği'nde kendilerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesinin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü, hem Türkiye'deki çocuklara hem de dünyadaki çocuklara verdiği önemin ve değerin bir nişanesi olarak sizlere bugünü bir bayram olarak armağan etti. Bu bayramın adı 23 Nisan Uluslararası Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Biz de Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak, 1979 yılından beri bu bayramı ruhuna uygun bir şekilde ‘TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ ismiyle kutluyoruz. Sizin gibi farklı ülkelerden gelen çok sayıda çocuklarımızı ülkemizde ve kurumumuzda ağırlıyoruz. 23 Nisan Uluslararası Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok daha mutlu bir şekilde kutlamanız için çok büyük bir gayretle çalıştık. Neşenize neşe katmak, yüzünüzü daha fazla güldürmek için küçük sürprizler hazırladık. Özellikle de Filistinli çocuklarımızı bu sene onur konuğu olarak 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’mize davet ettik. Çünkü biz biliyoruz ki, mottomuz da ona işaret ediyor, temiz kalpleriyle çocuklar barış için el ele verdiklerinde dünyanın geleceği için kardeşlik tohumlarını bu topraklarda ekecekler. Ülkemizde bulunduğunuz süre zarfında çok güçlü büyük arkadaşlıklar elde edeceğinize, güzel anılar biriktireceğinize inanıyoruz. Sizin aranızdaki sevgi, muhabbet ve saygı pekiştikçe biz de emeklerimizin karşılığını almış olacağız.”
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ardından ülkelerini temsilen konuşma yapan dünya çocukları TRT’ye bu güzel organizasyon için teşekkür ettiler. Ardından geleneksel hale gelen hediyeleşme seremonisinde heyet temsilcileri ülkelerine özgü hediyeleri TRT Genel Müdürü’ne takdim ettiler.
Millet Bahçesi etkinliği tüm çocuklara “ön bayram” yaşatacak
“Dünya Çocukları” yarın Ankara Millet Bahçesi’nde saat 13.30’da şenlik yürüyüşünde buluşacaklar. Çocuklar, Millet Bahçesi’nde kurulan sahnede seçilen ülkelerin mini dans gösterilerini sergileyecek.
Gala, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde
22 Nisan günü de her şenlik öncesinde olduğu gibi çocuklar 23 Nisan’daki “büyük gala” öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i ziyaret edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım ve himayesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek. Gala gösterisi 15.30-20.00 saatleri arasında TRT Çocuk ve TRT 1’de canlı yayınla ekranlarda olacak.
Minderde Çifte Bronz Gururu
Mobil Tehditlerde Büyük Artış
Şehit Haberi Yürekleri Yaktı
Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı
Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..
Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü
Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor
Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım
Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?
Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…
Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır
Ergenekon’dan Nevruz’a: Ortak Mirasın Milli Bayramı
Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır
Başkan Erol ÖGEDİK: “NEVRUZ”, Umudun, Barışın Kardeşliğin Elçisidir.
İş İnsanı Adem TOPRAK: “NEVRUZ” Berekettir, Dostluk ve Kardeşliktir
İş İnsanı Ertürk KILIÇ; 'NEVRUZ' Yeniliğin, iyiliğin, Bayramıdır
Başkan Nasrettin BAVAŞ; "NEVRUZ" çoçukluğumuzun Unutulmaz Bayramıdır
Mali Müşavir Başkan vekili Turgut TARLIĞ, NEVRUZ Çocukluk Bayramımızdır
Eğitimci Bahattin DURMUŞ; "NEVRUZ" Baharın Müjdecisidir
Emin ALAGÖZ: "NEVRUZ" Bereketin Barışın Kardeşliğin Bayramıdır
Esenyurt Bayrama Hazır: İlçe Genelinde Kapsamlı Temizlik Seferberliği
Esenyurt Belediyesi Ramazan Boyunca Her Gün 14 Bin Kişi İftar Sofralarında Ağırlandı!
Seyithan İzsiz'Den, Demokratik Kongo vatandaşı'na Yanıt.
Çanakkale Ruhu Esenyurt’ta Sahneye Taşındı
Seyithan İzsiz İddialara Tek Tek Cevap Verdi
Çekmeköy KAISİAD, Sahur Programında “Birlik Mesajı Verildi
‘Kral Dairesi’ Cennet Sahnesi’nde Prömiyer Yaptı
Yıldırım’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
Yükleniyor





















