Tarih: 29.05.2024 15:20

Nahçıvanlıların yeşillik satması yasaklanınca maydonoz 15 Lira oldu

Facebook Twitter Linked-in

 30 yıldan beri Iğdır'a Nahcıvan’dan yeşillik, üzüm yaprağı getirip satan Nahçıvanlı vatandaşların satış yapmaları yasaklanınca bir deste maydanoz 15 lira oldu.

                Nahçıvan’dan günübirlik Iğdır’a yeşillik üzüm yaprağı getirip şehrin belli yerlerinde maydanozun destesini 7.5 liraya satış yapan, kazandıkları para ile esnaftan alışveriş yaparak Nahçıvan’a dönen satıcıları belediye tarafından yasaklanması üzerine Iğdır’a gelip yeşillik satamayınca yeşillik fiyatları 15 liraya yükseldi.

                Nahçıvanlı yeşillik satıcıları 30 yıldır Dilucu sınır kapısından giriş yaprak taze günlük yeşillik getirip ucuz fiyata 7-10 lira arasında   satıyorduk, nedense belediye zabıtası satışımızı yasakladı. Bizde artık fazla gelmiyoruz. Yeşillik getirdiğimizde de seyyar satıcılar çok ucuza almak işitiyor zarar ediyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu yasaklama kararını gözden geçirmeleridir. Bize de bir yer tahsis edebilirler orada satış yaparız zaten her gün gelmiyoruz. Haftada 2-3 defa geliyoruz. Madem tek millet iki devletiz. Bizlere belediye yardımcı olmalı sattığımız ürünün karşılığın da da alışveriş yapıyoruz para Iğdır’da kalıyor.” dediler.

                Iğdırlı vatandaşlarda ”Belediye diğer satıcılara kurban bayramına kadar izin vermiş, Nahçıvanlılara da izin vermeli gerekirse Öğretmen evinin yeri boş 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —