Tarih: 23.07.2024 01:52

Ozan DOĞRU; Şişli Belediyesi Göle Festivaline Destek Sunacak

Facebook Twitter Linked-in

Şişli Belediye başkan Yardımcısı Göleli hemşehrimiz Ozan Özgür DOĞRU; Şişli belediyesi Bu yıl Yapılacak 23. Göle Kültür ve Kşlar Festivaline gereken desteğimizi sunacağız dedi.

Göle belediye Başkanı Gökhan Budak’ın Belediye Başkanımız ve Şahsımızı ziyaretinde Şişli belediyesinin Göle Belediyesine düzenlediği 23. Göle Kültür Kaşar Festivaline her türkü desteği sunacağımız ifade ettiğini dile getiren Şişli Belediye Baykan Yardımcısı Ozan Özgür DOĞRU; 42 Yıl Sonra CHP’ye Göle belediyesin kazandıran Gökhan Budak’ı onurlandırmak ta bize düşer 

23. Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali ve 21. Ardahan Kültür ve Bal Festivali öncesi Serhat Birikim Gazetesine açıklamada bulunan Şişli Belediye başkan Yardımcısı Göleli hemşehrimiz Ozan Özgür DOĞRU;   "Dünya'daki festivaller bölgelerin tanıtımı, turizm gelirlerinin artırılması için yapılır. Göle Festivali de Göle Kaşarının Ülkede markalaştırmıştır.

### Memnuniyet Gurbetçiler Tekrar Gelmesin sağlar

Festivallere katılanlar festivalin büyüklüğünü, güzelliğini ve içeriğini anlatırken bu şekilde başkalarının da gelmesine vesile olmaları sevindirici bir haber, fakat o yöre halkı festival konusunda çok çaba göstermediklerini üzüntüyle görüyoruz diyen Doğru Şimdiye kadar Göle Kaşar Festivali'nde bir dilim kaşar bile ikram edilmediği için festival anlamlaştıramamıştır herkes bunu şikayet olarak anlattı. Bu olumsuzlukları bir daha yapamamak gerekir diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü.

###Göle Hayvansal Ürünlerini Türkiye'ye Tanıtmalıyız

Festivallerde yöresel ürünler, hayvansal ürünler, hanımların el becerileri ve yöresel yemeklerimizi tanıtmalıyız. Biz İstanbul'dan yola çıkarken Çağ Kebabı yemek için Erzurum'a katar aç gelir ve Erzurum'da mola verir, Çağ kebabını yeriz. Ama Göle'de festival alanında döner tezgahları kurulsa, Göle'mizin lezzetli etini herkese tattırsak, o zaman molayı Erzurum'da değil, Gölde verir ve Göle yemeklerimizi yeriz. Bunlar önemli ayrıntılardır. Eğer, dikkate alırsak o zaman Göle de yemek kültür gelişir. Bir söz var ya; "Balım olsun sinek Bağdat'tan gelir" biz güzel yemek yaparsak müşterilerimiz Türkiye'nin her yerinden gelir. Dedi.

Erkan ÖZÇELİK//İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —