Tarih: 23.07.2024 00:30

Özcan Çakmakçı, Canebek ve Göle Festivali Yayla Turizmine dönüşmeli

Facebook Twitter Linked-in

  23. Göle uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali öncesi Serhat  Birikim gazetesine açıklamada bulunan Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Özcan Çakmakçı, Göle bir organik dünyasıdır. Yerel zenginlik kaynaklarını değerlendirmesi halinde kalkınmaya başlatır ve bu sayede göçü durdurmuş olur. Dedi.                  

            Festival sadece Göle'de değil de Göle'lilerin göç ettiği büyük Şehirlerde yapıp İlçemizi ve ürünlerimizi layıkıyla tanıtmalı diyen Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Özcan Çakmakçı, her haliyle festivalin çerçevesini geniş tutup Ulusal bir kemlik k kazandırmalıyız. dedi.

Canibek Yaylalarını Turizme açmalıyız 

Dünya deniz turizminden yayla turizmine yöneldiği bu günlerde Göle ve Canikbek yaylalarını iyi değerlendirmeliyiz diyen Çakmakçı; Dünyanın en güzel yaylaları Göle köyleri ve özellikle Canebek Yaylası festival vesilesiyle Ardahan festivallerine katılan bütün konuk ve hemşehrilerimizi yaylalarımızı gezdirip Çekimler yapıp TV veya internet ortamında saklı cennet yaylalarımız tanıtıp yayla turizmi hızlandırmalıyız diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü; Ülkemizde Markalaşma, tanıtım ve pazarlama konusunda KOSGEB'in işletmelere yönelik destekleri bulunmaktadır. dedi. Festival komiteleri; Yurtiçi Fuarlara Katılım desteği, Yurt Dışı Gezisi Desteği, Tanıtım materyalleri basımı desteği, Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, Danışmanlık Hizmetleri Satın Alım desteği, Eğitim desteği, Enerji Verimliği desteği, Sınai Mülkiyet Hakları desteği (Marka, Patent gibi…), Tasarım Desteği, Belgelendirme desteği, Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği gibi destekleri kapsamaktadır. 

Bu noktada Üretimine güvenen işletmelerin bu desteklerden faydalanması halinde ürün ve pazarlama kalitesini artırması neredeyse kaçınılmazdır.  Zira bu destekler bir işletmenin kalite konusunda ihtiyaç duyabileceği tüm alanları kapsamaktadır. Bu noktada ürünlerimizin değerinde satılamamasının nedenleri ortadadır.

Yağmur KÜPELİ/Arnavutköy/Serhat Birikim

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —