21 Mart Nevruz Bayramı (Bahar Bayramı) dolayısıyla Siyasal Birikim Gazetesine bir açıklamada bulunan, HRN FABRİC Tekstil Örme Kumaş Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Harun YARIŞÇI ; Bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olan NEVRUZ-WEVROZ, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır.
“Balkanlardan Orta Asya’ya kadar çok büyük bir coğrafyada baharın müjdecisi olarak kutlanan Nevruz Bayramı, bolluk ve bereketin yanı sıra, binlerce yıldır bir arada yaşayan farklı kültürler arasındaki sevginin ve dostluğun da sembolüdür.
Aynı gök kubbenin altında dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşayan kadim bir milletin evlatları olan bizler, tabiatın uyanışını gönüllerin ve zihinlerin de uyanışına vesile olarak görmeli, medeniyetimizin farklı renk ve dokularını sevgi ve hoşgörü ortamında yakınlaştırarak birliğimizi güçlendiren Nevruz geleneğini gelecek kuşaklara aktarmalı, geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi, geleceğimizin de birlikte inşa edilmesini sağlamalıyız diyen HRN FABRİC Tekstil Örme Kumaş Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Harun YARIŞÇI: Unutulmamalıdır ki; bir kültür mozaiği olan coğrafyamızdaki farklılıklarımız ve kültürel çeşitliliğimiz, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışmayı kuvvetlendiren zenginliklerimizdir.
YARIŞÇI; Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, barış ve kardeşlik adına güzel bir başlangıca vesile olması temennisiyle, bütün insanlığın hemşehrilerimizin vatandaşlarımızın NEVRUZ-WEVROZ; Bayramı’nı kutluyor, selamlarımı sunuyorum.” dedi
Yağmur KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim