-
BIST 100
16135,96%-0,93
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,78% -0,30
-
GRAM ALTIN
7248,62% 0,60
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
PTT'den yeni hızlı sistem... Projenin ilk ayağı Bursa'dan başladı
PTT'den yeni hızlı sistem... Projenin ilk ayağı Bursa'dan başladı
PTT, "Aynı Gün Teslim" ve "Yerinde Dağıtım" projeleriyle gönderileri daha hızlı ulaştıracak. 'Aynı Gün Teslim' projesinin ilk ayağı Bursa'da başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir sırada. Yerinde Dağıtım'la ilgili ilk uygulama ise Şanlıurfa'dan başlayacak.
ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla hayata geçirdikleri yeni projeler hakkında bilgi verdi.
PTT'nin 12 bin 275 araçlı filosu, 3 bin 594 iş yeri ve 38 bin 900 personeliyle Türkiye'nin dört bir yanında hizmet verdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, söz konusu projeler ile hizmet kalitesini en üst düzeye taşıyacaklarını kaydetti.
AYNI GÜN TESLİM PROJESİ İLK OLARAK BURSA'DA BAŞLADI
Bakan Uraloğlu, 13 Ocak 2025 tarihinde hayata geçirilen Aynı Gün Teslim projesi kapsamında, e-ticaret gönderilerinin yoğun olduğu büyük şehirlerde aynı il varışlı gönderilerin aynı gün teslim edilmesi sağlanacağını ifade etti. Bakan Uraloğlu, Bursa'da pilot olarak başlatılan Aynı Gün Teslim Projesi kapsamında, yaklaşık 4 bin gönderiyi kabul edildiği gün alıcısına ulaştırdıklarını söyledi.
Projenin ikinci fazında Ankara'da uygulamanın devreye alınacağını belirten Bakan Uraloğlu, pilot uygulamanın ardından İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de hizmetin sunulacağını ifade etti.
PTT'nin kargo süreçlerini daha hızlı ve hatasız yönetmek amacıyla hayata geçirdiği Kargo Ayrım Sistemi (KAS) hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesine sahip KAS cihazları ile gönderilerin ayrım süresini kısaltarak, sevk hatalarının minimize edildiğini söyledi. Mevcutta kullanılan KAS cihazlarının İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Adana ve Bursa başmüdürlüklerinde kurulu olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, "Bu cihazlar sayesinde İstanbul Anadolu'da 21,6 milyon, İstanbul Avrupa'da 21 milyon, Adana'da 16,7 milyon ve Bursada 6,9 milyon gönderiyi hızla işledik. Yakın zamanda Ankara, Sakarya ve İzmirde de KAS cihazlarının kurulmasını planlıyoruz." dedi.
YERİNDE DAĞITIMDA İLK UYGULAMA ŞANLIURFA'DA OLACAK
Yerinde dağıtım modelinin de hayata geçmesi ile kargo hizmetlerinin daha hızlı gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, bu model ile kabul ilinden farklı bir ile sevk edilen gönderilerin, varış iline ulaştığı gün teslim edilmesinin amaçlandığını belirtti. Yerinde Dağıtım uygulamasını da ilk olarak Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü'nde devreye alacaklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Teknik ve operasyonel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa'daki uygulamanın ardından büyük şehirlerde de aynı sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Yükleniyor




















