Tarih: 27.09.2024 11:41

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlenen programa katılarak İtfaiye Teşkilatı’nın 310’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. Başkan Genç, “Bir canı kurtarmak için canını ortaya koyan teşkilatımızı yürekten kutluyorum” diyerek, itfaiye çalışanlarına olan takdirini dile getirdi.

İTFAİYENİN 300 YILI AŞAN KÖKLÜ GEÇMİŞİ

Trabzon’da İtfaiye Haftası kutlamaları, Kanuni Evi'nin önünden Tulumbacı ekibinin gösterisiyle başladı. Etkinlikler, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen Mehteran konseri ve video gösterimi ile devam etti. Başkan Ahmet Metin Genç, yaptığı konuşmada İtfaiye Teşkilatı'nın, yangınlardan doğal afetlere kadar her türlü felakette cansiperane çalışan bir birim olduğunu vurguladı. 

Başkan Genç, “İtfaiye teşkilatımız, 300 yılı aşan köklü bir geçmişe sahip. Can güvenliği, yangın, sel, deprem gibi felaketlerde her zaman vatandaşlarımızın yanında olan bu teşkilat, büyük bir gayretle görev yapmaktadır” dedi.

TRABZON’DA 21 İTFAİYE İSTASYONU İLE HİZMET VERİLİYOR

Başkan Genç, Trabzon’da 18 ilçede 21 itfaiye istasyonunun bulunduğunu ve 270 personelin vatandaşların can güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını belirtti. Ayrıca, görev süreleri içerisinde Çarşıbaşı ve Araklı ilçelerine yeni itfaiye merkezleri kazandırıldığını söyledi. 

Genç, itfaiyenin araç ve ekipman kapasitesi hakkında da bilgi vererek, 76 araçla birlikte afetlerde müdahale kabiliyetlerinin yüksek olduğunu ifade etti.

İTFAİYENİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI

İtfaiye teşkilatının Trabzon’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketine hızlı müdahale ettiğini hatırlatan Başkan Genç, Arsin ilçesindeki selde yollar kapalı olmasına rağmen itfaiyenin büyük bir özveriyle çalışarak, enkaz altında kalan bir vatandaşı sağ olarak kurtardığını anlattı. “İtfaiye teşkilatımız, Osmanlı Devleti'nden bu yana kurumsal bir yapıya sahip. Tüm afetlerde ve felaketlerde önemli çalışmalara imza atan teşkilatımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

EKİPMAN TANITIMI YAPILDI

Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Metin Genç, itfaiye ekipmanlarının tanıtıldığı stantları gezdi ve teşkilatın çalışmalarını yerinde inceledi. İtfaiyenin tüm birimlerinin, gece gündüz demeden vatandaşların hizmetinde olduğunu belirtti.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —