-
BIST 100
16065,27%-1,37
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,73% -0,39
-
GRAM ALTIN
7264,93% 0,84
-
Ç. ALTIN
11657,60% -0,90
Maket Sergisine Yoğun İlgi…
Maket Sergisine Yoğun İlgi…
Maket Sergisine Yoğun İlgi…
HABER / NEZİR KARAYÜN - Büyükçekmece Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu, anlamlı bir projeye ev sahipliği yaparak öğrencilerin dilimize olan ilgisini artırmayı hedefledi. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Dilimizin Zenginlikleri Maket Sergisi”, atasözlerinin yarışcı hayal güÇleriyle yorumlandığı üç boyutlu çalışmalardan oluşuyor.
DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ’NİN AMAÇLARI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm yurtta hayata geçirilen “Dilimizin Zenginlikleri” projesi, öğrencilerin anadillerinin derinliklerini ve zenginliklerini öğrenmelerini sağlamayı hedefliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öncülüğünü yaptığı bu proje, dilimizin zengin kelime dağarcığını, deyim ve atasözlerini, edebi eserleri öne çıkarıyor.
Proje kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikler, öğrencilere hem dilimizi öğretmeyi hem de tarih ve kültür mirasımızı aktarmayı amaçlıyor. Dilin doğru ve etkili kullanımının önemine dikkat çeken bu çalışmalar, farklı yaş gruplarına hitap eden okuma etkinlikleri, yaratıcı projeler ve yarışmalarla destekleniyor.

ÖĞRENCİLER ATASÖZLERİNİ YARATICI MAKETLERLE ANLATTI
Büyük bir özenle hazırlanan “Dilimizin Zenginlikleri Maket Sergisi”, Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini ortaya koydu. Sergide öğrenciler, atasözlerini günlük yaşamdan sahnelerle betimleyerek üç boyutlu maketlere dönüştürdü.
İlçe Şube Müdürü Erol Ağırbaş tarafından gerçekleştirilen sergi açılışı, çok sayıda veli, öğretmen ve öğrencinin katılımına sahne oldu. Sergiyi ziyaret eden konuklar, mentör öğretmenler ve öğrencilerden projeye dair detaylı bilgi aldı. Sergide yer alan eserlerin her biri, atasözü kavramlarını farklı bir bakış açısıyla yansıtarak dikkat çekti.

PROJEYE TAM DESTEK
Okul müdürü Yaşar Hüseyin Ay, projenin başarıyla hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. “Çocuklarımız, bu proje sayesinde Türk dilinin güzelliklerini ve kültürel mirasımızı keşfetme fırsatı buluyor. Onların yaratıcılığını görmek hepimizi gururlandırdı,” diyen Ay, veli ve öğretmenlerin katkılarının da altını çizdi.
Ayrıca, ilçe milli eğitim müdürü Zekeriya Artar ve okul aile birliği projeye desteklerini sunarak, bu tür etkinliklerin çocukların kültürel ve eğitimsel gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti.
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Yükleniyor




















