Tarih: 27.09.2024 11:26

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Facebook Twitter Linked-in

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Esenler Belediyesi, yeni eğitim yılında hayata geçirdiği ‘Eğitim Destek Paketi’ ile ortaöğretimden üniversiteye kadar birçok öğrenciye destek sunmaya devam ediyor. Esenlerli gençlere her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim döneminde de “Eğitime Tam Destek!” sloganıyla katkıda bulunmayı sürdüren belediye, öğrencilere sağladığı imkanlarla eğitimde başarıyı teşvik ediyor.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE KIRTASİYE DESTEĞİ

Esenler Belediyesi, okulların açılışıyla birlikte ilkokula yeni başlayan öğrencilere temel kırtasiye malzemelerinden oluşan okul çantası hediye etti. Çantalar, beslenme çantası, suluk, kalemlik, cetvel, boya, kalem ve silgi gibi malzemeleri içeriyor. Ayrıca tüm ilköğretim öğrencilerine geri dönüşümden elde edilen defterler dağıtıldı.

ORTAÖĞRETİMDEN ÜNİVERSİTEYE TAM DESTEK

Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerini de unutmayan Esenler Belediyesi, başarıyı teşvik etmeyi amaçlayan çeşitli maddi destekler sunuyor. Başarı sıralamasında ilk 10’a giren ortaokul öğrencilerine ocak ve haziran ayları arasında 3 bin TL, lise öğrencilerine ise 5 bin TL eğitim desteği verilecek. Üniversite sınavında ilk 10 bine girenlere 20 bin TL, 2 yıllık üniversite kazananlara 5 bin TL, 4 yıllık üniversiteye yerleşenlere ise 10 bin TL eğitim desteği sağlanacak. Ayrıca üniversiteden bölüm birincisi olarak mezun olan öğrencilere 50 bin TL ödül verilecek.

ESENLERLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL DESTEK

Eğitim Destek Paketi, açık öğretim ve uzaktan eğitim programları dışında, 2024 YKS sonuçlarına göre ilk kez üniversiteye yerleşen Esenlerli öğrencileri kapsıyor. Bu destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 21 Ekim – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında Genç Kart mobil uygulaması üzerinden başvurularını yapabilecek.

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —