-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Esenyurt’ta Yaz Kültür Sanat Okulları Başladı
Başkan Özer: Yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz!
Yaz Kültür Sanat Okulları’nın açılış programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran, yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştirerek ülkeye büyük değerler katan bir Esenyurt olmak istiyoruz. O yüzden kültüre, sanata çok önem veriyorum. En önemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ haline getirmek. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün 21 ayrı kültür merkezinde, 21 farklı branşta eğitim verdiği Yaz Okulları başladı. 8-14 yaş aralığındaki 4 bin 900 çocuğun Türkçe, matematik, robotik kodlama, müzik, resim, yaratıcı drama gibi çeşitli bilim ve sanat alanlarda eğitim alacağı kursların açılışını Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptı. Yunus Balta Kültür Merkezi’ndeki açılış programında tek tek derslikleri gezen Başkan Özer, ilk derslerinde öğrencilerin yanlarında oldu. Güz dönemi kursiyerlerinin müzik dinletisi gerçekleştirdiği programa, Başkan Özer’in yanı sıra Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de katıldı. Program sonunda kursiyerler, Prof. Özer’e Nazım Hikmet portresi hediye etti.
“Kültüre ve sanata çok önem veriyorum”
Esenyurt’u kültür, sanat ve eğitim alanında ileriye taşıyacaklarını söyleyen Özer, “Bizim ülkemizdeki aileler çocuklarının eğitimine önem veriyor. Özellikle kadınlar ‘Saçımı süpürge ederim çocuğumu okuturum. Çocuğumun geleceği için yapamayacağım bir şey yok’ diyor. O zaman bizim de devlet olarak yapmamız gereken sosyal işler var. Maalesef bugün bunlar biraz eksik. Biz belediye olarak sosyal devletin bıraktığı boşlukları doldurmak durumundayız çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkarsak daha güzel bir Esenyurt’ta daha güzel bir Türkiye'de yaşarız. Bizim güçlü yanlarımız var ama maalesef negatif yanlarımız da var. Çocuklarımız eğitimde altmış kişilik sınıflarda okuyorlar. Biz artık olumsuzluklarla anılmak istemiyoruz. Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran ve ülkeye büyük değerler katan yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz. Onun için bugünden çalışmaya başlamamız lazım. Bugün çalışmaya başlarsak meyvesini yirmi yıl sonra ancak alabiliriz. O yüzden geldiğim günden beri kültüre, sanata çok önem veriyorum. En önemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ haline getirmek. Hep beraber bunu başaracağız” diye konuştu.
“Eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesine büyük katkı sunacak”
Verilen eğitimlerin çocukların geleceğine katkı sunacağını belirten Başkan Özer şöyle devam etti: “Bu eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve gelecekte olmak istedikleri alanda yol almaları için çok büyük katkı sunacak. Bugün yapılan şeyler; yirmi yıl sonra çocuklarımızın yetişip ailelerine, kentlerine, milletlerine, halkına, ülkesine, devletine faydalı vatandaşlar olabilmesinin ilk ilmekleridir. Biz de geleceğimize el birliğiyle sahip çıkıyoruz. Ailelerimizi kutluyorum. Belediye Başkanınız olarak her zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum.”
“Çabamız yeni Nazım Hikmetler, Yaşar Kemaller yetiştirebilmek”
Belediye Kursiyerinin, kendi çizdiği Nazım Hikmet portresini hediye etmesi üzerine mutluluğunu dile getiren Başkan Özer, “Nazım Hikmet ismi 21 yıldır kültür merkezinde yasaklıydı. Gelir gelmez Büyük Şair Nazım Hikmet'in ismini yeniden kültür merkezine verdik. Onun anısına bu kursiyerimizin, bu güzel fotoğrafını şerefle kabul ediyorum. Onu odamın en güzel yerine asacağım. Ülkeler büyük yazarlarıyla, ozanlarıyla, şairleriyle, edebiyatçılarıyla, bilim insanlarıyla anılırlar; taşlarıyla, topraklarıyla, dev kuleleriyle değil. Bugün dünyanın neresinde Nazım Hikmet’i sorsanız Türkiye'yi, Türkiye deseniz Nazım Hikmet'i söylerler. Çabamızın temeli bu ülkede yeni Nazım Hikmetler, Yaşar Kemaller yetiştirebilmektir. Size bir müjde vereyim, bir hafta sonra otuz beş ülkeden beş yüz sanatçı geliyor. Bir hafta boyunca uluslararası bir festival yapacağız. Ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, sonrasında Edebiyat Festivali yapacağız. ‘Kültür Sanat Başkenti’ mottomuzun altını hep beraber el birliğiyle dolduracağız” ifadelerini kullandı.
Bilimle Yükselen Nesil Mimar Sinan’da Hayat Buluyor
Başalan ve Eroğlu’ndan Nezaket Ziyareti
Nevide Çiçek avukat oldu!
Beyoğlu’nda Geleceğe Nefes: Baruthane Yaşam Vadisi’nde Fidanlar Toprakla Buluştu
Yeni Nesil Yönetim Anlayışı Şekilleniyor
Nevruz Coşkusu Sahneyle Zirveye Taştı
Avcılar Belediyesinden Ağız Ve Diş Sağlığına Ücretsiz Destek
Esenyurt’ta Çöpten Servet Çıktı: 1 Milyon 200 Bin TL’lik Altın Sahibine Teslim Edildi!
Çalık’ın Avukatlarından Tahliye Talebi
Nöbetçi Kitaphaneye Hayran Kaldılar
Çocuk İstismarı Davasında Karar
Skandal İddia! RUHSAT YOK, İNŞAAT TAM GAZ!
Dağ’dan Katılımcı Yönetim İçin Güçlü Mesaj
Su Kaynakları Ve Yönetimi Paneli Düzenlendi
Valilikten İddialara Net Yanıt
Liderlerden Kritik Görüşme
Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Minderde Çifte Bronz Gururu
Mobil Tehditlerde Büyük Artış
Şehit Haberi Yürekleri Yaktı
Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı
Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..
Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü
Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor
Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım
Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?
Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…
Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır
Yükleniyor





















