-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İGD; Bahçeli’den Korkmuyoruz!
MHP Grup Toplantısında gazetecileri tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD)’tan cevap geldi sizden korkmuyoruz.
MHP Grup Toplantısında gazetecileri tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD)’tan cevap geldi sizden korkmuyoruz.
İşte, İstanbul Gazeteciler Derneğinin basın açıklaması.
Gazetecilerin hedef gösterilmesi sistematik bir şekilde devam etmektedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup kürsüsünden “Halk TV ayağınızı denk alın, 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisini sorgulayamazsınız, sorgulatmayız" ifadelerini kullanmıştır. Bu ifadeleri kabul etmiyor ve kınıyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda olduğu gibi meslektaşlarımız Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın yanındayız.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın gazetecileri yönelik “CIA ajanı, canlı bomba” sözleriyle alevlenen süreç, Türkgün gazetesinin Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı hedef göstermesiyle devam etti.

Hemen ardından Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç gazetecileri tehdite devam etti. Tehditler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın gazetecileri hedef alan açıklamalarıyla sürdü.
Bugün ise hem acı hem de beklenen bir tablo ile karşı karşıyayız. Alt kademelerden üste doğru dozu artan bu tehditler, bugün en üst kademeden geldi.
Gazetecilere kimse ‘ayağınızı denk alın’ diyemez. MHP Genel Başkanı bilmelidir ki gazeteciler bu tehditlerden korkmaz.
Korksaydı bugün Abdi İpekçi’lerden, Uğur Mumcu’lardan söz edemiyor olurduk.
Artık gazetecileri tehdit etmeyi bırakın, ekonomik krizden beli bükülen emekli, asgari ücretli ve öğrenciler için çözüm üretin.
Kanla yazılan Türk basın tarihine yeni kahramanlar vermeyeceğiz. Meslektaşlarımız zaten daha hayattayken yurttaşın gözünde kahraman oldular.
Hırsızlığın, yolsuzluğun, çetelerin, silah kaçakçılarının, uyuşturucu baronlarının, tetikçilerin korkulu rüyası haline gelen meslektaşlarımızın yanındayız ve onlarla dayanışma içindeyiz.
İstanbul Gazeteciler Derneği, özgür basının ve düşünceyi ifade özgürlüğünün yanında olmaya devam edecek.
İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ (İGD) YÖNETİM KURULU ADINA
Başkan Hasan HINISLI
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Yükleniyor





















