-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% -0,06
-
EURO
50,61% 0,24
-
GRAM ALTIN
7127,71% -0,10
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Engelsiz Askerlerin Vatan Ve Devlet Sevgisi
Engelsiz Askerlerin Vatan Ve Devlet Sevgisi
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne’de yürekleri titreten, anlam yüklü bir tören gerçekleştirildi. Faika Erkurt Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen temsili askerlik töreninde, özel gereksinimli gençler gönüllerindeki vatan sevgisini coşkuyla haykırdı.

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer de katılarak gençlerin bu anlamlı gününe ortak oldu. Ailelerin ve öğretmenlerin de duygusal anlar yaşadığı törende, engelli bireylerin devletine ve milletine bağlılığı bir kez daha gururla sergilendi.

BİR GÜNLÜK ASKERLİK, ÖMÜRLÜK GURUR
Özel öğrenciler törende mehteran gösterisi sundu, şiirler okudu, dans gösterileri gerçekleştirdi. Her hareketlerinde yürekten bir bağlılık, her adımda tarifsiz bir heyecan vardı. Törenin en anlamlı anlarından biri ise asker duası ve asker kınasıydı. Gençler, gururla selam durarak Türk bayrağını öptü. Protokol üyeleri ve aileler duygusal anlar yaşadılar.

VALİ SEZER'DEN BİZZAT DESTEK
Vali Yunus Sezer, temsili askerlerin omzuna kına örtüsünü kendi elleriyle yerleştirdi. Eşi Canan Sezer ise asker bohçalarını takdim etti. Her bir gencin gözlerinin içine bakarak onlara sarılan Vali Sezer, “Sizler bu milletin onur kaynağısınız.” diyerek destek verdi.

ENGELLER DEĞİL, SEVGİ BİRLEŞTİRİR
Törende yaşanan her an, engellerin bedenlerde değil zihinlerde olduğunu gösterdi. Asker olmanın sadece fiziki değil, yürek işi olduğunu kanıtlayan gençler, millet olmanın ne demek olduğunu en saf haliyle ortaya koydu. Bayrağa, devlete ve millete bağlılıklarıyla büyük takdir toplayan gençler, alkışlar eşliğinde uğurlandı.
Bu özel gün, sadece temsili bir askerlik değil; toplumun tüm bireylerini kucaklayan bir birlik mesajı oldu. Edirne’den yükselen bu anlamlı ses, vatan sevgisinin sınır tanımadığını bir kez daha tüm Türkiye’ye duyurdu.
Avcılar Belediyesi 14 Martta Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu
GÖLE-FED Olağanüstü Genel Kurul Yaptı, Küpeli Yeniden Seçildi
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Yükleniyor





















