-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,53% 0,13
-
GRAM ALTIN
7122,61% -0,18
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Klinik araştırmalar alanında önemli iş birliği
Klinik araştırmalar alanında önemli iş birliği
AstraZeneca Türkiye, hastaların yaşamlarında anlamlı değişiklikler yaratacak klinik iş birliklerini genişletmeye devam ediyor. Şirket bu kapsamda son olarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile klinik araştırmalar alanında stratejik iş birliğini daha da güçlendirdi.
ANKARA (İGFA) - Türkiye'de en fazla sayıda klinik araştırma yürüten firmalar arasında yer alan AstraZeneca Türkiye, hastaların yeni tedavilere erişimini ve klinik araştırmalarda ülkemizin bölgedeki liderlik vizyonunu desteklemek amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile önemli bir iş birliğine imza attı.
AstraZeneca Türkiye tarafından, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde bugüne kadar toplam 56 klinik çalışma gerçekleştirildi. 2012 yılından bugüne 463 hasta taraması yapıldı ve 266 hasta klinik araştırma tedavilerine dahil edildi.
2025 yılının sonuna kadar her iki alanda başlatılacak yeni çalışmalar ile birlikte bu hastanede yürütülecek klinik araştırma sayısının 67'ye çıkması planlanıyor.
“Amacımız, ülkemizde hastaların yenilikçi tedavilere erken erişimini sağlamak.” olduğunu kaydeden AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Dr. Münevver Gönenç, İş birlikleri hakkında yaptığı konuşmada, "AstraZeneca olarak, herkesin sağlıklı bir yaşam sürme ve sağlık hizmetlerine eşit biçimde ulaşma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Hedefimiz, ülkemizde hastaların yenilikçi tedavilere erken erişimini sağlamak" diye konuştu. Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalıklarla mücadelede başarıya ulaşmak için klinik araştırmalarda iş birliği yapmanın büyük önem taşıdığına inandıklarını belirten Gönenç, "Bu yaklaşımımız bizi Türkiye'de en çok klinik araştırma yürüten firmalardan biri konumuna taşımış durumda. 2024 yılı itibarıyla Türkiye'de 119 aktif klinik araştırma yürütüyoruz. 2020 yılından bu yana 2 milyar TL'nin üzerinde klinik araştırma yatırımı gerçekleştirdik" dedi.
Avcılar Belediyesi 14 Martta Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu
GÖLE-FED Olağanüstü Genel Kurul Yaptı, Küpeli Yeniden Seçildi
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Yükleniyor





















