• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

HAK-İş Mardin'den 'vergi reformu' mesajı verdi

HAK-İş Mardin'den 'vergi reformu' mesajı verdi

İŞ DÜNYASI 21.01.2025 09:50:08 0
HAK-İş Mardin

HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2Mardin’de düzenlediği basın toplantısında çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, Mardin’de gerçekleştirdiği basın toplantısına, HAK-İŞ Mardin İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli, Öz Sağlık-İş Mardin Şube Başkanı Şehmus Tedik, Öz Güven-Sen Mardin Şube Başkanı Özgür Çavlı, üye sendikalarımızın Mardin Şube ve İl Başkanları ile basın mensupları katıldı. Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in çalışmaları, çalışma hayatında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Mahmut Arslan, Mardin ziyareti öncesinde Diyarbakır’da yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek için Hizmet-İş Sendikamızın kurduğu direniş çadırı önünde basın açıklaması gerçekleştirdiğini anımsatarak, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının işçilerin temel haklarını ellerinden almaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Arslan, 5 bin 700 civarında üyemizin işten çıkarıldığını, 5 binden fazla üyemizin işyerlerinin zorla değiştirildiğini, 50 binden fazla üyemizin de baskılarla, tehditlerle sendikalarımızdan istifa ettirildiğini kaydetti.

2025 yılı için Kamu Çerçeve Protokolü çalışmalarının başladığını ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te Koordinasyon Kurulunun oluşturulduğu bilgisini veren Arslan, “KÇP’de kamu işçilerinin ücretlerinin istediğimiz düzeyde artırılması konusunda da bir çabamız, bir gayretimiz olacak” dedi. Genel Başkan  Arslan, HAK-İŞ’in 2024 yılında vergi sisteminde adaletin sağlanması başta olmak üzere, asgari ücret tespit komisyonu yapısı ve ücretin belirlenmesi, emeklilik maaş bağlama sistemindeki mağduriyetlerinin giderilmesi, emekli maaşlarının asgari ücretin altında kalması vb. çalışma hayatını doğrudan ilgilendiren tüm konular için, üç konfederasyonun ortak bir dizi eylem başlattığını anımsattı. HAK-İŞ Akademi tarafından gelir dağılımı adaletsizliği, emeklilik ve asgari ücret gibi konularda alanında uzman akademisyenlerle raporların hazırlandığını ve kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatan Arslan, raporlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin Acil Bir Vergi Reformuna İhtiyacı Var”

Türkiye’de acil bir vergi reformuna ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Arslan, “Bu raporda Türkiye'de vergi sisteminin gerçekten büyük bir adaletsizlik içinde olduğunu, çok kazananın az vergi verdiği, az kazananın çok vergi verdiğini, vergi sisteminde aile yükümlülüklerinin dikkate alınmadığını, vergi dilimlerinin hakkaniyetli olmadığını, bu nedenle işçilerin on iki ay çalışıp on ay maaş aldığını, iki aynın vergiye gittiğini görüyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in öteden beri Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına itiraz ettiğimizi dile getiren Arslan, yapının gerçek bir asgari ücreti tespit etmekten ve katılımcılıktan uzak olduğunu söyledi. Arslan, demokratik olmayan ve temsiliyeti zayıf yapının değişimi için komisyonda bulunan konfederasyonun bu yıl yaptığı itirazının ümit verici olduğunu ifade etti. HAK-İŞ’in şubat ayı içerisinde asgari ücret ile ilgili olarak bir sempozyum gerçekleştireceğini kaydeden Arslan, “Şubat ayında HAK-İŞ olarak asgari ücret tespit komisyonunun nasıl olacağı ile ilgili bir sempozyum yapacağız ve bu yılın sonunda inşallah yeni bir asgari ücret tespit komisyonuyla birlikte, asgari ücreti de hakkaniyetli bir şekilde belirleme imkanımız olacak diye düşünüyoruz” dedi.

“En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Düzeyine Çıkarılmalı”

Emeklilik konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, 2016 yılından itibaren emekli maaşlarının asgari ücretin altında seyretmeye başladığını, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini belirterek, “HAK-İŞ olarak en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerektiği ile ilgili çalışmalarımızı, bu konudaki hazırladığımız raporları yine hükümetimize ve parlamentoya sunduk” dedi.
Terörle mücadele konusunda gelinen son noktaya da değinen Arslan, “Terörün sona ermesi konusundaki çabaları geçmişte olduğu gibi bugün de destekliyoruz” dedi.

Filistin’de gerçekleştirilen ateşkesi ve dün gece yaşanan esir takasını HAK-İŞ olarak desteklediğimizi ifade eden Arslan, “Filistin'de yaklaşık 14 aydır devam eden katliamların kısmen de olsa sona ereceği, Gazze'nin insanlık dışı muameleye tabi olduğu, Siyonistlerin soykırım yaptığı, 50 bine yakın Gazzelinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 10 bininin henüz enkaz altında olduğu, 20 bine yakın çocuğun, 12 bine yakın kadının katledildiği bu vahşetin sona ermesi konusundaki çabaları destekliyoruz. Mutlaka ama mutlaka ateşkesin bir barışla sonuçlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha

Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı

Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...

Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu

AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ

Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...

Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…

Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi

Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi

Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı

Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi

Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser

Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında

Yükleniyor

loading

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi bedava dağıtıldı 

HIZIR GLOBAL A.Ş. YETİŞ+ ÇARŞI, İstanbul’da Bayi toplantısıni gerçekleştirdi.

Piyasalarda Dengeler Altüst Oldu!

Üreten Toprağa Büyük Destek!

CHOCO TURN Çikolatılı Döner Bahçeşehir’de Açıldı!

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17