-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek
Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek
Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ramazan ayının manevi atmosferinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Buluşmada, küresel adaletsizlikler ve İslam dünyasının birlik içinde hareket etme gerekliliği vurgulandı.
İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Küresel adalet ve dayanışmanın önemine vurgu yapılan toplantıda, Filistin meselesi ve İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerekliliği ele alındı.
Dışişleri Bakanı Fidan, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, bu kritik dönemde adalet ve hakkaniyetin korunması için İİT’nin üstlendiği misyonun giderek daha da önem kazandığını belirtti. Küresel ölçekte zulüm ve adaletsizliklerin arttığına dikkat çeken Fidan, Müslüman ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

“BİRLİK VE DAYANIŞMA ZORUNLULUKTUR”
Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Bugün iftarda, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin değerli büyükelçileri ve temsilcileriyle bir araya geldik. Zulüm ve adaletsizliklerin arttığı bu kritik dönemde, değerlerimiz ışığında kenetlenmek, omuz omuza mücadele etmek İslam âlemi olarak hepimizin ortak sorumluluğudur."
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) adaletin ve hakkaniyetin savunulmasında giderek artan bir rol üstlendiğini vurgulayan Fidan, bu birliğin daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Filistin meselesine değinerek, Ramazan ayının başta Filistin halkı olmak üzere tüm insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
“İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI KÜRESEL ADALETİN TEMİNATIDIR”
Birleşmiş Milletler’den (BM) sonra dünyanın en büyük ikinci uluslararası teşkilatı olan İİT’nin, küresel adalet ve barışın sağlanmasında daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Fidan, İslam ülkeleri arasındaki ortak hareket kabiliyetinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Buluşmaya katılan büyükelçiler ve temsilciler de dayanışma mesajları vererek, İslam dünyasının karşılaştığı sorunlara karşı ortak bir tutum sergilemenin gerekliliğini vurguladılar.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, açıklamasının sonunda, iftar programına katılan büyükelçilere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısını yineledi.
#İslamİşbirliğiTeşkilatı #HakanFidan #İİT #Ramazanİftarı #Filistin #Adalet #MüslümanÜlkeler #DışPolitika #Barış #Dayanışma
Bilimle Yükselen Nesil Mimar Sinan’da Hayat Buluyor
Başalan ve Eroğlu’ndan Nezaket Ziyareti
Nevide Çiçek avukat oldu!
Beyoğlu’nda Geleceğe Nefes: Baruthane Yaşam Vadisi’nde Fidanlar Toprakla Buluştu
Yeni Nesil Yönetim Anlayışı Şekilleniyor
Nevruz Coşkusu Sahneyle Zirveye Taştı
Avcılar Belediyesinden Ağız Ve Diş Sağlığına Ücretsiz Destek
Esenyurt’ta Çöpten Servet Çıktı: 1 Milyon 200 Bin TL’lik Altın Sahibine Teslim Edildi!
Çalık’ın Avukatlarından Tahliye Talebi
Nöbetçi Kitaphaneye Hayran Kaldılar
Çocuk İstismarı Davasında Karar
Skandal İddia! RUHSAT YOK, İNŞAAT TAM GAZ!
Dağ’dan Katılımcı Yönetim İçin Güçlü Mesaj
Su Kaynakları Ve Yönetimi Paneli Düzenlendi
Valilikten İddialara Net Yanıt
Liderlerden Kritik Görüşme
Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Minderde Çifte Bronz Gururu
Mobil Tehditlerde Büyük Artış
Şehit Haberi Yürekleri Yaktı
Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı
Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..
Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü
Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor
Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım
Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?
Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…
Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır
Yükleniyor





















