Tarih: 29.08.2024 21:01

Nihat TANRIKULU; 30 Ağustos “Ya İstiklal Ya Ölüm” Deriliş Destanıdır.

Facebook Twitter Linked-in

 30 Ağustos Zafer Barımı nedeniyle gazetemize bir açıklamada bulunan TÜMKİAD Genel Başkana Nihat TANRIKULU; Zafer elbette başaracağım diyenin ve başaracağına inananlarındır. Bu güzel memleketimizde zaferi hak eden Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutluyorum.

            Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyoruz diyen TÜMKİAD Genel Başkana Nihat TANRIKULU; milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yüce Türk milletimle yaşıyorum diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü; 

            Türk milleti, tarih boyunca gösterdiği "millet olma bilinci" içerisinde işgallere karşı kuvayımilliye hareketini başlattı. İki seçenek vardı, ya işgal güçlerine teslim olunacak ya da yıkılan yakılan bir ülke, yılmaz evlatlarının azmiyle yeniden ayağa kalkacak ve küllerinden doğacaktır. ve 30 Ağustos'ta verilen Ya İstiklal Ya Ölüm’ Parolası bize Bu cennet vatanı bırakmıştır.

            Unutmamalıdırki Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. 

            Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu şanlı zaferi bize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

Göksel KAYIKÇI/İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —