10666,77%0,82
36,61% 0,07
39,88% 0,09
3456,58% 0,15
5557,62% 0,00
Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ramazan ayının manevi atmosferinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Buluşmada, küresel adaletsizlikler ve İslam dünyasının birlik içinde hareket etme gerekliliği vurgulandı.
İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Küresel adalet ve dayanışmanın önemine vurgu yapılan toplantıda, Filistin meselesi ve İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerekliliği ele alındı.
Dışişleri Bakanı Fidan, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, bu kritik dönemde adalet ve hakkaniyetin korunması için İİT’nin üstlendiği misyonun giderek daha da önem kazandığını belirtti. Küresel ölçekte zulüm ve adaletsizliklerin arttığına dikkat çeken Fidan, Müslüman ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Bugün iftarda, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin değerli büyükelçileri ve temsilcileriyle bir araya geldik. Zulüm ve adaletsizliklerin arttığı bu kritik dönemde, değerlerimiz ışığında kenetlenmek, omuz omuza mücadele etmek İslam âlemi olarak hepimizin ortak sorumluluğudur."
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) adaletin ve hakkaniyetin savunulmasında giderek artan bir rol üstlendiğini vurgulayan Fidan, bu birliğin daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Filistin meselesine değinerek, Ramazan ayının başta Filistin halkı olmak üzere tüm insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
Birleşmiş Milletler’den (BM) sonra dünyanın en büyük ikinci uluslararası teşkilatı olan İİT’nin, küresel adalet ve barışın sağlanmasında daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Fidan, İslam ülkeleri arasındaki ortak hareket kabiliyetinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Buluşmaya katılan büyükelçiler ve temsilciler de dayanışma mesajları vererek, İslam dünyasının karşılaştığı sorunlara karşı ortak bir tutum sergilemenin gerekliliğini vurguladılar.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, açıklamasının sonunda, iftar programına katılan büyükelçilere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısını yineledi.
#İslamİşbirliğiTeşkilatı #HakanFidan #İİT #Ramazanİftarı #Filistin #Adalet #MüslümanÜlkeler #DışPolitika #Barış #Dayanışma