-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,24% 0,11
-
GRAM ALTIN
6415,56% -0,03
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İETT’den Beylikdüzü’ne 3 Yeni Hat Müjdesi
İETT’den Beylikdüzü’ne 3 Yeni Hat Müjdesi
İETT’den Beylikdüzü’ne 3 Yeni Hat Müjdesi
Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçede ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde ilçeye 3 yeni hat kazandırıldı. İETT heyetine desteklerinden dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “16 milyon İstanbulluya adil ve eşit hizmet götürme anlayışıyla 2019’dan beridir ulaşım sorunlarımız çözüme kavuşuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki ulaşım ve toplu taşıma ile ilgili talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturmak amacıyla İETT yetkilileriyle bir hafta içerisinde yaptığı ikinci toplantıda 3 yeni hat müjdesi geldi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “İETT İlçe Belediyeleri Buluşması”na Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Yılmaz, Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yusuf Limon, Koordinatör Sinan Öztürk, İETT'nin farklı birimlerinden ilgili yöneticiler, Beylikdüzü Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar ve ilçe halkı katılım sağladı. Toplantıda, geçtiğimiz hafta yapılan ilk toplantıda ela alınan sorunlar ve çözüm yolları hatırlatılarak ilçedeki ulaşım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
“Metro yatırım planına alınırsa İETT'nin üzerindeki yük hafifleyecek ”
İETT heyetine desteklerinden dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “16 milyon İstanbulluya adil ve eşit hizmet götürme anlayışıyla 2019’dan beridir ulaşım sorunlarımız çözüme kavuşuyor. Gayet iyi yürütülen bir süreç var Beylikdüzü açısından. Şunu da hatırlatalım: Beylikdüzü raylı sistemle hiç buluşmadı. Yani şu an raylı sistem eksikliğini yaşıyoruz. Şayet metro yatırım planına alınırsa yaklaşık üç milyon nüfusun olduğu bu bölgede hem İETT'nin üzerindeki yük hafifleyecek hem de trafik sıkışıklığından kurtulacağız. Biz geçtiğimiz beş yıl içerisinde de her toplantımızın neticesinde mutlaka İETT'nin pozitif yansımalarını burada gördük. Onun için bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve kıymetli genel müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
3 yeni hat müjdesi geldi
İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise yapılan toplantılardaki önerileri somutlaştırarak geldiklerini ifade ederek 3 yeni hat müjdesi verdi. Demet, “145 no.’lu hattımızın güzergâhını geliştiriyoruz. Daha önce İhlas Marmara’dan başlayarak Avcılar Metrobüse uğruyordu. Bu noktada Küçükçekmece Marmaray Durağına gidecek. Böylelikle ilçeyi Marmaray’a doğrudan ulaştırmaya başlayacağız. İlgili yol ve güzergâh çalışmalarımız devam ediyor. İkinci hattımız BM 7 adını verdiğimiz Haramidere/Yakuplu- Beylikdüzü hattımız olup ilçe içi ring yapacak şekilde çalışacak. Üçüncü hattımız ise BM 8 adını verdiğimiz Gürpınar- Cumhuriyet Mahallesi Metrobüs durakları arasında çalışacak. Bu hatlarla Beylikdüzü'nün ulaşım sorunlarında ciddi anlamda bir rahatlama yaratacağına inanıyoruz. Çalışmaya başladıktan sonra da herhangi bir sorun yaşanırsa ya da güzergâhlarla ilgili problemler olursa gelecek her türlü öneriye de açığız” ifadelerini kullandı.
Haber: Ahmet KARAYÜN
Halk Ozanı Âşık Şenlik Esenyurt’ta Anıldı
Bilimle Yükselen Nesil Mimar Sinan’da Hayat Buluyor
Başalan ve Eroğlu’ndan Nezaket Ziyareti
Nevide Çiçek avukat oldu!
Beyoğlu’nda Geleceğe Nefes: Baruthane Yaşam Vadisi’nde Fidanlar Toprakla Buluştu
Yeni Nesil Yönetim Anlayışı Şekilleniyor
Nevruz Coşkusu Sahneyle Zirveye Taştı
Avcılar Belediyesinden Ağız Ve Diş Sağlığına Ücretsiz Destek
Esenyurt’ta Çöpten Servet Çıktı: 1 Milyon 200 Bin TL’lik Altın Sahibine Teslim Edildi!
Çalık’ın Avukatlarından Tahliye Talebi
Nöbetçi Kitaphaneye Hayran Kaldılar
Çocuk İstismarı Davasında Karar
Skandal İddia! RUHSAT YOK, İNŞAAT TAM GAZ!
Dağ’dan Katılımcı Yönetim İçin Güçlü Mesaj
Su Kaynakları Ve Yönetimi Paneli Düzenlendi
Valilikten İddialara Net Yanıt
Liderlerden Kritik Görüşme
Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Minderde Çifte Bronz Gururu
Mobil Tehditlerde Büyük Artış
Şehit Haberi Yürekleri Yaktı
Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı
Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..
Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü
Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor
Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım
Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?
Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…
Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Yükleniyor





















