Tarih: 24.07.2024 00:22

Selçuk AKKOÇ, Göle Festivali Ulusal Boyutta Yapılmalıdır

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa menajerlik organize Danışmanlık Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk AKKOÇ; Yörelerin tanıtılmasında önemli bir araç olan festivaller bulunulan şehrin kültürel kimliğinin ortaya konulması ve dünyaya tanıtılması için amaçlanmaktadır.

            Festivaller sadece eğlence alanları olmayıp yörenin ekonomik yapısına da katkı sağlayan kültürel faaliyetlerdir. Diyen Avrupa menajerlik organize Danışmanlık Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk AKKOÇ; Göle de düzenlenen kaşar festivalinin adı gibi uluslararası Çekiciliğe sahip olabilmesi ve tanıtımının en iyi şekilde yapılabilmesi için bazı önlemlerin alınması gerekir diyerek konuşmaların şöyle sürdürdü; 

Bu kapsamda öncelikle tanıtım yurt içinde yapıla bilmelidir festival ile ilgili konularda konferanslar ve paneller düzenlenerek festivalin çekici olması basının ilgi odağı haline gelmesi sağlanabilir.      

Festivalde yerel esnafa öncelik verilmelidir stantların kiralanması noktasında kolaylık sağlanmalı Ve yerel esnafa ağırlık verilmelidir. Zira bu uygulama özellikle bölgemizdeki kaşar üreticilerini varlığını sürdürebilmesi ve turizmin yerel ekonomiye doğrudan bir katkı sağlayabilmesi için oldukça önemlidir.

            Festivalde Gölemize ait yöresel ürünler geleneksel el sanatı içeren ürünlerinde sergilenmesi ve tanıtılması kısaca yerelliklerin ön plana çıkarılması sağlanmalıdır. Festivalimizin çekiciliğini artırabilmek İçin kaşar peyniri ile birlikte yöreye özgün ürünlerin de tanıtılması ve bir ürün paketi haline getirilmesi yeni üreticilerin yaratılmasına katkı sağlayabilir 

Gölemizde bulunan kültürel Varlıkların Çevre düzenlemeleri bitirilerek tarihi mekanları tanıtacak deneyimli rehber ve gezi araçları bulundurulmalıdır.

            Özellikle festival süresi en iyi şekilde değerlendirilerek tarihi ve kültürel alanlarımız ziyaretçilerimize tanıtılmalıdır festival zamanının yerel yönetimler ile görüşülerek Kars Ardahan Iğdır'daki tüm festivallerin aynı zaman içerisinde yapılması festivaller haftası olarak belirlenmesi katılımın daha yoğun olmasına ve bölge ekonomisine ciddi oranda katkı sağlayacaktır.

            Tüm bunların yapılabilmesi İçin Göle belediyesinin mülkü idarenin sivil toplum kuruluşlarının katkısı ve desteği önemlidir ve bu destekle birlikte kültür ve turizm Bakanlığının festivallere olan katkılarından faydalanmalıdır kültür ve turizm bakanlığının desteğiyle Gölemizi ve ürünlerimizi sadece Kars Ardahan Iğdır'lılara değil tüm Türkiye'ye ve uluslararası arenaya tanıtmanın adımını atmış olacağız sonuç olarak bölgeye ve bölge insanımıza ekonomik anlamda katma değer yaratacaktır.

            Bu kapsamda festivalimizin barış ve kardeşlik ortamında geçmesini ve Gölemize hayırlı olmasını temenni ederim.

Esra KÜPELİ/Almanya/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —