• BIST 100

    9686,11%0,28
  • DOLAR

    39,15% 0,03
  • EURO

    45,10% 0,26
  • GRAM ALTIN

    4225,06% 0,04
  • Ç. ALTIN

    6759,51% 0,00

Emekli Vatandaştan Pazarda Karşılaştığı İmamoğlu’na:

Bir Şey Diyeceğim Ama Recep Tayyip Erdoğan Duyabilecek Mi Dediğimi?

GÜNDEM 12.03.2024 18:12:00 0
Emekli Vatandaştan Pazarda Karşılaştığı İmamoğlu’na:

Bir Şey Diyeceğim Ama Recep Tayyip Erdoğan Duyabilecek Mi Dediğimi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl ile birlikte Aydıntepe Mahallesi’nde esnaf, Aydınlı Mahallesi’nde ise semt pazarı ziyareti yaptı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu’na en çok dert yakınan kesim emekliler oldu. 

Şakir Kızıltaş isimli emekli vatandaş, pazarda karşılaştığı İmamoğlu’na, “Ben bir şey diyeceğim ama Recep Tayyip Erdoğan duyabilecek mi benim dediğimi? Sizin duyurmanızı istiyorum” sözleriyle seslendi. İmamoğlu’ndan, “Duyuralım. Duyurabiliriz belki yanıtını alan Kızıltaş içini, “Ben, emekliyim. 11 bin 300 lira maaş alıyorum. Ben nasıl harcayacağımı bilmiyorum. Bana çizelgesini göstersin de ona göre harcayacağım. Nereye ne harcayacağımı bilemiyorum. Bunun çizelgesini istiyorum. Hastaneye mi? Giyime mi? Yemeye mi? İçmeye mi? Pazara mı? Ben bunu bilemiyorum. Bana açıklamasını istiyorum. Beni çocuklarıma mahkum etti. 2002 yılından önce ben fakirlere yardım eder durumda bir insandım. Şimdi yardım alacak duruma getirdi emeklileri” sözleriyle döktü. 

İmamoğlu’nun Kızıltaş’a yanıtı, “11 bin lira yoksulluk, açlık maaşıdır. Başka bir şey olmaz. Onun için yeni dönemde en fazla emekliler için vaatlerimiz var. Sizi yalnız bırakmayacağız. Biz de takipçisiyiz. Biz, büyüklerimizin onurunu koruyacağız. Size söz veriyorum. Bu emekliler işi, bizim özel alanımız. Sizi mutlu edeceğiz” oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl ile birlikte Aydıntepe Mahallesi’nde esnaf, Aydınlı Mahallesi’nde ise semt pazarı ziyareti yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında geçen ziyaretlerde, İmamoğlu ve yurttaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İmamoğlu, “Oyumuz size. Kesinlikle size” diyen bir kadın vatandaşa, “Ne mutlu bize. Biz de size güzel işler yapacağız inşallah” yanıtını verdi. İmamoğlu, kendisine olan sevgisini, “Ben seni görmeyi çok istiyordum. Allah da nasip etti. Yolun açık olsun. Allah, yolunu her zaman açık etsin. Başarılar dilerim” sözleriyle dile getiren yaş almış kadın vatandaşı da “Allah razı olsun. Ramazanınız mübarek olsun” şeklinde yanıtladı. 

Bir vatandaş da İmamoğlu’na oyunun rengini, “İnşallah bu dönem sizinleyiz. Bu zamana kadar hep AK Parti’ye verdim. Ama bu sezon inşallah…” sözleriyle belli etti. İmamoğlu’nun vatandaşa yanıtı, Memnun oldum. Ben de sizi mahcup etmeyeceğim. Eren Ali Başkanımla birlikte güzel işler yapacağız” oldu. 12’nci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen genç bir öğrenci de “İBB Ders Atölyeleri’ne gidiyorum. Size teşekkür ederim size böyle bir imkan sunduğunuz için” diyerek hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu da öğrenciyi, “Ne güzel. Çok mutlu oldum. Çok sağ ol. İnşallah bu sene çok başarılı olursun. Senin gibi güzel bir hanımefendiyle gelecekte belki yol arkadaşı olurum” şeklinde yanıtladı. 

İmamoğlu’nu perdeci dükkanına davet eden bir esnaf, “Valla Başkanım, biz sizin sağlığınızı istiyoruz. Çünkü ortamı görüyorum. Yani çıldırmamak elde değil. Nasıl siz anlatıyorsanız, biz insanlara anlatıyoruz. Adam direkt yaftalıyor bizi, ama benim umurumda değil. Ama yazık. Mücadelenizi hep seyrediyorum, hep destekliyorum. İnşallah ülkenin başında da sizin gibi adamlar olur. Ülkenin başındakinin kim olduğu önemli değil. Yeter ki sizin gibi böyle temiz, iyi insanlar bu ülkeyi yönetsin. Hangi partiden olduğu da önemli değil. Yani kalbi güzel olsun. Benim yaşım 50 olmuş. Bundan sonrası benim umurumda değil. Ne kadar yaşayacağımı Allah bilir. Ama çocuklarımız var efendim” sözleriyle içini döktü. İmamoğlu da esnafa, “Allah razı olsun. Büyük mücadele veriyoruz” karşılığını verdi. 

Devlet Demir Yolları’ndan emekli olduğunu söyleyen Şemsettin Güneş isimli vatandaş ise, “Tek başıma 5 daire yaptım, benim çocuğum şimdi kendine bakamıyor. Bu adaletsizlik nedir” diyerek yaşanan ekonomik krizden yakındı. İmamoğlu, Güneş’e, “Biz, 3 nesildir inşaat işiyle uğraşıyoruz. Emekli ikramiyesini alıp, bize gelip, 70’li, 80’li, hatta 90’lı yıllarda, nice insan biliyorum, dairesini alırdı. Emekli ikramiyesi şimdi bir insana 5 ay bakmaz, bırak maaşı” yanıtını verdi. 

İmamoğlu’na dert yanan ikinci emekli de Şakir Kızıltaş oldu. Kızıltaş, pazarda karşılaştığı İmamoğlu’na, “Ben bir şey diyeceğim ama Recep Tayyip Erdoğan duyabilecek mi benim dediğimi? Sizin duyurmanızı istiyorum. Ben, emekliyim. 11 bin 300 lira maaş alıyorum. Ben nasıl harcayacağımı bilmiyorum. Bana çizelgesini göstersin de ona göre harcayacağım. Nereye ne harcayacağımı bilemiyorum. Bunun çizelgesini istiyorum. Hastaneye mi? Giyime mi? Yemeye mi? İçmeye mi? Pazara mı? Ben bunu bilemiyorum. Bana açıklamasını istiyorum. Beni çocuklarıma mahkum etti. 2002 yılından önce ben fakirlere yardım eder durumda bir insandım. Şimdi yardım alacak duruma getirdi emeklileri. Böyle bir şey olmaz ya. Yardım almıyorum ama nereye, ne harcayacağımı bilmiyorum” sözleriyle dert yandı. İmamoğlu’nun Kızıltaş’a yanıtı, Duyuralım. Duyurabiliriz belki. 11 bin lira yoksulluk, açlık maaşıdır. Başka bir şey olmaz. Onun için yeni dönemde en fazla emekliler için vaatlerimiz var. Sizi yalnız bırakmayacağız. Biz de takipçisiyiz. Biz, büyüklerimizin onurunu koruyacağız. Size söz veriyorum. Bu emekliler işi, bizim özel alanımız. Sizi mutlu edeceğiz” oldu.

 

Işık, Biz Bu Davanın Hizmet Erleriyiz

Kabataş’ta Sıcak Bir Hemşeri Buluşması

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

Sağlık Hizmetleri Artık Yeni Evinde

Tanıştıkları huzurevinde nikah masasına oturdular

Songül Yılmaz, Hedefimiz "Her Haneye Ulaşmak, Her Gönü’le Dokunmak

Kütüphaneler Daire Başkanlığına Çetin Şişman Atandı

Trajik İddia: Kızının Yaptığını Söyledi

Avcılar Belediye Başkan Vekili Yüksel Can Oldu

Esenyurt’ta Haşere ve Zararlılara Karşı Kapsamlı Mücadele!

Sağlık Hizmetleri Artık Yeni Adresinde

Markete Diye Çıkan Kız Sırra Kadem Bastı

Büyükçekmece'de Yeni Başkan Vekili Ahmet Şahin Seçildi

Alkü’de Yeşil Kampüse Bir Yenilik Daha

ASAT TSE Denetiminden Başarıyla Geçti 

Uğur ŞİMŞEK, YRP Avcılar İlçe Başkan Danışmanı Oldu

Esenyurt Saadetdere Mahallesi’ne Çok Amaçlı Mahalle Konağı Geliyor

Esenyurt Belediyesi Psikolojik Destek Hizmeti ile Vatandaşların Yanında!

CHP’li başkanlar taziye mesajı yayınladı

664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Biletleri Satışta

Kapı Kırarak Ev Soygunu!

Özel Okullar Cep Yakıyor, Zam Sınırı Aşılıyor..!

Gizemli Kayıp Kadın Vakası

Erdoğan; İşbirliğimiz Büyüyerek Devam Ediyor...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesine Yoğun İlgi..!

Şehit Ailesine Bayram Ziyareti

Esenyurt'ta Dev Yeşil Alan Projesinde Sona Gelindi...

Esenyurt Belediyesi’nden Bayramda Anlamlı Ziyaret: Şehit Aileleri ve Çocuklar Unutulmadı

Esenyurt Belediyesi’nden aldığı Fizik Tedavi Hizmeti ile 30 yıl sonra yeniden yürüdü!

Çalık’tan Bayram Mesajı: Yılmadım, Yılmayacağım

Yükleniyor

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Emeklilere Müjde

Altın Düştü, Dolar Dalgalı

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Vatandaş Mağdur Oldu

Zam Umudu Artıyor

Ev Kadınları İçin Sosyal Güvence Düzenlemesi

Destek Ödemesi Hesaplara Yatıyor

Cari Açık Mart Ayında 3.9 Milyar Dolar Oldu

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Ali Koç’un Yunus Akgün Planı

Kocaelispor’un Bayrağı Boğaz’da Dalgalandı

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinde Görücüye çıkacak

BEYOĞLU’NDA KADIN EMEĞİ GÜNLERİ BAŞLADI

Esenyurt’ta Kültür Sanat Coşkusu: Çehov Kabare Kapalı Gişe Oynadı

Volkan Konak, Türkiye’yi Yasa Boğdu

DEM Partililer Yenikapı'da Nevruz'u kutlamasında Tutuklamalara tepki v ardı

Graffiti Sanatı İlk Kez Bir Kamusal Mekânda!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2