• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı

Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı

GÜNDEM 22.07.2024 10:33:00 0
 Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları Müzik ve Sanat Festivali’nden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı

 

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali görkemli bir kortejle başladı. 35 ülkeden 500 sanat elçisinin katıldığı festivalde, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sanatçılarla birlikte barışın sembolü olan zeytin ağacı dikerek, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. Misafir ülkelerin dans gösterileri ile devam eden programda sahne alan Kardeş Türküler ise Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

 

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârların katıldığı festivalde, Prof. Dr. Ahmet Özer Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile uluslararası kültürlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı’nın açılışı gerçekleştirdi. Ardından Başkan Özer, misafir dans gruplarının katılımıyla, Havana Park’ta barışın sembolü zeytin ağacı dikerek, kardeşlik mesajları verdi. İlçede 4 gün boyunca sürecek olan festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Ahmet Özer'in 500 sanat elçisi ile sahnede barış ve kardeşlik halayları çektiği program misafir grupların dans gösterileri ile devam etti. Ardından sahne alan Kardeş Türküler ise kentin etnik dokusunu ortaya çıkararak festivale katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

Esenyurtlulara 3 Festival Müjdesi!

 

Sahnede yaptığı konuşmada ilçede 3 yeni festivalin daha düzenleneceğinin müjdesini veren Başkan Özer şunları söyledi: “Bundan sonra Esenyurt sanatla, sporla ve kültürlerin bir araya geldiği programlarla anılacak. Artık negatif olaylar ile anılmak istemiyoruz. Yeni bir Esenyurt'u kısa zamanda hep birlikte inşa edeceğiz. Bu sabah misafirlerimizi belediyemizde ağırlarken onlara şunu söyledim; Dünya, bin bir çiçekli bir bahçe olduğunda güzeldir. İşte bu akşam burada bin bir çiçeğin olduğu bir gül bahçesindeyiz. Bu bahçenin gülleri 35 ülkeden 500 sanatçı gencimizdir. Onları sizler adına Esenyurt'ta ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. İlçe kaymakamımız Fatih Çobanoğlu ile birlikte Zanaatkârlar Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Ardından 35 ülkeden gelen toprakla Nazım Hikmet'i anarak bir zeytin ağacı diktik. Diktiğimiz o ağaç, barışın ve kardeşliğin sembolü olarak ilçemizde büyüyecek.  Böylece her türlü ayrımcılığın, ırkçılığın kötü olduğunu, kardeşliğin, barışın, kültürün ne kadar değerli olduğunu dosta düşmana gösterelim. Çünkü dünyayı sadece sevgi, sanat ve barış kurtaracak. Bu nedenle sevgiye, sanata ve barışa selam olsun. Bu program gelecek nesillere aktarmamız gereken büyük bir yürüyüşün başlangıcıdır. Bu büyük yürüyüşü bugün burada başlatan sizlere, Esenyurt halkına bin selam olsun. Göreve geldiğimde bir bilim insanı olarak Esenyurt'u kültürün ve sanatın başkenti yapacağımızın sözünü vermiştim, işte başladık. Hep birlikte 21. yüzyıla yakışan, huzurlu, tertemiz bir Esenyurt'u yaratacağız ve bu etkinliklerle donatacağız. Farklı ülkelerden kardeşlerimizi her daim burada ağırlayacağız. Festivallerimiz; Barış ve Kardeşlik Festivali, Kadın Emeği Festivali ve Edebiyat Festivali ile devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle buradaki kardeşlerimin her birini ayrı ayrı kucaklıyorum, sizlere de festivalimizi şereflendirdiğiniz için hoş geldiniz diyorum.”

 

 “Esenyurt'un güzelliklerle anılmasını istiyoruz”

 

Festivale katılan Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Öncelikle festivali düzenleyen Esenyurt Belediyesi'ne çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz Esenyurt'un artık asayiş olaylarıyla, çeşitli sıkıntılarla anılmasını istemiyoruz. Biz Esenyurt'un güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Kültürle, sanatla, edebiyatla, eğitimdeki başarılarımızla, şampiyonlarımızla, gençlerimizin yaptığı güzel işlerle anılmasını istiyoruz. Bu manada bu festivalin de amacımıza yönelik güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah Esenyurt'ta bu tip etkinliklerin devamını diliyoruz. Biz de elimizden geldiğince bu çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Bir olduğumuz müddetçe bu tip etkinliklerin coşkuyla güzelliklerle kutlanmasını hep beraber sağlayacağız” dedi.

 

Dünya el sanatları Esenyurt’ta sergileniyor


 

Festival kapsamında geleneksel el sanatlarının sergilendiği Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı da ziyarete açıldı. Esenkent Akbatı AVM bahçesinde kurulan, birçok ülkenin geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilendiği sokağın açılışını Başkan Özer, İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından stantları tek tek gezen Özer, el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Türkiye, Azerbaycan, Belarus, Hollanda, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım Türkleri, Özbekistan, Macaristan, İran, Uygur Türkler ve Ukrayna olmak üzere 11 uluslararası ve 18 Anadolu el sanatının sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı, 21 Temmuz Pazar gününe kadar 15.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

Can’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

Ertan, Güven Tazeledi…

Gazeteciliğin Sırrı Açıklandı: Bir Günde Olunmuyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

4 Bini Aşkın Fidan Öğretmenler İçin Toprakla Buluştu

Bayraktar, Türkiye Enerji Zirvesi’nde Enerji Piyasalarıyla Buluşacak

KGK heyetinden BİK Genel Müdürü Çay’a sektörel durum raporu

Kamburoğlu, Hakkında Çarpıcı İddialar..!

İlçe Başkanı Yoğun Bakımda mı?

Avcılar Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Hakime ERGÜL ve Onur BOZKURT Muhteşem Bir Düğünle Evlendiler

“Bilim İnsanları: ‘Kâinatta Tesadüfe Yer Yok’”

Alanya Turizminin Yeni Başkanı Belli Oldu

Lüks Araç’ Krizi Büyüyor...

Postacı: Eğitim Meşalesi Öğretmenlerin Elinde Yükselecek

Av. Önder Serkan Çebi’den 24 Kasım mesajı

Karayün; Eğitimin Ruhu, Öğretmenin Eliyle Hayat Bulur

Alanya'da Akıllara Durgunluk Veren İddia

Alanya'da 'Lüks Araç' Vurgunu İddiası

Ertan, Öğretmenlerimizin Emeğini Yaşatan Bir Proje

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

Hakime ERGÜL ve Onur BOZKURT Muhteşem Bir Düğünle Evlendiler

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8