-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Esenyurt’ta Kansere Karşı Seferberlik!
Esenyurt Belediyesi’nden 11 Ayrı Noktada Kanser Tarama Hizmeti!
Esenyurt’ta kanserle mücadelede örnek bir adım daha atıldı. Esenyurt Belediyesinin “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork!” sloganıyla başlattığı sağlık taraması programı ile vatandaşlara 11 farklı noktada ücretsiz kanser taraması hizmeti verilecek.
Esenyurt Belediyesinin Esenyurt Kaymakamlığı ile ortaklaşa başlattığı sağlık taraması programının tanıtım lansmanı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork!” sloganı ile başlatılan proje detaylarının kamuoyu ile paylaşıldığı lansmana Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplum sağlığına önemli bir katkı sunacak sağlık taraması hizmeti, 16 Mayıs tarihine kadar belediyenin 11 farklı kültür merkezinde ücretsiz olarak verilecek. Program kapsamında gaitada gizli kan testi, HPV DNA testi ve meme muayenesi eğitimi gibi önemli sağlık taramaları ücretsiz olarak yapılacak. Uzman ekiplerin mahalle mahalle dolaşarak vatandaşları muayene edeceği bu hizmet ile ilgili detaylı bilgiye belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezi üzerinden arayarak ulaşabilecek.
“Kanserden korkma, geç kalmaktan kork”
1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla kanserle mücadele konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Bu özel haftayı önemseyerek farkındalık oluşturmak istedik. Bu süreçte başta İlçe Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere, Kaymakamlığımıza ve belediyede görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başlattığımız sağlık taraması ile uzman hekimlerimizce meme kanseri, rahim ağzı kanseri, bağırsak kanseri gibi konularda bilgilendirmeler ve tarama programları yapılacak. Bu yılın sloganı da oldukça anlamlı: “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork!” Hocamızın da ifade ettiği gibi, erken teşhis hayat kurtarır. Kanser, kaderimiz değil. Zamanında yapılan kontrollerle, farkındalıkla ve bilinçli bir yaklaşımla bu hastalığın üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz” dedi.
“Önleyici sağlık hizmetleri konusunda sizlere destek olmaya çalışıyoruz”
Erken teşhisin hayat kurtarabileceğine dikkati çeken Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise şöyle konuştu: “Kanser, artık çağımızın vebası olarak nitelendirebileceğimiz, hepimizin hayatına bir şekilde dokunmuş, ciddi bir sağlık sorunu. Biz de Sağlık Bakanlığımız, Kaymakamlık ve Belediyemizle birlikte önleyici sağlık hizmetleri konusunda sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bu erken tarama programları tam da bunun için var. Geçtiğimiz yıl rahim ağzı kanseriyle ilgili bir tarama çalışması gerçekleştirdik. Bu yıl da yine belirli yaş gruplarına göre tarama ve bilgilendirme programlarımız devam ediyor. Sizlerden ricamız, hem kendiniz hem de çevreniz için bu konuda bilinçli olun, eşinizi, dostunuzu, komşunuzu yönlendirin.”
“Çok güzel ve faydalı bilgiler aldık”
Esenyurt’ta ilk kez böyle bir hizmetle karşılaştığını söyleyen Medine Yener, “Bu programa ilk defa katılıyorum, daha önce hiç böyle bir taramadan geçmemiştim. Şu ana kadar da hiç muayene olmadım ama şimdi ben de bir taramadan geçmek istiyorum. Gerçekten çok güzel ve faydalı bilgiler aldık. Sağlıkla ilgili, özellikle de kanser konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Aslında geç kalmış sayılmayız, hâlâ bir şeyler yapmak için zamanımız var. Ben de şu anda muayene olacağım. Doktorumuz değerlendirecek, sonrasında gerekli takipleri ben de yapacağım, önlemlerimi alacağım. Bu anlamlı programı düzenleyen Esenyurt Belediyemize ve Esenyurt Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bir Esenyurtlu olarak herkesin bu tür etkinliklere katılmasını isterim. Herkes mutlaka gelsin, muayenelerini yaptırsın” diye konuştu.
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Yükleniyor





















