Tarih: 09.03.2025 21:57

İzmir KAI Kadın İnsiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Kars Ardahan, Iğdır Kadın İnsiyatifi İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesinde kendi pankartlarıyla yürüyüp sloganlar attılar. 
İnsiyatif Sözcüsü A. Hazal Beytaş; Kadın mücadelesinin ve kadın dayanışmasının tüm dünyada çok etkin olarak büyüdüğünü,  kadınların  seslerinin birlik ve beraberlik içinde yükseldiğini bu seslere Kars,Ardahan,Iğdır kadınlarının da seslerinin örgütlü olarak katıldığını  ifade ederek,  8 Mart’ın anlamına vurgu yaptı. Beytaş; 1857’de ABD’nin New York yakılarak can verdiği 129 kadın işçinin  ve tüm kadınların mücadelesine ve anılarına  Kars, Ardahan ve Iğdır Kadın İnsiyatifi olarak buradan  selam gönderiyoruz.


Kars, Ardahan, Iğdır Kadın İnsiyatifi olarak bugün burada tüm kadınlarla dayanışma içinde toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı koymak, eşitlik ve demokrasi yolunda,  dejavantajlı kadınların yolunu açmak, insan hakları ihlallerine karşı direnmek. 
Kadınların karar alma süreçlerine katılımını sağlamak ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadeleyi sürdürmek için bir aradayız. Alanlardan meydanlardan sesimizi yükselterek Kars, Ardahan ve Iğdır’ın kadınları başta olmak üzere kadın oldukları için her anlamda sömürüye maruz kalan kadınların yanında olduğumuzu duyurmak istiyoruz.  


Sultan BERK/İzmir Siyasal Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —