Tarih: 27.09.2024 10:56

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlayarak Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Daren Tang ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

TÜRKİYE İNOVASYONDA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun yürüttüğü çalışmalarla, Türkiye’nin marka ve endüstriyel tasarım göstergelerinde önemli sıralara yükseldiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin inovasyon alanında yıllar içinde kaydettiği gelişmelerden iftihar ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adım adım hayata geçirdiğimiz vizyon sayesinde, Küresel Yenilik Endeksi sıralamasında son 11 yılda 31 basamak yükselmiş durumdayız. Ayrıca insan sermayesi, araştırma, altyapı, pazar gelişmişliği, bilgi ve teknoloji çıktıları ve yaratıcı çıktılar alanlarında üst orta gelir grubu ülke ortalamasının üzerinde yer alıyoruz," dedi.

YENİLİKÇİ EKONOMİK BÜYÜMEYE VURGU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl yayımlanan 2024-2026 Türkiye Küresel İnovasyon Endeksi Yol Haritası’nın, yenilikçi ekonomik büyüme hedeflerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. "2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planımızdaki hedeflerden biri de Küresel Yenilik Endeksi'nde en iyi 10 ülke arasında yer almaktır," diye ekledi.

2053 VİZYONU: İLERİ TEKNOLOJİLERİN MERKEZİ OLMA HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Millî Teknoloji Hamlesi ile ileri teknolojileri kendi imkân ve kabiliyetleriyle geliştirip üretme noktasına ulaştığını belirtti. 2053 vizyonu çerçevesinde, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında yenilikçiliği içselleştirerek ileri teknolojilerin merkezi olmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, dünyadaki adaletsizliğin derinleşmesini engellemek amacıyla hiç kimseyi geride bırakmama anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

DÜNYA FİKRİ MÜLKİYET ÖRGÜTÜ İLE İŞ BİRLİĞİ

Küresel İnovasyon Endeksi 2024 Raporu'nun yayımlanması dolayısıyla tebriklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ile iş birliğini ilerletme ve küresel yenilik ekosisteminde daha üst sıralarda yer alma noktasında kararlı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —