• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,01% -0,11
  • EURO

    51,14% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7275,38% -0,35
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

İETT İlçe Buluşmaları Kapsamında Esenyurt’ta Toplu Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) tarafından “İETT-İlçe Buluşmaları” kapsamında gerçekleşen toplantıda Esenyurt ilçesinde yaşanan toplu ulaşım sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele al

KÜLTÜR SANAT 21.08.2024 21:31:00 0
İETT İlçe Buluşmaları Kapsamında Esenyurt’ta Toplu Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) tarafından “İETT-İlçe Buluşmaları” kapsamında gerçekleşen toplantıda Esenyurt ilçesinde yaşanan toplu ulaşım sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.
 

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile ilçe belediyeleri arasında, toplu ulaşım konusunda yaşanan problemlerin, taleplerin ve beklentilerin görüşüldüğü kısa, orta ve uzun vadeli çözümlerin üretilmesi amacıyla “İETT-İlçe Belediyeleri Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen toplantıların adresi bu kez Esenyurt oldu. Esenyurt Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Zeynep Pınar Mutlu, Onur Temurlenk, İETT Koordinatörü Sinan Öztürk, Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yusuf Limon, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ilçe genelinde yaşanan ulaşım sorunlarına değinirken, özellikle metro ve HIZRAY projelerinin önemine dikkat çekti. İETT yetkilileri ise Esenyurt’ta toplu ulaşımı iyileştirmek adına atılacak adımları ve planlanan projeleri katılımcılarla paylaştı. Özellikle yeni hatların eklenmesi, sefer sayılarının artırılması ve mevcut durakların yeniden düzenlenmesi gibi çalışmaların yakın zamanda hayata geçirileceği belirtildi. Ayrıca, bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltılması ve toplu taşımanın daha verimli hale gelmesi için de çalışmaların yapıldığı ifade edildi.


 

“5 yıl boyunca İBB ile Esenyurt Belediyesi arasında toplantı gerçekleştirilmemiş”


 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Özer, göreve geldiği günden itibaren sürdürülebilir bir Esenyurt için neler yapıldığına değinerek; “Çok önemli bir toplantı için bir aradayız. Göreve geldiğimiz günden beri hedefler koyduk. En temel hedeflerimizin başında temiz, ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt geliyor. Sürdürülebilir bir ulaşım için Esenyurt’ta dört buçuk ay içinde;  74 bin 881 ton asfalt döktük. Bu bir rekordur. 68 bin 923 bin metrekare parke yol döşedik. 306 farklı noktada 19 bin 683 ton yama çalışması yaptık. Bu nedenle de İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na şahsım ve tüm Esenyurtlar adına bize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü bu asfalt çalışmalarının içinde İBB'nin de katkıları var. Geçmiş 5 yıllık dönem boyunca İBB ile Esenyurt Belediyesi arasında bir toplantı, ilişki geliştirilememiş. Bu durum bir şehir için ne hazin bir noktadır.” ifadelerini kullandı.


 

Esenyurt’un ulaşım sorununu çözecek olan proje: HIZRAY


 

Esenyurt’un ulaşım sorununu önemli ölçüde çözecek olan HIZRAY projesine de vurgu yapan Özer; “Büyükşehir’in ve bizim de dört gözle beklediğimiz bir proje var: HIZRAY projesi. O da buradan başlıyor; TÜYAP'tan Cumhuriyet Meydanı'na uğruyor, oradan da 55 dakikada Sabiha Gökçen'e ulaşıyor. Şehrin ulaşım meselesini önemli oranda çözecek olan bu HIZRAY projesinin dokümanı Sayın Cumhurbaşkanının önünde. Ne gerekiyor onun için biliyor musunuz? Bir imza atacak o kadar. Türkiye'de siyaset sadece parti ve partizanlıkla yapılırsa bu halka eziyet olarak yansır. Ulaşım da olası ulusal bir meseledir. Esenyurt küresel bir kent. 101 ülkeden insan, 81 ilden göç var. O nedenle burada yapacağımız işler sadece Esenyurt'u, İstanbul'u değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren işlerdir ve ulusal meselelerdir.” dedi.


 

“Yürüttüğümüz iş birliğinden çok memnunum”


 

Esenyurt’ta tespit edilen ulaşım sorunlarını da anlatan Başkan Özer şöyle konuştu: “Bize gelen tespitleri halk adına buradan iletiyorum; IETT ulaşımı olmayan mahallelerin IETT ulaşımı sağlanmalı, sefer sayılarının artırılması gerekiyor. Kentler meydanlarıyla, sembolleriyle anılırlar. El birliğiyle kentimize semboller kazandıracağız ve marka bir şehir haline getireceğiz. Esenyurt'u ulaşım başta olmak üzere hem sosyal belediyecilikte, hem kültür ve sanatta, hem imar sorunlarının çözümünde 21. yüzyıla yakışan bir şehir haline getireceğiz. Onun için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bir kanaviçe örer gibi ilmik ilmik dokuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle bugüne kadar yürüttüğümüz iş birliğinden çok memnunum. Bundan sonra da bu memnuiyetimiz artarak devam edecek. Ekrem Başkan'a çok önem ve değer veriyoruz. Birlikte iyi işler yapacağız. İstanbul'da yeni bir hikâyeyi Beyoğlu'nda, Kadıköy'de, Şişli'de yazamayız. Bir zincirin gücü zayıf halkasıyla ölçülür. Zayıf halka da İstanbul'da Esenyurt’tur. Bir hikâye yazılacaksa bu Esenyurt'ta yazılacak. Ben, burada belediye başkanı olduğum için değil, bir sosyolog olarak da daha önceki incelendiğimde aynı şeyleri dile getiriyordum. O hikâyenin öncüsü de lideri de Ekrem İmamoğlu'dur. Hep beraber hikâyeyi burada yazacağız.”


 

“Esenyurt'a pozitif katkıları olarak sizlere dönüş sağlayacağız”


 

Toplantıda söz alan İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımcı vizyonuyla sorunları yerinde tespit edip çözüm üretmek amacıyla Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta olduklarını ifade ederek, “Biraz önce başkanımızın taleplerini aldık, onları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Amacımız şu; okullar açılmadan Esenyurt ulaşımına katkı sağlayacak en acil sorunlarınların çözümünü sağlamak. Buraya geldik, dinledik, gittik olmayacak. Tabii ki gideceğiz ama mutlaka bu gidişimizin Esenyurt'a pozitif katkıları olarak sizlere dönüş sağlayacağız. Bunun güvencesini ben sizlere İETT’nin genel müdürü olarak veriyorum. Bu toplantının nüfus olarak Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Esenyurt’a mutlaka katkısı olacaktır.” dedi.


 

Demet, son 5 yılda İETT'nin yaptığı çalışmalar ve yatırımlardan da bahsederek, “İETT Genel Müdürlüğü, 153 yıllık tecrübesiyle İstanbul genelinde 832 hatta bir günde 62 bin sefer yaparak, 5 milyona yakın yolculunun ulaşımını gerçekleştiriyor. İETT, günde 1 milyon 250 bin kilometre yapıyor. Dünyanın çevresini bir günde 32 kez dolaşacak kadar mesafe kat ediyor. Özel halk otobüslerinin personeliyle birlikte 20 bini aşan çalışan gücüyle her gün İstanbullulara hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon ise Esenyurt’ta taşınan yolcu sayısı, kullanılan hatlar ve yapılması planlanan toplu ulaşım çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


 

Katılımcılar ise ilçede toplu ulaşım konusunda yaşanan sorunları, talep ve beklentilerini iletti.

Milletvekili Aksal’ın Acı Günü

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

 Ak Parti Büyükçekmece Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…

Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.

Avcılar Belediyesi Kürek Takımı, Avcılar’dan Çanakkale’ye Kürek Çekecek

Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman'ın İftarında Önemli Mesajlar Verildi.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, İktidar Yürüyüşünü İstanbul’dan Başlatıyorum

AK Parti Esenyurt’nin “Vefa İftarı”nda Başkan Çoban Birlik Mesajı Verdi

Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu

Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

İncesu: Halkın iktidarı için mücadelemiz sürüyor

Başkan Kemal Çebi, “Duvarlar” Galeri Cennet’te Sanatseverlerle Buluştu

Kaymakam Çobanoğlu, Esenyurt İl Dernekler Birliği’i Ziyaret Etti

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Hizmetleri Yerinde İnceledi.

2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?

Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz

Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

Aksoy’dan İlk Öğretmenevi Mesajı

Başkent İnşaattan Ev Hayali Kuran Mazlumlara Sıkılan Kurşun 80 Milyona Sıkılmıştır

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan’da İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yanında

MND İftar Sofrasında Gönülleri Buluşturdu

Maarif’ten Eğitimde İç Cephe Hamlesi

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

Bayram; Meslek Liselerinde Ezber Bozan Hamleler Yapıyoruz

Küçükçekmece Belediyesi, Binleri İftar Sofralarında Buluşturuyor

Yükleniyor

loading

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi bedava dağıtıldı 

HIZIR GLOBAL A.Ş. YETİŞ+ ÇARŞI, İstanbul’da Bayi toplantısıni gerçekleştirdi.

Piyasalarda Dengeler Altüst Oldu!

Üreten Toprağa Büyük Destek!

CHOCO TURN Çikolatılı Döner Bahçeşehir’de Açıldı!

RESS GROUP, Uluslararası Arenada Büyüyor:

Veysel ÇAMLI." Sarıkamış Şehitlerini Hep Yaşatacağız

Başkan Şamil YALÇIN, Sarıkamış Vatan İçin Bile Bile Ölüme Yürüyüştür 

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Genç dev adamları Kocaeli İkincisi Oldu...

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

Olympos’ta Tarihi Keşif

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14